Sekret guwernantki

- Harlequin
- 2014-11-07
- 2014-11-07
- Barbara Ert-Eberdt
- dziedziczka majątek posag ucieczka dzieci guwernantka romans uczucia miłość zaloty
Panna Sara Hardcatle po śmierci ojca dziedziczyła ogromny majątek, ale póki nie wyjdzie za mąż, musi pozostać pod opieką krewnych. Znużona łowcami posagów, postanawia zniknąć. Pod zmienionym nazwiskiem chce zatrudnić się jako zwykła guwernantka.
Plan wydaje się doskonały do czasu, gdy Sara obejmuje posadę w Cavendish Park. Nie dość że zmaga się z wybrykami rozpieszczonych dzieci, to jeszcze musi znosić zaloty ich opiekuna, lorda Ruperta Myersa...
Świetna książka, wciągająca
Świetna książka, wciągająca
Pokaż mimo toŚwietny początek, dobry środek ale końcówka jakby na siłę dopisana i psuje satysfakcję z powieści. Miły romans na drogę bez łzawych wstawek. Tylko to zakończanie...
Pokaż mimo toRzadko kiedy bogatsza panna podaje się za biedniejszą i to mnie zaciekawiło w tej książce. Bohaterka jest dosyć rezolutną kobietką, aczkolwiek dosyć łatwo wplątuje się w różne perypetie, tak więc sporo się dzieje, ale zakończenie jak najbardziej wpasowujące się w obowiązkowy schemat! Dialogi ciekawie napisane i książka wciągająca, więc szybko się czyta i przyjemnie mija czas.