Lichotek i Czarodzidło

Okładka książki Lichotek i Czarodzidło autora Ian Ogilvy, 8308038670
Okładka książki Lichotek i Czarodzidło
Ian Ogilvy Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie Cykl: Lichotek Stubbs (tom 3) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa

Oceny książki Lichotek i Czarodzidło

OPINIE i DYSKUSJE o książce Lichotek i Czarodzidło

urocza i magiczna książka dla dzieci i niektórych dorosłych

urocza i magiczna książka dla dzieci i niektórych dorosłych

Straszna, wciągająca, tajemnicza opowieść o Lichotku i jego przygodach. O świecie, w którym istnieje dobro i zło. Gdzie nic nie jest takie jakim się wydaje. Ta książka to nie bajka dla małych dzieci, ta książka to opowieść z dreszczykiem... Polecam.

Do niedawna Lichotek nie miał nikogo bliskiego. Teraz nie dość, że odzyskał rodziców (w sumie to już dwukrotnie),mieszka z nim Niania Flanelcia i Partacz, to jeszcze w jego życiu pojawiła się malutka Matylda. Tak moi drodzy, dobrze przypuszczacie: familia Stubbsów się powiększyła. A jak na rodzinę czarodziejów i mandzideł (zwłaszcza, gdy takie wykąpie się w smoczej krwi) przystało, Matylda nie może być zwyczajnym bobasem. Po prostu nie ma mowy! Wyjątkowość Tylci oczywiście ściągnie na naszych bohaterów sporo kłopotów. Prawdę mówiąc one i tak wyjątkowo do nich lgnęły, więc dziewczynka zmieni tylko ich kaliber.

Jest to już ostatnia książka z tego cyklu, ale równie ciekawa i wciągająca jak wcześniejsze części. POLECAM.

117 użytkowników ma tytuł Lichotek i Czarodzidło na półkach głównych
39 użytkowników ma tytuł Lichotek i Czarodzidło na półkach dodatkowych