Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze

Okładka książki Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze autora Kerrelyn Sparks, 9788324152131
Okładka książki Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze
Kerrelyn Sparks Wydawnictwo: Amber Cykl: Miłość na kołku (tom 5) fantasy, science fiction
Miłość na kołku (tom 5)
All I Want For Christmas Is A Vampire
2014-12-09
2010-12-07
2008-10-28
Agata Kowalczyk

Kup Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze w ulubionej księgarnii

Oceny książki Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze

OPINIE i DYSKUSJE o książce Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze

Ten skupia się na postaci Iana, który już w poprzednim tomie zdecydował się na ryzykowną metodę postarzenia się. Trochę nietypowe, bo raczej każdy stara się odmłodzić. Teraz poszukuje prawdziwej miłości. Przez nietuzinkowe pomysły Vandy staje się najbardziej rozchwytywaną partią w wampirzym świecie. W tym samym czasie pojawia się nowy dzienny strażnik. Problemem dla Iana jest to, że to kobieta. Ale Toni nie ma czystych intencji. Jej przyjaciółka została zaatakowana przez wampiry i uznana za wariatkę. Toni chce udowodnić istnienie wampirów. Jej priorytety zmieniają się gdy poznaje Iana.
W tym tomie akcja długo się rozkręca. Ale gdy już nabrała tempa to ciężko było mi się oderwać od lektury. Cieszy mnie to, że mimo tego że każdy tom to odrębna całość to jednak pojawiają się postacie z poprzednich części. Ale pojawiają się też nowe ciekawe postacie jak choćby tajemniczy Carlos. Jak zwykle jest też masa dobrego humoru. Dobra lektura na poprawę nastroju.

Bardzo przyjemna, lekka komedia o wampirach na odmóżdżenie. Jedna z ciekawszych historii póki co jeśli chodzi o tę serię.

Tylko Kerrelyn Sparks potrafi tak stworzyć historię, że aż oczekujemy romansu. Genialna książka. Jan w końcu znalazł miłość a ja jestem w połowie serii - od razu zaczęłam kolejną część.

2919 użytkowników ma tytuł Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze na półkach głównych
625 użytkowników ma tytuł Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze

Kerrelyn Sparks
Kerrelyn Sparks
Pierwszą swoją powieść zaliczaną do gatunku "paranormal romance" zatytułowaną How to Marry a Millionaire Vampire, wymyśliła w jaskini pełnej nietoperzy. Zadebiutowała nią w roku 2005. Szybko jej powieści stały się bestsellerami USA Today. Kiedy jej czwarta książka The Undead Next Door trafiła na listę bestsellerów zaczęła się obawiać zemsty Nieumarłych. Obecnie mieszka na terenie Greater Houston, z mężem, dziećmi i domem pełnym czosnku. Wciąż deklaruje, że w jej rodzinie nie ma wampirów i wilkołaków.

Cytaty z książki Ja cię kocham, a ty śpisz, wampirze