Zagłada

- fantasy, science fiction
- 2014-01-01
- 2014-01-01
Kiedy zwykle thrillery budzą grozę, z tym wiąże się sieć niedopowiedzeń i tajemnic. Dlaczego? Gdyż to, co było od dawna planowane, już jakiś czas temu zostało wprowadzone w nasze życie. I może nie być już odwrotu.
Obraz niedalekiej przyszłości, która właśnie teraz się zaczyna. Giną tysiące małych dzieci. Susan, młoda, ambitna pani doktor wynosi z laboratorium swojej korporacji tajemniczą substancję, która może uratować życie śmiertelnie zarażonych wirusem.
Wyścig z czasem pochłania kolejne ofiary. Czy światło na końcu drogi jest prawdziwe, czy też wszyscy zostaliśmy oszukani?
Zagłada nadchodzi.
- Biblioteka/ pożyczone 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zagłada
Straszna strata czasu!
Straszna strata czasu!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZaczęłam czytać tę książkę niejako z obowiązku. Gdyż znam Autorkę. Na początku trochę mnie raził warsztat literacki, ale później historia na tyle mnie wciągnęła, że na plan dalszy zeszły ewentualne mankamenty. Mocną stroną tej książki jest na pewno wyobraźnia Autorki. Po raz pierwszy miałam w rękach chrześcijańską antyutopię, nie wiem, czy wcześniej ktoś się na to odważył, aby napisać coś takiego. Jednak nie jest to wydaje się, niestety, aż taka utopia, jak mogłoby się zdawać. Wątek wiary jest prowadzony dość delikatnie i czuć, że Autorka, wie a raczej wierzy w to co pisze, że wynika to z doświadczenia a nie teoretycznej wiedzy. Dla bojących się tego typu literatury, polecam, aby pozwolili się zaskoczyć, a może odkryją coś lub Kogoś :)
Zaczęłam czytać tę książkę niejako z obowiązku. Gdyż znam Autorkę. Na początku trochę mnie raził warsztat literacki, ale później historia na tyle mnie wciągnęła, że na plan dalszy zeszły ewentualne mankamenty. Mocną stroną tej książki jest na pewno wyobraźnia Autorki. Po raz pierwszy miałam w rękach chrześcijańską antyutopię, nie wiem, czy wcześniej ktoś się na to odważył,...