Jak wygrać wybory samorządowe?

Okładka książki Jak wygrać wybory samorządowe? autora Grzegorz Wierzchołowski, 9788363566258
Okładka książki Jak wygrać wybory samorządowe?
Grzegorz Wierzchołowski Wydawnictwo: Słowa i Myśli nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
2014-09-10
2014-09-10

Kup Jak wygrać wybory samorządowe? w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jak wygrać wybory samorządowe?

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jak wygrać wybory samorządowe?

"Jak wygrać wybory samorządowe" to nie tylko książka o tym, jak zdobyć mandat radnego czy zostać wójtem, ale także o specyfice samorządów, wyborów lokalnych czy różnic dzielących je od wyborów krajowych (krótki spoiler: w samorządzie lepiej widać efekty pracy czy zaniedbań poszczególnych włodarzy). Książka została wydana siedem lat temu (2014 r.),ale zdecydowana większość poruszonych w niej zagadnień pozostaje aktualna. Co więcej, niektóre z nich doczekały się realizacji. Mam na myśli w szczególności zasygnalizowany problem niemocy medialnej Prawa i Sprawiedliwości, "naprawiony" po 2015 r. przy użyciu mediów publicznych. Można oburzać się na rażącą stronniczość TVP, ale niestety trzeba mieć na uwadze, że podobny problem dotyczył i dotyczy dalej miejscowych mediów, które nierzadko bezrefleksyjnie wspierają lokalne ośrodki władzy, na co celnie zwracają rozmówcy Grzegorza Wierzchołowskiego. Z miejscowymi decydentami warto po prostu dobrze żyć, bo to w końcu oni są dysponentami pokaźnych środków reklamowych. A że czasy takie, że ludzie coraz niechętniej płacą za gazety, to lepiej zdać się na pewny, samorządowy zarobek.

9 użytkowników ma tytuł Jak wygrać wybory samorządowe? na półkach głównych

Okładka książki Upadek Rzeczypospolitej Marta Brzezińska, Cezary Gmyz, Jacek Karnowski, Mariusz Pilis, Grzegorz Wierzchołowski, Dawid Wildstein
Okładka książki Musieli zginąć Leszek Misiak, Grzegorz Wierzchołowski
Musieli zginąć Leszek Misiak, Grzegorz Wierzchołowski
Grzegorz Wierzchołowski
Grzegorz Wierzchołowski
Dziennikarz śledczy „Gazety Polskiej” i redaktor naczelny portalu Niezależna.pl, zdobywca wyróżnienia w „Konkursie dla Młodych Dziennikarzy”, organizowanym w 2004 r. przez tygodnik „Wprost” oraz Ambasadę USA w Polsce. Publikował m.in. w miesięczniku „Nowe Państwo” i tygodniku „Najwyższy Czas!”

Cytaty z książki Jak wygrać wybory samorządowe?

Dodaj cytat z książki Jak wygrać wybory samorządowe?