A Conspiracy of Faith

- e-book
- Departament Q (tom 3)
- Flaskepost fra P. (DUN) / Redemption (UK)
- 2013-05-28
- 2013-05-28
- angielski
Detective Carl Mørck holds in his hands a bottle that contains old and decayed message, written in blood. It is a cry for help from two young brothers, tied and bound in a boathouse by the sea. Could it be real? Who are these boys, and why weren’t they reported missing? Could they possibly still be alive?
Carl’s investigation will force him to cross paths with a woman stuck in a desperate marriage- her husband refuses to tell her where he goes, what he does, how long he will be away. For days on end she waits, and when he returns she must endure his wants, his moods, his threats. But enough is enough. She will find out the truth, no matter the cost to her husband—or to herself.
Carl and his colleagues Assad and Rose must use all of their resources to uncover the horrifying truth in this heart-pounding Nordic thriller from the #1 international bestselling author Jussi Adler-Olsen.
Kup A Conspiracy of Faith w ulubionej księgarni
Opinia społeczności
A Conspiracy of Faith
Kolejny dreszczowiec niedocenianego u nas Adler-Olsena. Powoli uzależniam się od tej serii. Policjanci z Departamentu Q już udowodnili, że nie ma spraw, których nie da się rozwiązać. Tym razem trafiają na trop grupy religijnych fanatyków, który prowadzi do serii przestępstw wymierzonych w małe sekty religijne. Rozpoczyna się śmiertelnie niebezpieczna gra, by powstrzymać psychopatycznego mordercę i ocalić porwane dzieci. Autor wie jak stopniować napięcie. Dramatyczne sceny momentami wbijają w fotel. Zdążyłam już polubić parę detektywów - introwertyka Carla obdarzonego przenikliwym umysłem i empatycznego pragmatyka Assada. Podoba mi się ich zażyłość i specyficzna męska przyjaźń. To świetna seria kryminalna. Dobrze, że na nią trafiłam. Kupiłam kolejne 5 tomów i mam nadzieję, że nie będę tego żałować.
Oceny książki A Conspiracy of Faith
2208 użytkowników ma tytuł A Conspiracy of Faith na półkach głównych- Przeczytane 1 469
- 2018 28
- 2021 25
- Audiobooki 20
- 2019 18
- 2022 16

OPINIE i DYSKUSJE o książce A Conspiracy of Faith
Departament Q spodobał mi się, a szczególnie główni bohaterowie. Niestety robienie z bohaterów takich sierotek jest denerwujące. Ja wiem że akcja nie dzieje się w USA. Ale do jasnej pietruszki!!! jak można pisać o policjantach kryminalnych, którzy ścigają podejrzanego o morderstwo i porwanie i nie mają przy sobie broni palnej??? Broń pozostawiona na komisariacie. No jak??? Drugi zarzut to akcja gdzie bohaterowie wraz ze zwykłymi policjantami jadą do domu podejrzanego, a z pod domu jadą do lasu gdzie się prawdopodobnie ukrywa już tylko sami we dwóch (plus brak broni). No ręce opadają. Dodam że w drugim tomie też była podobna sytuacja. Może autor myślał, że to doda większej dramaturgii ale niestety brak w tym zupełnie realizmu. Także czy sięgnę po kolejny tom? Może? Nie wiem? Zastanowię się.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJussi Adler-Olsen jest specyficznym autorem powieści. nie wszystkim podejdą one do gustu, ale wystarczy by jedna powieść podeszła do gustu to każda kolejna będzie tylko lepsza, tak jest i tym razem, ,,WYBAWIENIE" to już trzecią z tej serii i jest dużo lepsza niż dwie wcześniejsze
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPorwana dziewczynka śpiewa różne piosenki biblijne. Potem porywacz wchodzi do jej pokoju niewoli i zrywa jej plaster z ust aby się napiła. Cała książka jest taka właśnie niedorzeczna i szkodliwa na mózg. Poziom zwyrodnienia jest niczym trucizna i nie warto czytać tych Jadów patologi.
Przesłuchany ucieka z klubu kręgielni gdzie był ze znajomymi. Policja wszystko robi tylko nikogo z jego przyjaciół nie pyta o miejsce zamieszkania uciekiniera. A uciekinier jechał do domu.....
Robienie z policji totalnych idiotów w tej książce jest żałosne. Jest co chwila. To zaprzeczenie mózgowi co wypisuje tutaj autor.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzesłuchany ucieka z klubu kręgielni gdzie był ze znajomymi. Policja wszystko robi tylko...
Mocna pozycja.
Mocna pozycja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMam problem z oceną tej książki. Z jednej strony bardzo ciekawa intryga, nowy, nie oklepany wątek a z drugiej nieprawdopodobne i naciągane rozwiązania. Mimo wszystko styl i sposób prowadzenia akcji naprawdę mi się podobał! A muszę przyznać, że nie zdarza mi się wybaczać nie spójności! Tak więc skłaniam się ku 7 i oczywiście natychmiast sięgam po IV tom.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMocna, trzyma w napieciu- duzo sie dziej. Miejscami brutalna i smutna a jednak czyta sie dalej. Ma swoj maly minus- nie wiem jak w policji moga pracowac ludzie jakos wsparcie i miec dostep do wszystkich danych a jednak jakby tam nie pracowac- dla mnie zagadka :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny tom o bohaterach, których poznałem za sprawą serialu na Netflixie. Teraz jednak - jak to u mnie - już po Bożemu ;-) czyli czytam książki :-) Jest dobrze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLektura przyjemna i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Lektura przyjemna i pełna nieoczekiwanych zwrotów akcji.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo inteligentnie skonstruowany kryminał, w którym zagadka detektywistyczna splata się z psychologiczną głębią postaci. Książka balansuje między napięciem, humorem a społeczną refleksją.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla mnie rewelacja , czytam serię jednym tchem
Dla mnie rewelacja , czytam serię jednym tchem