Niebezpieczna znajomość

- Schattenfreundin
- 2014-07-09
- 2014-07-09
- Barbara Niedźwiecka
Katrin ma trzydzieści parę lat, trzyletniego synka, Leo, którego uwielbia, potwornie zapracowanego męża, a na dodatek na głowie urządzanie nowego domu. Jest więc zachwycona, kiedy w przedszkolu, do którego odprowadza dziecko, poznaje Tanię. Szybko okazuje się, że obie kobiety mają ze sobą wiele wspólnego i zaczynają spędzać ze razem coraz więcej czasu. Przypadkowa znajomość szybko przeradza się w przyjaźń.
Gdy niespodziewanie umiera ojciec Katrin, Tania śpieszy jej z pomocą i zabiera małego Leo do domu, by odciążyć zrozpaczoną, niemogącą liczyć na pomoc męża przyjaciółkę.
Jednak po pogrzebie Tania nie przywozi Leo do domu, jak to było uzgodnione. Zaniepokojona Katrin dzwoni do przyjaciółki. Gdy automatyczny głos w telefonie informuje, że „wybrany numer nie istnieje”, kobieta wpada w panikę…
Kup Niebezpieczna znajomość w ulubionej księgarni
Oceny książki Niebezpieczna znajomość
586 użytkowników ma tytuł Niebezpieczna znajomość na półkach głównych- Chcę przeczytać 300
- Thriller/sensacja/kryminał 7
- Ebooki 5
- 2018 4
- 2015 3
- E-book 3
- 2017 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Niebezpieczna znajomość
Niezła. Ciekawa, interesujący pościg za sprawczynią.
Niezła. Ciekawa, interesujący pościg za sprawczynią.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCałkiem niezła historia, ale jakoś szybko umyka z pamięci. Generalnie polecam.
Całkiem niezła historia, ale jakoś szybko umyka z pamięci. Generalnie polecam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo totrzymający w napięciu triller (kryminał?),szybka akcja, bohaterowie ciekawie napisani, polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążkę czytałam szybko i z dużą przyjemnością. Do końca trzymała w napięciu a sama fabuła została bardzo ciekawie poprowadzona. Zakończenie też na plus. Polacam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDoskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)
Doskonała książka! Bardzo bardzo polecam :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPrzeczytana w jedna noc. Wciąga, chce się czytać do końca. Polecam
Przeczytana w jedna noc. Wciąga, chce się czytać do końca. Polecam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTytuł wydaje się być znany od lat, jednakże książka trzyma w napięciu i pokazuje nieoczekiwany scenariusz wydarzeń.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświetnie napisana powieść, czyta się ją z zapartym tchem, a jednocześnie powstaje pytanie czy taka sytuacja nie może się zdarzyć?
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka trzyma w napięciu.
Książka trzyma w napięciu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Kupiłam zupełnie przypadkowo (w promocyjnej cenie) - jako wypełniacz czasu podczas urlopu, gdy pogoda nie dopisywała. "Niebezpieczna znajomość" trzyma w napięciu praktycznie od pierwszej do ostatniej strony. Cała historia jest dość tajemnicza. Czytając miałam wiele pomysłów na zakończenie, wiele tropów, jednak wszystkie okazały się być błędne - autorka zaskoczyła mnie kompletnie. Myślę, że z przyjemnością przeczytałabym kolejne książki tej autorki.
Książka bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła. Kupiłam zupełnie przypadkowo (w promocyjnej cenie) - jako wypełniacz czasu podczas urlopu, gdy pogoda nie dopisywała. "Niebezpieczna znajomość" trzyma w napięciu praktycznie od pierwszej do ostatniej strony. Cała historia jest dość tajemnicza. Czytając miałam wiele pomysłów na zakończenie, wiele tropów, jednak wszystkie okazały się...