Zwycięstwo to sposób myślenia

- poradniki
- 2014-03-27
- 2014-03-27
„Zwycięstwo to sposób myślenia” to pozytywna książka Bartosza Feifera, której autor opowiada, jak zmagał się z kryzysem po wypadku samochodowym, któremu uległ w 2011 roku. Nie wierzono w to, że znów zacznie chodzić, nie dawano mu szans na powrót do ukochanego sportu, gdyż podczas wypadku złamaniu uległa miednica, głowa kości udowej, panewka stawu biodrowego, uszkodzony został kręgosłup i narządy wewnętrzne. Dziś Bartosz Feifer nie tylko chodzi o własnych silach, ale również bierze aktywny udział w biegach, które w wielu wypadkach wygrywa, poprawiając nawet swoje życiowe wyniki. Z jego „metody leczenia” korzysta nawet pani psycholog, z którą współpracował po wypadku. Wszystko to zawdzięcza uporowi, determinacji i sile, którą odnalazł w aforyzmach, sentencjach i myślach wybitnych jednostek. W swojej książce dzieli się tymi maksymami, byś i ty, w chwilach zwątpienia, uwierzył, że warto walczyć o swoje marzenia! Odpowiednio interpretowane, dają motywację do działania i nie pozwalają się poddać. Dzięki temu jest dziś silniejszy. Udowadnia tym samym, że „zwycięstwo, to sposób myślenia”!
Kup Zwycięstwo to sposób myślenia w ulubionej księgarni
Oceny książki Zwycięstwo to sposób myślenia
27 użytkowników ma tytuł Zwycięstwo to sposób myślenia na półkach głównych- Chcę przeczytać 16
- 2017 1
- Rok 2015 1
- Woblink 1
- Psychologia 1
- Ebook 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zwycięstwo to sposób myślenia
Książka o tyle wartościowa, bo napisana przez kogoś, kto przedstawione w niej metody przetestował na samym sobie. Może nie w każdym przypadku się sprawdzi, ale sposób na realizację celów, spełnianie marzeń, dążenie do wytrwałości jest prosty i tani. W książce znajdziemy zbiór motywujących, czasem ratujących cytatów, które dają impuls do działania, przemyśleń, dodają nam odwagi. Gratuluję autorowi, że tak doskonale dał radę po wypadku i jest w tym miejscu, w którym jest.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka, która na przykładzie samego autora, udowadnia, że warto walczyć również umysłem, nie tylko wysiłkiem fizycznym. Bartosz Feifer uległ wypadkowy, w skutek którego złamaniu uległa miednica, głowa kości udowej, panewka stawu biodrowego, uszkodzony został kręgosłup i narządy wewnętrzne. Nikt nie chciał uwierzyć, że autor zacznie chodzić. Wbrew wszystkiemu i wszystkim, dzięki poprawnie zinterpretowanym i odniesionym do własnej sytuacji aforyzmom i sentencjom wybitnych jednostek, Bartosz nie tylko zaczął chodzić o własnych siłach, ale również bierze czynny udział w zawodach i poprawia własne życiowe rekordy. Serdecznie polecam tę książkę każdemu, kto nie wierzy że "Zwycięstwo to sposób myślenia".
Bardzo dobra książka, która na przykładzie samego autora, udowadnia, że warto walczyć również umysłem, nie tylko wysiłkiem fizycznym. Bartosz Feifer uległ wypadkowy, w skutek którego złamaniu uległa miednica, głowa kości udowej, panewka stawu biodrowego, uszkodzony został kręgosłup i narządy wewnętrzne. Nikt nie chciał uwierzyć, że autor zacznie chodzić. Wbrew wszystkiemu i...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo prostu musiałam napisać opinię o tej książeczce.
Książka jest zbiorem usystematyzowanych w kategoriach: marzenia i pragnienia, strach i odwaga, cele, siła i słabość, przegrana i wygrana, wytrwałość, sukces i perły zwycięstwa, motywujących cytatów.
Jak mówi Bartosz Fifer te cytaty dały mu moc i siłę do powrotu do pełnej sprawności.
"Człowiek może zmienić swoje życie poprzez zmianę sposobu myślenia"
William James.
Kupię sobie tę książeczkę.
Po prostu musiałam napisać opinię o tej książeczce.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo nie jest opowieść, jak napisała jedna z czytelniczek, o tym jak Bartosz Faifer zmagał się z powrotem do zdrowia po wypadku.