Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego

- literatura dziecięca
- Emi i Tajny Klub Superdziewczyn (tom 2)
- Emi i Tajny Klub Superdziewczyn
- 2014-02-19
- 2014-02-19
Tornistry spakowane? Drżyjcie szkolne mury!
Tajny Klub Superdziewczyn wyrusza do szkoły!
Co spodoba się Emi najbardziej - długa przerwa, zielona szkoła czy kółko hiszpańskiego? Przeczytajcie o tajemniczej historii papugi Gaduły i Pani Glorii Carlos Flamenco, która po prostu uwielbia gadające ptaki!
Kup Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego w ulubionej księgarni
Oceny książki Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego
205 użytkowników ma tytuł Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego na półkach głównych- Przeczytane 171
- Audiobooki 4
- Z biblioteki 3
- Nataszki 2
- Literatura dziecięca 2
- 2025 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego
🦜Książka opowiada o dziewczynce imieniem Emi, która zaczyna swoją przygodę ze szkołą. Poznaje nowych kolegów i koleżanki, bierze udział w zajęciach dodatkowych i przeżywa wiele ciekawych sytuacji. Razem z przyjaciółkami zakłada Tajny Klub Superdziewczyn. Klub zajmuje się rozwiązywaniem zagadek i tajemnic, które pojawiają się na ich drodze. Najważniejszym wydarzeniem w książce jest zaginięcie papugi Gaduły ze szkolnego zwierzyńca. Dzieci podejrzewają, że sprawa może mieć związek z kółkiem hiszpańskiego oraz z tajemniczą nauczycielką – panią Flamenko. Bohaterowie prowadzą małe śledztwo, obserwują, zbierają wskazówki i starają się logicznie myśleć. Dzięki temu historia ma charakter detektywistyczny i trzyma czytelnika w napięciu.
🇪🇸Moim zdaniem jest to bardzo fajna i ciekawa książka, którą czyta się szybko i z przyjemnością. Podoba mi się to, że oprócz przygód i tajemnic ma ona także elementy edukacyjne. W książce pojawiają się informacje o papugach, a także wątek kółka hiszpańskiego, dzięki czemu można nauczyć się czegoś nowego i dowiedzieć się, że nauka języków obcych może być interesująca. Bardzo podobało mi się również to, że bohaterowie działają razem i pokazują, jak ważna jest przyjaźń, współpraca oraz wzajemna pomoc. Każda postać wnosi coś innego do grupy, a wspólne działania prowadzą do rozwiązania problemu. Momentami jest bardzo zabawna, a wszystkie sytuacje widzimy poprzez oczy dziecka.
💃🏻Polecam tę książkę dzieciom, które lubią tajemnice, przygody oraz historie ze szkolnego życia. Jest to dobra lektura dla młodszych czytelników, ponieważ bawi, uczy i pokazuje pozytywne wartości.
[Współpraca barterowa]
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSeria o Emi to lekka, przyjemna lektura dla dzieci w wieku 6-12 lat. Ale może spodobać się nawet dzieciom młodszym. Dla dzieci, które już nauczyły się czytać będzie idealnym sposobem na ćwiczenie czytania i rozumienia tekstu. Główne bohaterki to spokojne zabawne i oddane sobie przyjaciółki, które pokażą dziecku, że zawsze warto sobie pomagać, wspierać się i nie dawać się nudzie!
Seria o Emi to lekka, przyjemna lektura dla dzieci w wieku 6-12 lat. Ale może spodobać się nawet dzieciom młodszym. Dla dzieci, które już nauczyły się czytać będzie idealnym sposobem na ćwiczenie czytania i rozumienia tekstu. Główne bohaterki to spokojne zabawne i oddane sobie przyjaciółki, które pokażą dziecku, że zawsze warto sobie pomagać, wspierać się i nie dawać się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toIdealna książka na rozpoczęcie nowego roku szkolnego? Może „Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego”? W tym tomie Emi rozpoczyna naukę w nowej szkole, idzie do pierwszej klasy. Już w pierwszych dniach dziewczyny zauważają, że pani Flamenko, nauczycielka hiszpańskiego, dziwnie się zachowuje. Do tego ze szkolnego zwierzyńca znika Gaduła, papuga i pupilka uczniów. To chyba sprawy do zbadania przez Tajny Klub Superdziewczyn.
Dużo dzieje się w życiu Emi. Nowa szkoła, nowe obowiązki. Dziewczynka łagodnie weszła w pierwszą klasę. Szybko wpadła w wir obowiązków i zaangażowała się w nową sprawę. Agnieszka Mielech pominęła wątek rówieśniczy. To znaczy nie opisuje, jak Emi integruje się z nową grupą. Ona prowadzi śledztwo wspólnie z rok starszą koleżanką, którą już wcześniej znała. Natomiast autorka sporo uwagi poświęca szkolnym aktywnościom. Projekty do wykonania w domu, szkolne przedstawiania, kółka zainteresowań – Emi to taka uczennica, która jest widoczna w życiu szkoły. Odniosłam wrażenie, że ta pierwsza klasa jest wyjątkowo intensywna, ale taka też jest bohaterka tego cyklu. Nie usiedzi w miejscu.
Jest też śledztwo, które prowadzą bohaterki. Śledztwo, które czasami angażuje dziewczyny na 100%, a czasami musi ustąpić innym obowiązkom. Życie ucznia. Śledztwo, które uczy wrażliwości wobec zwierząt. Jak już wspominałam jednym z jego elementów są poszukiwania zaginionej papugi. Czy Gaduła dobrze czuła się w szkole? Czy jest bezpieczna w miejscu, w którym obecnie przebywa? Czy wróci do stęsknionych za nią uczniów? Emi i Tajny Klub Superdziewczyn nie odpuszczą dopóki nie dowiedzą się, co stało się ze szkolną pupilką.
Cykl o Emi lubimy za energię, za zaangażowanie. Mamy tu bohaterki, które lubią dowiadywać się nowych rzeczy. One chętnie biorą udział w różnego rodzaju aktywnościach, a to procentuje i w doświadczeniu, i w wiedzy. One pokazują, że pójście do teatru czy sięgniecie po atlas ptaków też może być ekscytujące. Im chce się działać, a ja mam nadzieję, że zarażą tym czytelników.
Idealna książka na rozpoczęcie nowego roku szkolnego? Może „Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego”? W tym tomie Emi rozpoczyna naukę w nowej szkole, idzie do pierwszej klasy. Już w pierwszych dniach dziewczyny zauważają, że pani Flamenko, nauczycielka hiszpańskiego, dziwnie się zachowuje. Do tego ze szkolnego zwierzyńca znika Gaduła, papuga i pupilka uczniów....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmi i Tajny Klub Superdziewczyn. "Kółko hiszpańskiego"
🤔 Jak sądzicie czy Tajny Klub Superdziewczyn rozwikła zagadkę zważywszy że pierwszy semestr w szkole będzie wymagający 😉
Za egzemplarze do recenzji dziękuje wydawnictwu @wydawnictwo_wilga
Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. "Kółko hiszpańskiego"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy nowy rok szkolny może przynieść wyzwania? Z pewnością a czy znajdzie się nowa zagadka do rozwiklania? W szkole zaginęła papuga Gaduła 🙆trzeba koniecznie ruszyć śladem poszlak by znaleźć winowajcę owej sytuacji. Na pierwszym planie osób podejrzanych jest pani Flamenko, nauczycielka z kółka hiszpańskiego.
🤔 Jak...
📚"Emi i Tajny Klub Superdziewczyn" to bardzo mocna pozycja wśród książek dla dzieci w wieku 6+, zwłaszcza tych, które zaczynają szkołę, uwielbiają przygody, ale też poszukują przepisu na to, jak odnaleźć swoje miejsce w grupie. Dla nas to już kolejne spotkanie z Tajnym Klubem i z pewnością nie ostatnie♥️
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmi już nie jest przedszkolakiem! Z dumą ogłaszam, że poszła do pierwszej klasy! 🏫 I choć początkowo mama stawiała na nauczanie domowe (BANALNE!),to pomysł okazał się klapą, a Stanisława Emilia Gacek stała się uczennicą klasy ID 👩🏫
Czy Tajny Klub Superdziewczyn nadal funkcjonuje?
Oczywiście, że TAK!
Świetnie się składa, bo do klasy Emi chodzi jej najlepsza przyjaciółka Aniela, a klasę wyżej są inne członkinie Klubu: Flora i Faustyna.
Nowy rok szkolny to nowa misja! W szkole zaginęła Papuga Gaduła! "Ale heca!". Superdziewczyny postanawiają odszukać zaginione zwierzątko. Odkrywają, że pani Flamenko, nauczycielka z kółka hiszpańskiego może mieć coś wspólnego ze zniknięciem Gaduły.
Czy dziewczynkom uda się rozwiązać zagadkę?
Czy Gaduła wróci do szkoły?
Jak Emi minie pierwszy semestr w nowej szkole?
Dowiecie się o tym, czytając książkę "Emi i Tajny Klub Superdziewczyn. Kółko hiszpańskiego" 🏫📖 To kolejna część przygód o tej uroczej dziewczynce. Pozycja ta zachwyca lekkością, czyta się ją z ogromną przyjemnością, przenosząc się jednocześnie w szkolny świat. Emi to seria, która rośnie razem z dzieckiem. Jest świetna nie tylko dla przedszkolaków, ale i starszych dzieci (dorosłych też!). Poza tym zawiera świetne ilustracje, które idealnie oddają szkolny klimat.
Polecam Wam z całego serca!
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzy Tajny Klub Superdziewczyn nadal funkcjonuje?
Oczywiście, że TAK!
Świetnie się składa, bo do klasy Emi chodzi jej najlepsza przyjaciółka...
Emi kończy zerówkę. To oznacza wakacje, a potem nowy rok szkolny już w pierwszej klasie 🤭
Trafia do klasy ze swoją koleżanką Anielą. W szkole jest też Flo. Tajny Klub ma nadal szansę istnieć 🤭
Pewnego dnia okazuje się, że Papuga, która mieszkała w przyszkolnej szopie zaginęła jeszcze w poprzednim roku szkolnym. Dziewczyny postanawiają ją odnaleźć. Podejrzewają, że Pani Flamenko od kółka języka hiszpańskiego ma coś z tym wspólnego 🤭
Jak myślicie, czy uda im się odnaleźć papugę?
Przyznam szczerze, że kolejna część nas niesamowicie wciągnęła 🤭 nadal była wartka akcja, nadal było ciekawie i totalnie nie było nudy 🤭
W sytuacji, gdzie wiele rzeczy szło nie tak i tak udało się, że wszystko wróciło na swoje tory 🤭
Fajne takie połączenie książki dla dziewczynek z motywami detektywistycznymi 🤭
Bo w sumie dziewczynki też mogą być niezłymi detektywkami, prawda? 🤭
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle chwila… jej mama wymyśla na chwilę przed rozpoczęciem roku edukację domową, więc Emi zostaje w domu. Jednak po tygodniu mama kapituluje i Emi jednak idzie do szkoły 🙉 zakręcone, prawda? 🤭
Tak jak 1 tom. Super książka
Tak jak 1 tom. Super książka
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toEmi prowadzi tam tajny klub czytajcie śmiało.
Emi prowadzi tam tajny klub czytajcie śmiało.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna książka. Krótkie rozdziały. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam
Fajna książka. Krótkie rozdziały. Ładne ilustracje. Szybko się czyta. Polecam