Legendy polskie

Okładka książki Legendy polskie autora Wanda Chotomska, Małgorzata Flis, 9788376721910
Okładka książki Legendy polskie
Wanda ChotomskaMałgorzata Flis Wydawnictwo: Wydawnictwo Literatura Seria: Baśnie i legendy polskie literatura dziecięca
literatura dziecięca
Baśnie i legendy polskie
2012-01-01
2002-01-01
9788376721910

Posłuchaj fragmentu
00:00 /00:00

Kup Legendy polskie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Legendy polskie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Legendy polskie

Krótkie, ciekawie napisane i nagrane legendy o Popiele, Warsie i Sawie, Złotej Kaczce i różnych innych dziwnych stworach bądź królach. Dobrze, że zostały zebrane w jeden zbiór i dzieci mają okazję je poznać. To cenna skarbnica wiedzy na temat naszej kultury.

Kolejna lektura starszego syna i tym razem kilka legend polskich napisane przez Wandę Chotomską. Mi się podobało, synowi również choć czytaliśmy już lepsze lektury. Na plus że byly tu legendy których nawet ja nie znałem. Czym dalej w łaś tym coraz mniej znane lektury. Ogólnie książkę jako lekturę oceniam na ocenę dobrą.

Dobre do czytania dzieciom.

Dobre do czytania dzieciom.

274 użytkowników ma tytuł Legendy polskie na półkach głównych
50 użytkowników ma tytuł Legendy polskie na półkach dodatkowych

Okładka książki Poczytaj mi, mamo. 15 bajek na 100 lat Helena Bechlerowa, Wanda Chotomska, Maria Kowalewska, Tadeusz Kubiak, Barbara Lewandowska, Hanna Łochocka, Małgorzata Musierowicz, Joanna Papuzińska, Janina Porazińska, Elżbieta Szeptyńska, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow
Okładka książki Wiosna, lato, jesień, zima w moich rymach Wanda Chotomska, Ewa Poklewska-Koziełło

Okładka książki Na jagody Maria Konopnicka, Katarzyna Minasowicz
Na jagody Maria Konopnicka, Katarzyna Minasowicz
Okładka książki Zaczarowana zagroda Alina Centkiewicz, Czesław Centkiewicz, Agnieszka Żelewska
Zaczarowana zagroda Alina Centkiewicz, Czesław Centkiewicz, Agnieszka Żelewska

Cytaty z książki Legendy polskie

Dodaj cytat z książki Legendy polskie