Spełnij mnie

Okładka książki Spełnij mnie autora Julie Kenner, 9788324148608
Okładka książki Spełnij mnie
Julie Kenner Wydawnictwo: Amber Cykl: Trylogia Starka (tom 3) Seria: Bestsellery literatury erotycznej [Amber] literatura piękna
Trylogia Starka (tom 3)
Bestsellery literatury erotycznej [Amber]
Complete Me
2013-12-10
2013-12-10
2013-06-30
Barbara Kwiatkowska

Kup Spełnij mnie w ulubionej księgarnii

Oceny książki Spełnij mnie

OPINIE i DYSKUSJE o książce Spełnij mnie

I znów spotykamy się z niesamowitym Damienem i jego dziewczyną Nikki. Tych dwoje jest w Niemczech czekając na proces Damiena, który podobno zamordował swojego byłego trenera tenisa spychając go z dachu klubu. Na jaw wychodzi także, że Damien był molestowany przez tego mężczyznę. Aby wygrać proces i zostać oczyszczonym z zarzutów musiałby upublicznić zdjęcia, które jego trener mu robił podczas tych wszystkich tragicznych sytuacji... Jednak Damien nie chce tego robić. Nie chce aby jego życie prywatne było na pierwszych stronach tabloidów. A przez swoją upartość może nawet skończyć w więzieniu.

Jest też Nikki. Prasa ucichła na temat aktu erotycznego do którego pozowała dla Damiena za milion dolarów, ale rozpoczął się nowy koszmar. Sms-y, listy oraz kamienie wybijające szyby w jej mieszkaniu, w których jest wyzywana od najgorszych. Przez to Damien zabiera ją i jej przyjaciółkę Jamie do swojego domu w Malibu, bo wie, że tylko tam będzie mógł chronić Nikki.

Damien ma również inne zmartwienia oprócz procesu w sądzie i dręczyciela Nikki. Jest nim dawna przyjaciółka, Sofia. jest była narkomanką i po raz kolejny wypisała się z ośrodka, w którym pomagali jej skończyć z nałogiem na własne żądanie. Damien martwi się o nią i próbuje ją znaleźć wszystkimi możliwymi sposobami. Jednak ona pojawi się sama i to w nie takich okolicznościach jak wszyscy sobie wyobrażali...

Książka w pewnych momentach doprowadza do łez jak i do śmiechu. Chociaż zakończenie było przewidywalne (przynajmniej dla mnie) to naprawdę warto po nią sięgnąć i skończyć Trylogię Starka z wielkim zakończeniem. ;)

Ostatnia część! Nikki i Damien są w Niemczech na procesie.. Myślą tylko o tym, że jeśli Damien nie wygra procesu, to rozpadną się oboje na kawałki. Damien coraz częściej otwiera się przed Nikki, ale nie dosć na tyle by to ją usatysfakcjonowało. Wygrać proces pomogą mu zdjęcia... Zdjęcia które ukazują jego i Richtera, który go molestował za dzieciaka. On nie chce tego, ona go rozumie. Wysunięcie takich spraw na światło dzienne, takiego poniżenia, zniszczy Damiena. W dniu rozprawy, ktoś wysyła te dowody do sądu, Damien zostaje wolny. Ale to wywołuje szum medialny. Wszyscy chcą wiedzieć dlaczego.. Przez chwilę Nikki i Damien mogą odetchnąć ale nie na długo. Bo, nie wszyscy są zadowoleni z ich miłości. Zaczynają się pogróżki w stronę Nikki, a nawet kamień który wpada i rozbija szybę w jej oknie. Damien chce by była bezpieczna i zabiera ja do siebie. W 3 części bardzo dużo się dzieje. Końcówka bardzo przewidywalna. Podejrzewałam że Sofia jest odpowiedzialna za te wszystkie pogróżki. Sprytnie to sobie wymyśliła. Końcówka jednak, nie zdziwię was, kończy się szczęśliwie. Całą sagę również oceniam na dobrą 7!

Z każdą kolejną częścią trylogi wiało nudą. Ostatnia, 3 część była jak dla mnie fatalna, z wielkim wysiłkiem dotrwałam do końca. Nie polecam :(

2133 użytkowników ma tytuł Spełnij mnie na półkach głównych
346 użytkowników ma tytuł Spełnij mnie na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Spełnij mnie

Julie Kenner
Julie Kenner
Przez ponad dziesięć lat była prawnikiem procesowym, zanim została pełnoetatową pisarką.Dziś jest bestsellerową autorką współczesnych romansów, komedii romantycznych, powieści dla młodzieży,a nawet scenariuszy. Jej powieści to bestsellery „USA Today” i największych amerykańskich sieci księgarskich.Julie Kenner jest laureatką najbardziej prestiżowych nagród dla literatury kobiecej: Romantic Times Reviewer’s Choice Award, Reviewers Internati onal Organizati on’s Award i Nati onal Readers’ Choice Award oraz dwukrotną finalistką RITA Award. Powieścią Uwolnij Mnie rozpoczęła w styczniu 2013 Trylogię Starka – serię spod znaku Pięćdziesięciu twarzy Greya. Książkę kupiły najbardziej prestiżowe wydawnictwa w 12 krajach jeszcze przed premierą w USA. Debiutowała w Top 10 Amazonu. Przez 3 tygodnie pozostawała na liście „New York Timesa”, przez 8 – „USA Today”. Tom 2 Wezwij Mnie zadebiutował na najważniejszych listach: jako numer 1 Amazonu, numer 2 „New York Timesa” i numer 5 “USA Today”, i utrzymuje się w Top 10 przez kilka tygodni!

Cytaty z książki Spełnij mnie