Wieczna Wojna

Okładka książki Wieczna Wojna autora Alex Scarrow, 9788378958185
Okładka książki Wieczna Wojna
Alex Scarrow Wydawnictwo: Zielona Sowa Cykl: Time Riders (tom 4) fantasy, science fiction
Time Riders (tom 4)

Oceny książki Wieczna Wojna

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wieczna Wojna

Świetna książka przygodowo-fantastyczna.

Świetna książka przygodowo-fantastyczna.

"Wieczna wojna" to już czwarty tom serii "Time riders". Trzyma ona poziom poprzednich części. Wraz bohaterami odbywamy kolejne podróże w czasie i przeżywamy nowe przygody. Poznajemy też nowych bohaterów. W niektórych momentach książka się jakby nieco dłuży, a w niektórych akcja gna bardzo szybko. Nie zmienia to jednak faktu, że chętnie poznam dalsze losy bohaterów tej serii.

W trakcie słuchania padł mi poprzedni telefon, więc odnalezienie konkretnego momentu, w którym skończyłam odbyło się na zasadzie: o tego nie pamiętam! Ale chyba się wstrzeliłam. Podobał mi się ten tom! W popkulturze jest mnóstwo wariacji historii Abrahama Lincolna, ale czy kiedyś zastanawialiście się, jak wyglądałaby współczesna Ameryka, gdyby nie został on prezydentem? No cóż, tutaj możemy sobie o tym poczytać i wyszło naprawdę fajnie. Zapewne nie raz i nie dwa ktoś tam zastanawiał się, jaki wpływ na świat może mieć jedna konkretna osoba i co może się stać, jeśli by jej zabrakło. Tak, jak nie przepadam za historiami wojennymi, tak tutaj to po prostu gra.

448 użytkowników ma tytuł Wieczna Wojna na półkach głównych
94 użytkowników ma tytuł Wieczna Wojna na półkach dodatkowych

Okładka książki Doctor Who: Thirteen Doctors 13 Stories Naomi Alderman, Holly Black, Malorie Blackman, Eoin Colfer, Neil Gaiman, Charlie Higson, Derek Landy, Richelle Mead, Patrick Ness, Philip Reeve, Alex Scarrow, Michael Scott, Marcus Sedgwick
Okładka książki Doctor Who: 12 Doctors 12 Stories Holly Black, Malorie Blackman, Eoin Colfer, Neil Gaiman, Charlie Higson, Derek Landy, Richelle Mead, Patrick Ness, Philip Reeve, Alex Scarrow, Michael Scott, Marcus Sedgwick
Okładka książki Doctor Who: 11 Doctors, 11 Stories Malorie Blackman, Eoin Colfer, Neil Gaiman, Charlie Higson, Derek Landy, Richelle Mead, Patrick Ness, Philip Reeve, Alex Scarrow, Michael Scott, Marcus Sedgwick
Alex Scarrow
Alex Scarrow
Alex Scarrow (ur. 14 lutego 1966 w Hertfordzie) − brytyjski pisarz, twórca literatury młodzieżowej, autor thrillerów oraz powieści science fiction i fantasy, projektant gier komputerowych, brat pisarza Simona Scarrowa. Za swoją powieść Time Riders. Jeźdźcy w czasie otrzymał nagrody literackie: Hampshire Book Awards i Red House Children's Book Award. Jest żonaty i ma syna. Mieszka w Norwich.

Cytaty z książki Wieczna Wojna

Dodaj cytat z książki Wieczna Wojna