Kodeks karny

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2012-01-01
- 2012-01-01
Prawo karne, stan prawny na rok 2012
Kup Kodeks karny w ulubionej księgarni
Oceny książki Kodeks karny
112 użytkowników ma tytuł Kodeks karny na półkach głównych- Przeczytane 96
- Studia 6
- Prawo 3
- Prawo 3
- 2019 2
- Nauka 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kodeks karny
Fenomenalne zwroty akcji pochłoną najbardziej wymagającego czytelnika, a dbałość o szczegóły usatysfakcjonuje każdego perfekcjonistę. Krwawe zabarwienie każdego z artykułów powoduje, że na każdy kolejny człowiek ma ochotę jak na wyśmienite ciasteczko z kremem zaraz po lekkim obiedzie. Niezliczona ilość nowelizacji i zmian ustawy powoduje, że raz przyswojony kodeks, można czytać wielokrotnie bez uczucia znudzenia i znajomości treści. Polecam szczególnie instytucje recydywy, ciekawa i zajmująca, mnie mniej jak pozostałe, jednakże uplasowała się na pierwszym miejscu moich ulubieńców.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZmiany gonią zmiany. Kodeks cywilny jest dla mnie o wiele bardziej przejrzysty. Mały apel do księgarni - zwłaszcza prawniczych - skoro kodeks nie jest aktualny to nie pozostawiajcie go na półkach. To samo tyczy się wyborczego :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNasz racjonalny ustawodawca przewiduje np. łagodniejszą karę pozbawienia wolności za eksterminację ludności niż za zabójstwo kwalifikowane. Nic tylko bić brawo po lekturze.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiewielu bohaterów pozytywnych. W ogóle postacie mało konkretne i żywe. Brak spójnej fabuły. Brak realizmu. Nadmiar zbędnych szczegółów. I to ma być klasyka?
;-)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo to;-)