Prawo konstytucyjne RP

- nauki społeczne (psychologia, socjologia, itd.)
- 2014-01-01
- 2014-01-01
Seria ta stanowi kanon wiedzy niezbędnej każdemu studentowi prawa do zdania egzaminu.
W podręczniku „Prawo konstytucyjne RP” omówiono zagadnienia objęte uniwersyteckim kursem tego przedmiotu, do których należy zaliczyć:
zasady ustroju państwa,
status jednostki,
prawa i wolności obywatelskie,
kompetencje organów władzy ustawodawczej, wykonawczej i sądowniczej.
W dziewiątym wydaniu Autorzy zaktualizowali prezentowany materiał, uwzględnili dokonane zmiany normatywne (np. wejście w życie Kodeksu wyborczego),odnieśli się także do najnowszych problemów związanych z członkowstwem Polski w Unii Europejskiej.
Prof. dr hab. Paweł Sarnecki, dr Piotr Czarny, dr Andrzej Kulig, dr Bogumił Naleziński, prof. UJ dr hab. Piotr Tuleja, prof. UJ dr Krzysztof Wojtyczek – pracownicy naukowi Katedry Prawa Konstytucyjnego Wydziału Prawa i Administracji Uniwersytetu Jagiellońskiego.
Kup Prawo konstytucyjne RP w ulubionej księgarni
Oceny książki Prawo konstytucyjne RP
51 użytkowników ma tytuł Prawo konstytucyjne RP na półkach głównych- Przeczytane 44
- Prawo 4
- Prawo 3
- Prawo 2
- Studia 2
- Posiadam - Prawo 1
- Rok 2014 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Prawo konstytucyjne RP
Najbardziej praktyczny podręcznik pod kątem nauki do egzaminu z prawa konstytucyjnego. Zagadnienia wytłumaczone wyczerpująco, ale bez nadmiernej rozwlekłości. Brakuje jedynie strategicznych wytłuszczeń wspomagających szybkie odnajdywanie informacji - niewielka niedogodność.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toGdybym mogła poślubić którykolwiek podręcznik, prawdopodobnie poślubiłabym ten.
Gdybym mogła poślubić którykolwiek podręcznik, prawdopodobnie poślubiłabym ten.