Wielka sława to żart

Okładka książki Wielka sława to żart autora Bogusław Kaczyński, 8370664520
Okładka książki Wielka sława to żart
Bogusław Kaczyński Wydawnictwo: Polska Oficyna Wydawnicza BGW muzyka
muzyka
1992-01-01
1992-01-01
83-7066-452-0

Kup Wielka sława to żart w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wielka sława to żart

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wielka sława to żart

Kiedy sięgałam po książkę „Wielka sława to żart”, nastawiona byłam na określoną radość, jaką powinnam wynieść z lektury; oczekiwałam również powrotu do nastroju dawnych dni i dawnych lat i szczerze mówiąc obawiałam się, czy pisanie Kaczyńskiego będzie równie dobre jak jego ówczesne perorowanie.

I co? I czytało się to wyśmienicie!

Erudycja i gawędziarstwo Kaczyńskiego objawiło się tu w pełnej krasie. Czytelnik dostaje do rąk własnych stylową i niebywale wciągającą opowieść o dzieciństwie legendarnego konferansjera, dziennikarza i prezentera; o jego drodze do takiej, a nie innej kariery; o znajomościach i przyjaźniach z największymi śpiewakami operowymi z całego świata, o restytuowaniu zapomnianych gwiazd, o niestrudzonym zdobywaniu coraz to nowych doświadczeń oraz o realizacji największych zawodowych marzeń.

A więc dostałam to, co chciałam …:)

Plus! Obdarowano mnie niespodziewanką!

Albowiem najbardziej zaskakującym elementem tej gawędy było… bezwstydne odsłonięcie nerwowego rysu charakteru Bogusława Kaczyńskiego. Nie podejrzewałam go bowiem nigdy o aż takie namiętności i aż taką gotowość do konfrontacji ze swoimi przeciwnikami, których nigdy nie brakowało. Z latami ich wręcz przybywało.

Cóż, podobno sukces mierzy się też ilością wrogów… ;)

Komu jak komu, ale temu panu osiągnięć nie odbierzemy.

I co? I czytało się to wyśmienicie!

Erudycja i gawędziarstwo Kaczyńskiego...

Fascynujący wywiad rzeka z wyjątkowym człowiekiem, którego nie trzeba nikomu przedstawiać.

29 użytkowników ma tytuł Wielka sława to żart na półkach głównych
11 użytkowników ma tytuł Wielka sława to żart na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wielka sława to żart

Okładka książki Encyklopedia polskiego Reggae i Ska Jarosław Hejenkowski, Łukasz Jarosiński
Encyklopedia polskiego Reggae i Ska Jarosław Hejenkowski, Łukasz Jarosiński
Okładka książki Ucho jaka. Muzyczne podróże od Katmandu do Santa Fe Anna Nacher, Marek Styczyński
Okładka książki Czerwone Gitary to właśnie my! Bernard Dornowski, Jerzy Kossela, Seweryn Krajewski, Jerzy Skrzypczyk

Cytaty z książki Wielka sława to żart

Dodaj cytat z książki Wielka sława to żart