Death of an Addict

- Hamish Macbeth (tom 15)
- Death of an Addict
- 2001-01-01
- 2001-01-01
- angielski
Former drug addict Tommy Jarret rents a Scottish chalet to check out reports of a sea monster. But when he is found dead of an apparent drug overdose, constable Hamish Macbeth suspects foul play. Teaming with Glasgow Detective Inspector Olivia Chater, Macbeth goes undercover and dives into the underworld to root out a cartel secretly entrenched in the Highlands.
Kup Death of an Addict w ulubionej księgarni
Oceny książki Death of an Addict
252 użytkowników ma tytuł Death of an Addict na półkach głównych- Przeczytane 177
- 2025 13
- Storytel 4
- 2021 3
- Kryminał 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Death of an Addict
Nic specjalnego, ale dla klimaciku.
Nic specjalnego, ale dla klimaciku.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHamish'a niepokoi śmierć młodego mężczyzny, który jak twierdzi policja przedawkował narkotyki. Posterunkowy z Lochdubh postanawia zbadać sprawę. Działając pod przykryciem usiłuje rozbić gang handlarzy narkotyków. W akcji partneruje mu piękna lecz surowa detektyw z Glasgow Olivia Chater, w której Macbeth się zakochuje. Co z tego wyniknie? Czy Hamish odnajdzie w końcu szczęście w miłości? Czy skończy się to jak zwykle zawodem miłosnym? Polecam. Lekki kryminał na chwilę z książką.
Hamish'a niepokoi śmierć młodego mężczyzny, który jak twierdzi policja przedawkował narkotyki. Posterunkowy z Lochdubh postanawia zbadać sprawę. Działając pod przykryciem usiłuje rozbić gang handlarzy narkotyków. W akcji partneruje mu piękna lecz surowa detektyw z Glasgow Olivia Chater, w której Macbeth się zakochuje. Co z tego wyniknie? Czy Hamish odnajdzie w końcu...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toUmiera powracający do zdrowia narkoman Tommy, którego wcześniej tego dnia odwiedził Macbeth. Wydawało mu się, że chłopak rzucił nałóg i jest na dobrej drodze, więc zdziwiła go śmierć w wyniku przedawkowania. Również rodzice Tommy'ego nie wierzą w nawrót do złych nawyków i proszą Hamisha o zajęcie się sprawą. Policjant, idąc tropem młodzieńca, trafia do Kościoła Wschodzącego Słońca i jego byłych współlokatorów, przed którymi udaje barona narkotykowego. No i właściwie cała książka staje się próbą schwytania miejscowych bossów narkotykowych. Dostajemy pewną dawkę romansu, pościgów, zagranicznych podróży...
To nieco inna książka niż pozostałe z serii, ale dobrze się jej słuchało. Może dzięki tej inności.
Umiera powracający do zdrowia narkoman Tommy, którego wcześniej tego dnia odwiedził Macbeth. Wydawało mu się, że chłopak rzucił nałóg i jest na dobrej drodze, więc zdziwiła go śmierć w wyniku przedawkowania. Również rodzice Tommy'ego nie wierzą w nawrót do złych nawyków i proszą Hamisha o zajęcie się sprawą. Policjant, idąc tropem młodzieńca, trafia do Kościoła Wschodzącego...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJak upór i nieustępliwość Hemisha doprowadzą do rozbicia szajki narkotykowej.
Jak upór i nieustępliwość Hemisha doprowadzą do rozbicia szajki narkotykowej.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiestety, to chyba jedna ze słabszych, jeśli nie najsłabsza w dotychczasowym cyklu z tym bohaterem. Hamish jako pogromca międzynarodowych karteli narkotykowych jest kompletnie niewiarygodny.
Liczę, że w kolejnych odsłonach będzie lepiej i panie Beaton wróci do formy.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSiłą tej serii jest wszak jego znajomość szkockich gór i ich mieszkańców, a nie zgrywanie agenta 007. To brzmi fałszywie, choć może i śmiesznie.
Liczę, że w kolejnych odsłonach będzie...
Zacząłem znajomość z Hamishem od tej książki. Powoli się rozkręca ale ostatecznie do tego stopnia że sprowokowała mnie do sięgnięcia po inne książki serii (ta jest 15) - tym bardziej że niektóre zdarzenia są konsekwencją poprzednich tomów.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMówi się , że Polaków nie trzeba pilnować w piekle , bo sami się nawzajem pilnują. M.C. Beaton twierdzi , że w Szkocji wyglada to tak samo.
Mamy też handlarzy narkotyków i dzielnego posterunkowego Hamisha , który przenika do ich siatki. Towarzyszy mu inspektor Olivia , z którą udają się do Amsterdamu. Jest zabawnie , a potem dramatycznie kiedy tępogłowy przelożony Hamisha psuje akcję.
Jeśli ktoś lubi ten cykl , nie będzie zawiedziony a i inni wielbiciele lekkich kryminałów mogą przeczytać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMamy też handlarzy narkotyków i dzielnego posterunkowego Hamisha , który przenika do ich siatki. Towarzyszy mu inspektor Olivia , z którą udają się do Amsterdamu. Jest zabawnie , a potem dramatycznie kiedy tępogłowy przelożony Hamisha...
Lektura lekka i przyjemna. Miły relaks w zimowe wieczory.
Lektura lekka i przyjemna. Miły relaks w zimowe wieczory.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSmierc narkomana w tej ksiazce to tylko pretekst do grubszej sprawy, jaka jest wnikniecie Hamisha do miejscowej siatki handlarzy narkotykow. Zostaje przydzielony do pieknej i niedostepnej detektyw Olivii Chater. Czy nasz posterunkowy zdobedzie jej serce i jak skonczy sie jego przygoda z narkotykami?
Zachecam do czytania 15 tomu przygod Macbetha bo tym razem naprawde wiele sie dzieje i mamy nieoczekiwane zwroty akcji. Kiedy dodamy do tego specyficzny humor autorki to otrzymujemy bardzo intrygujacy kryminal. Polecam te ksiazke chocby ze wzgledu na dreszczyk emocji, jaki mozemy poczuc podczas lektury. Nie tylko dla fanow serii.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZachecam do czytania 15 tomu przygod Macbetha bo tym razem naprawde wiele...