Szczęśliwe lato

Okładka książki Szczęśliwe lato autora Penny Jordan, 8323823111
Okładka książki Szczęśliwe lato
Penny Jordan Wydawnictwo: Harlequin Seria: Harlequin Kolekcja literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Harlequin Kolekcja
Yesterday's echoes
2005-01-01
2005-01-01
Monika Krasucka

Kup Szczęśliwe lato w ulubionej księgarnii

Oceny książki Szczęśliwe lato

OPINIE i DYSKUSJE o książce Szczęśliwe lato

Duży potencjał koncertowo zmarnowany.
Książka to bardzo płytkie studium psychiczne nad bohaterką, która została zgwałcona po wypiciu drinka doprawionego tabletką gwałtu. Zaszła w ciążę... a wszystko to gdy miała 16 lat. Od tamtej pory unika mężczyzn, żyje w depresji, strachu... Większość książki jest właśnie o tym. Wystarczy wspomnieć, że bohaterowie rozmawiają ze sobą po raz pierwszy na 70 stronie. Ich romans też przebiega ekspresowo.

Duży potencjał koncertowo zmarnowany.

Bardzo wzruszająca historia młodej dziewczyny. Rosie od wielu lat czuła smutek z powodu wykorzystaniu przez Ritchiego. Nie potrafi zaufać żadnemu mężczyźnie.Nie potrafi z nikim rozmawiać o wydarzeniach z przeszłości (gwałt, ciąża) Lucas odegrał ważną rolę w wydarzeniach z jej przeszłości. Jej siostra Chrissie nie potrafi jej przekonać do poznania kogoś. Lucas nie może patrzyć jak ona cierpi i postanawia nawiązać z nią kontakt.

Nie rozumiem dlaczego ta książka ma tak mało plusów. Toż to rewelacyjny romans, taki jaki lubię - czytam, wzdycham i płaczę. Pięknie ujęta miłość, która wygrywa z czasem, podejrzeniami i pozerami. Cudowny mężczyzna, który woli być sam przez 15 lat, niż wiązać się z namiastką tej jedynej. Ja też chcę takiego faceta!

56 użytkowników ma tytuł Szczęśliwe lato na półkach głównych
13 użytkowników ma tytuł Szczęśliwe lato na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Szczęśliwe lato

Penny Jordan
Penny Jordan
Zanim Penny Jordan zaczęła pisać, uwielbiała opowiadać swojej młodszej siostrze bajki na dobranoc. Każdego dnia inną, każdego dnia z siostrą w roli głównej. Miłość do romansów i pisanie przyszła później. Jordan chce, by jej czytelnicy odczuwali przyjemność z lektury. Wierzy w potęgę miłości i szczęście, jakie ze sobą niesie. Pisze w domu, w kuchni, otoczona swoimi czterema psami i dwoma kotami. Lubi też słuchać uwag swojej rodziny i bardzo często je uwzględnia.

Cytaty z książki Szczęśliwe lato

Dodaj cytat z książki Szczęśliwe lato