Żona z wyższych sfer
- Harlequin
- 2008-01-01
- 2008-01-01
- Anna Bieńkowska
- małżeństwo zdrada pieniądze kradzież milioner układ
Elizabeth Stanton pochodzi z bogatej i szanowanej teksańskiej rodziny. Po nieudanym małżeństwie ma nadzieję ułożyć sobie życie na nowo, jednak dowiaduje się, że były mąż nie tylko ją zdradzał, ale też ograbił z pieniedzy. Powinna sprzedać dom, lecz zbyt kocha tę starą rezydencję, w której wychowywały się kolejne pokolenia Stantonów. Pewnego dnia odwiedza ją Maxwell Riordan, milioner, który ze względu na pochodzenie jest ignorowany przez śmietantę towarzyską Houston. Chociaż ledwie się znają, prosi Elizabeth o rękę. To ma być tylko układ: on pomoże jej finansowo, ona wprowadzi go do miejscowej elity...
Przyjemna lektura, sceny seksu nienachalne i opisane bez zbędnych szczegółów a ze smakiem. Niestety jak to jest w tego typu historiach uczucie pomiędzy bohaterami rodzi się bardzo szybko. Brakowało mi też imprez wśród śmietanki towarzyskiej Houston (była tylko jedna),za to było dużo akcji i ucieczek.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLubię tą książkę. Jest ciekawa, prosta, szybko się ją czyta i nie wymaga za dużo myślenia.
To książka na jedną noc, nie ma w niej za dużo scen łóżkowych i to mi się podoba, więc można zagłębić się w historii.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKtoś mógłby powiedzieć, że to romansidło i tak jest. Jest to romansik z nutką kryminału, ale też są w książce ciekawe postacie i fajny pomysł.