Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu

Okładka książki Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu autorstwa Jacek Illg, Elżbieta Spadzińska-Żak
Jacek IllgElżbieta Spadzińska-Żak Wydawnictwo: Videograf II sport
sport
100 Jahre Tour de France
2005-01-01
2005-01-01
83-7183-347-4
Dobrosław Dowiat-Urbański, Arkadiusz Stempin, Aleksandra Chwistek, Teresa Darmoń, Krzysztof Hermann, Jadwiga Kwiecień
Idea, która zrodziła się w 1903 roku jako przygoda dla śmiałków przetrwała już ponad 100 lat, obchodząc w 2003 roku swój wielki jubileusz. Najdłuższy, najpiękniejszy i najsłynniejszy wyścig kolarski na świecie we wszelkich jego niezwykłych aspektach oto zawartość tego albumu.

Znajdziemy tu przegląd wszystkich edycji wyścigu od premiery w 1903 roku aż do szóstego triumfu Lance’a Armstronga w 2004 roku. Narodziny Touru. Anegdoty, tragedie, zmagania. Nieznane epizody. Znakomite zdjęcia, kompetentne teksty i obszerna część statystyczna a w niej każde zwycięstwo etapowe, wszyscy posiadacze żółtej koszulki i wiele innych danych. Książka, która dokumentuje 100 lat historii kolarstwa.

Kup Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu

Opinie i dyskusje o książce Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu

Jest to jedyne polskie wydanie przybliżające największą kolarską imprezę na świecie - Tour de France. Autorzy raczą nas nie tylko suchymi statystykami, ale także interesującymi materiałami. Kronika wyścigów zaczyna się od roku 1903, a kończy na 2004. Warto dodać, że książka jest bardzo ładnie wydana, zawiera wiele zdjęć, chwil triumfu, jak i wielkiej rozpaczy. Autorzy opisują każdy wyścig starając się poruszyć najważniejsze i najciekawsze fakty z życia peletonu, a także te najtragiczniejsze momenty.

29 użytkowników ma tytuł Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu na półkach głównych
18 użytkowników ma tytuł Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu

Okładka książki Budowle Świata Jacek Illg, Szewczyk Joanna, Elżbieta Spadzińska-Żak
Budowle Świata Jacek Illg, Szewczyk Joanna, Elżbieta Spadzińska-Żak
Okładka książki Humor bez granic. 5000 żartów, z których śmieją się na świecie Elżbieta Spadzińska-Żak, praca zbiorowa
Okładka książki Miasta Świata Monika Dobrowska, Jacek Illg, Szewczyk Joanna, Elżbieta Spadzińska-Żak
Okładka książki Dowcipy i opowieści różnej treści Jacek Illg, Elżbieta Spadzińska-Żak
Dowcipy i opowieści różnej treści Jacek Illg, Elżbieta Spadzińska-Żak

Cytaty z książki Tour de France. Ilustrowana kronika wyścigu