ArtykułyCzytamy w weekend. 17 kwietnia 2026
LubimyCzytać313
Artykuły"Malarz" Piotra Chomczyńskiego - mamy dla Was 30 egzemplarzy książki
LubimyCzytać4
ArtykułyWiosenne porządki w księgarni Matras. Setki hitów już od 5 złotych!
LubimyCzytać1
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać12
Perseidy

- Wielki Wóz
- 1999-01-01
- 1999-01-01
Ta książka nie posiada jeszcze opisu.
Kup Perseidy w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Perseidy
29 użytkowników ma tytuł Perseidy na półkach głównych- Przeczytane 18
- Przeczytane 2012 r. i wcześniej 1
- Na półce 1
- Posiadam, Ebooki 1
- Obyczajowe 1
- LITERATURA PIĘKNA 1
- Rok 2016 1
Tagi i tematy do książki Perseidy

Cytaty z książki Perseidy
Miłosz napisał, że sztuka tym się różni od czego innego, że ma dystans. Dystans ma też kurwa.
(...) cóż, kiedy ja tylko w świecie słów czuję się u siebie w domu. Słowa" powiedziała "umieją mi przymglić niedobry świat" powiedziała "i potrafię się nasłodzić jednym zdaniem do zachłyśnięcia, gdy to zdanie nazywa świat".
Rozwiń ZwińTo, co w niej było zapowiedzią stało się kamieniem, a kochać można tylko zapowiedź.

OPINIE i DYSKUSJE o książce Perseidy
"O, wciąż jeszcze w nich (książkach) wyczuwam to zimne piękno, piękno doskonałego języka. Ale coraz jako poblask, jak światło księżycowe, jak coś- zawahała się - co się oddala"
Jeszcze nie skończona, ale musiałam zacytować to zdanie.
Książka najbardziej zachwyca mnie pięknem, bogactwem, czy można użyć takiego słowa: "innowacyjnością"?, słów.
Ps. A dziś czytam, że Pan Andrzej nie żyje, smutno. Przez swoje książki stał mi się bliski.....
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJeszcze nie skończona, ale musiałam zacytować to zdanie.
Ps. A dziś czytam, że Pan...
Jeden z autorów, których w USA uznaliby za "zakazanych". Mówić bez ogródek o tym, że żyjemy w kraju, który "zwrócony
licem do Wschodu, a tylko uszami i potylicą na
Zachód, którego nie rozumie i do którego w niczym
nie jest podobny". Niezwykła odwaga i bolesna prawda, której tendencyjność nigdy nie wypowie na głos. Książka, w której tak łatwo znaleźć odbicie własnych myśli w piękniejszych słowach.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo tolicem do Wschodu, a tylko uszami i potylicą na
Zachód, którego nie rozumie i do którego w niczym