Złote Pszczoły

Okładka książki Złote Pszczoły autora Anna Czarnota, Zofia Dzierżawska, Joanna Jurczak, Agata Nowicka, Monika Powalisz, Olga Wróbel, 9788391500002
Okładka książki Złote Pszczoły

OPINIE i DYSKUSJE o książce Złote Pszczoły

8 użytkowników ma tytuł Złote Pszczoły na półkach głównych
4 użytkowników ma tytuł Złote Pszczoły na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Złote Pszczoły

Okładka książki Bartoszewski. Komiks dokumentalny Karolina Chyżewska, Zofia Dzierżawska, Ka Mochi, Monika Powalisz, Maria Słabek
Okładka książki Rzeczy dzieją się w Warszawie Błażej Brzostek, Aleksandra Cieślak, Wojciech Kuczok, Maciej Łubieński, Agata Passent, Monika Powalisz, Michał Walczak
Okładka książki ŻOL. Ilustrowany atlas architektury Żoliborza Michał Krasucki, Magdalena Piwowar, Monika Powalisz
Okładka książki Polski komiks kobiecy Klaudyna Bajkowska, Agata Bara, Daria Bogdańska, Joanna Bordowa, Matylda Bruniecka, Edyta Bystroń, Marta Bystroń, Aleksandra Czubek-Spanowicz, Magdalena Danaj, Zosia Dzierżawska, Renata Gąsiorowska, Agata Gorządek, Ewa Juszczuk, Joanna Karpowicz, Berenika Kołomycka, Joanna Krótka, Martyna Krutulska-Krechowicz, Kinga Kuczyńska, Gosia Kulik, Dagmara Matuszak, Agata Nowicka, Agnieszka Piksa, Monika Powalisz, Agnieszka Prygiel, Sylwia Restecka, Maria Rostocka, Magdalena Rucińska, Joanna Sanecka, Beata Sosnowska, Karolina Sosnowska, Anna Steliżuk, Katarzyna Szaulińska, Agnieszka Szczepaniak, Małgorzata Szymańska, Anna Helena Szymborska, Aleksandra Tyszczyk, Agata Wawryniuk, Agnieszka Weseli, Anna Wieszczyk, Olga Wróbel, Dorota Zaremba
Okładka książki Mówi Warszawa Wojciech Albiński, Olga Berezyna, Sylwia Chutnik, Jacek Dehnel, Marek Kochan, Aleksander Kościów, Milena Laur-Zmarzłowska, Antoni Libera, Kaja Malanowska, Izabela Morska, Marek Nowakowski, Piotr Paziński, Tomasz Piątek, Monika Powalisz, Monika Rakusa, Sylwia Siedlecka, Bohdan Sławiński, Jerzy Sosnowski, Juliusz Strachota, Krzysztof Varga, Piotr Wojciechowski
Okładka książki Chopin New Romantic Jan-Frederik Bandel, Jacek Frąś, Sascha Hommer, Grzegorz Janusz, Mawil, Andreas Michalke, Patryk Mogilnicki, Agata Nowicka, Krzysztof Ostrowski, Monika Powalisz, Jakub Rebelka
Monika Powalisz
Monika Powalisz
Dramatopisarka, reżyserka, scenarzystka. Jest absolwentką Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Łódzkiego oraz Wydziału Reżyserii Akademii Teatralnej w Warszawie. Rapsod dla krowy – pierwszy dramat napisany przez Powalisz wygrał konkurs „Szukamy Polskiego Szekspira” organizowany przez Assitej Polska i został opublikowany przez „Dialog”. Jako reżyserka zrealizowała przedstawienia prapremierowe Mistyfikacje według własnej sztuki, Zabij mnie Marka Modzelewskiego, Wstyd/Bezwstyd Pawła Jurka i Vladimir Matjaża Zupanćića oraz Planetę Jewgienija Griszkowca. Współtworzyła Grupę dramaturgów G8. Uczestniczyła w projekcie Laboratorium Dramatu Teatru Narodowego. W ramach programu TR/PL napisała sztukę Portret Heleny S., którą Teatr Rozmaitości wystawił w 2006 pod tytułem Helena S. w reżyserii Aleksandry Koniecznej. Studiuje w Mistrzowskiej Szkole Reżyserii Filmowej Andrzeja Wajdy. Jej najnowszy dramat to Imperium.

Okładka książki Czy to moja wina, że mnie dręczysz? #4 Chikara Kimiduka, Hioka Yen
Czy to moja wina, że mnie dręczysz? #4 Chikara Kimiduka, Hioka Yen
Okładka książki Smarkula, Tom 1: Włosy zielone, mam wywalone Leslie Hung, Bryan Lee O'Malley
Smarkula, Tom 1: Włosy zielone, mam wywalone Leslie Hung, Bryan Lee O'Malley
Okładka książki Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas
Star Wars: Inkwizytorzy Rodney Barnes, Ramon Rosanas
Okładka książki Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Wiedźmin. Kwestia ceny Matteo Bellisario, Marta Krajewska, Igor Monti
Okładka książki Batman: Mroczne więzienia Jorge Jimenez, Tomeu Morey, Chip Zdarsky
Batman: Mroczne więzienia Jorge Jimenez, Tomeu Morey, Chip Zdarsky
Okładka książki Gachiakuta #13 Hideyoshi Andou, Kei Urana