Zuchwała propozycja

- Snow Kisses
- 2012-02-15
- 2012-02-15
- Bożena Kucharuk
Abby Shane przyjechała w rodzinne strony nie tylko z powodu ślubu i wesela siostry. Pragnęła także wrócić do równowagi po brutalnym napadzie, do którego doszło w Nowym Jorku. Nagle to, zdawałoby się, obłaskawione miasto, stało się wrogie, i wymarzona kariera modelki straciła na atrakcyjności. W szerokich przestrzeniach Montany Abby oddycha pełną piersią, a w wyzwoleniu się z syndromu ofiary pomaga jej Cade McLaren, dojrzały mężczyzna o silnej osobowości. Odżywa wzajemne zauroczenie, któremu ulegli kilka lat temu...
Kup Zuchwała propozycja w ulubionej księgarni
Oceny książki Zuchwała propozycja
213 użytkowników ma tytuł Zuchwała propozycja na półkach głównych- Przeczytane 151
- Diana Palmer 8
- Harlequin 7
- Romans 6
- Autor: Diana Palmer 3
- Harlequiny 2
- Palmer Diana 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zuchwała propozycja
Kilka dni temu skończyłam czytać kolejną lekką lekturę autorstwa Diany Palmer.
Tym razem nowela nosiła tytuł „Zuchwała propozycja”.
Jakie zrobiła na mnie wrażenie?
Zapraszam do zapoznania się z moją opinią…
Kilka dni temu skończyłam czytać kolejną lekką lekturę autorstwa Diany Palmer.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTym razem nowela nosiła tytuł „Zuchwała propozycja”.
Jakie zrobiła na mnie wrażenie?
Zapraszam do zapoznania się z moją opinią…
Jeżeli Cade pomaga Abby w wyzwoleniu się z syndromu ofiary, to ja chyba czytałam inną książkę, a jeśli ktoś tu dostrzega humor, to zapewne wynika on z super mocy Cade'a, który potrafi pić kawę parzącą mu przełyk i palić papierosy niezależnie od miejsca i sytuacji :)
Odnośnie punktu pierwszego, Cade to dwieście procent ranczerskiego testosteronu w Palmerowskim wydaniu. Wysoki, ciemnowłosy, typowy samiec alfa od rozkazów, oczywiście z papierosem w dłoni i kapelusze na głowie. Do Abby odnosi się z pewną wrogością i roszczeniowością, mówiąc dobitniej - rozkazuje jej i trudno tu o postawę ochroniarza.
Z kolei Abby, owszem została napadnięta, ale jak na ofiarę ataku na tle seksualnym, jest wyjątkowo mało zastraszona. Lepi się bowiem do Cade'a niczym taśma do papieru.
Całość można streścić w jednym zdaniu: obydwoje chcą, ale Cade ma jakiś dziwny kodeks honorowy, więc na przemian przyciągają się i odrzucają i tak przez sto pięćdziesiąt stron.
Czy warto czytać?
Tak, zwłaszcza gdy jest się fanem książek Diany Palmer, schemat jest przewidywalny, bohaterowie też (nastoletnia jeszcze dziewica, beznadziejnie zakochana w swoim opiekunie i przystojny ranczer, starszy o czternaście lat).
Ale za to przecież lubimy sięgać po książki tej autorki - ponieważ wiemy co nam zaserwuje.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOdnośnie punktu pierwszego, Cade to dwieście procent ranczerskiego testosteronu w Palmerowskim wydaniu....
Diana Palmer -"Zuchwała propozycja"/"Snow kisses"
Abby (22) + Cade (36)
*1983
Diana Palmer -"Zuchwała propozycja"/"Snow kisses"
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAbby (22) + Cade (36)
*1983
Książka lekka i przyjemna, ale 150 stron to jak na tą historię za dużo. Cały czas to samo w kółko, oboje chcą być razem, ale żadne nie mówi o swoich uczuciach.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toSuper sie uśmiałam
Super sie uśmiałam
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tojedynka za wyjątkową głupotę bohaterów i za straszne nuuuudy
jedynka za wyjątkową głupotę bohaterów i za straszne nuuuudy
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTypowy romans. Ona jako młodziutka dziewczyna jest zakochana w ranczerze. On mimo, że ją kocha milczy o tym i chce poczekać, aż ta smarkula dorośnie. Nie docenia jej jednak. Urażona duma karze jej odjechać do Nowego Jorku i pracować jako modelka. On zostaje i popada w melancholie. Abby przyjeżdża na ślub siostry po latach i uczucia wybuchają na nowo.
Świetne pióro mistrza romansów znów tutaj daje o sobie znać.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietne pióro mistrza...
Fajny i przyjemny romans. Pełny humoru i przekomarza ń między głównymi bohaterami. O ludziach, którzy siebie pragną i kochają. Największym, problemem jest ich lęk przed przyznaniem drugiej osobie prawdy o swoim uczuciu. Najbardziej w ich poczynaniach brakuje słów "zostań" i "chcę zostać" co powoduje, że żyją z dala od siebie jednak ciągle teskniąc za drugą osobą.