Zabójcze

Okładka książki Zabójcze autorstwa Sara Shepard
Okładka książki Zabójcze autorstwa Sara Shepard
Sara Shepard Wydawnictwo: Otwarte Cykl: Pretty Little Liars (tom 6) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Pretty Little Liars (tom 6)
Pretty Little Liars. Killer
2012-03-19
2012-03-19
2009-06-30
9788375151954
Mateusz Borowski
Szósty tom serii Preety Little Liars.

Każdy ma coś na sumieniu.
A.

Emily, Aria, Spencer i Hanna mają coraz mniej czasu na odkrycie prawdy.
Dziewczyny muszą rozwiązać zagadkę, bo inaczej A. zacznie realizować swoje groźby.
Jason, starszy brat Ali, chyba coś wie, ale nie chce uchylić nawet rąbka tajemnicy.

Komu uda się odnaleźć brakujący element układanki?

Kup Zabójcze w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Zabójcze

Oceny książki Zabójcze

1906 ocen

OPINIE i DYSKUSJE o książce Zabójcze

W tym tomie akcja przyśpiesza bardzo szybko , Ian ucieka przed wymiarem sprawiedliwości, ale czy na pewno to on jest winny ?? Dziewczyny coraz bardziej nie są już tego pewne ...
Hannah umiawia się na randki z bratem Arii , natomiast sama Aria wyrzuca stary telefon i kupuje nowy łudząc się aby to pomogło z pozbyciem się wiadomości od A.
Spencer zostaje oszukana przez odnalezioną biologiczną matkę, z jej konta na studia znikają dosłownie wszystkie oszczędności.
Na koniec w posiadłości Hastings'ów wybucha pożar, dziewczyny po nitce do kłębka odkrywają że za zniknięciem Ali stoi nie kto inny jak Wilden i Jason ...
Czy da się zakończyć ten tom w spokoju ?? Na pewno nie w Pretty Little Liars, bo z pożaru dziewczyny ratują nie tylko siebie ale również Alison !!!
Czy polecam ? Och zdecydowanie tak.

Spencer zostaje oszukana przez...

Bardzo dobrze się przy tym bawiłam, bohaterki wciąż są delikatnie naiwne ale skończyła się zabawa a zaczęła się prawdziwa walka. Mam nadzieję, że od tej pory będzie już tylko coraz mocniej

Mam wrażenie, że podobnie jak w serialu, im dalej, tym ciekawiej! Kiedy wydawałoby się, że pewne zagadki są już prawie rozwiązane i pojawią się nowe wątki, okazuje się, że tak naprawdę wciąż nie wiemy nic! Pod koniec bardzo fajny twist!

4892 użytkowników ma tytuł Zabójcze na półkach głównych
1307 użytkowników ma tytuł Zabójcze na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Zabójcze

Okładka książki Meet Cute Jennifer L. Armentrout, Sona Charaipotra, Katie Cotugno, Jocelyn Davies, Nina LaCour, Emery Lord, Katharine McGee, Kass Morgan, Julie Murphy, Meredith Russo, Sara Shepard, Nicola Yoon
Sara Shepard
Sara Shepard
Amerykańska autorka bestsellerowej serii Pretty Little Liars. Jako nastolatka chciała być gwiazdą oper mydlanych, projektantką klocków Lego lub genetykiem. Inspiracją bestsellerowych powieści z serii Pretty Little Liars oraz The Lying Game stały się jej wspomnienia z czasów szkolnych.

Poradnik pozytywnego myślenia Matthew Quick
Poradnik pozytywnego myślenia
Matthew Quick
Kiedy miałam bzika na punkcie Bradleya Coopera, dlatego też 9 lat temu obejrzałam Poradnik pozytywnego myślenia, nie wiedząc o tym, że to ekranizacja książki. Film mi się nie podobał, chyba wtedy nie do końca go zrozumiałam. Przypomniałam sobie o nim niedawno i chciałam go sobie przypomnieć i wtedy przypadkowo trafiłam na informację, że film zrobiono na podstawie książki. Stwierdziłam, że teraz powinnam akurat w tym przypadku przesłuchać, powieść, a dopiero później ponownie zajrzeć do filmu. Po zapoznaniu się z książkową wersją już dzisiaj wiem, że wtedy, 9 lat temu powinnam zacząć od książki, bo przynajmniej wiem, o co chodzi w tej całej historii. Pat Peoples po czteroletnim pobycie w zakładzie psychiatrycznym wprowadza się do rodziców, by tam w spokoju ćwiczyć sprawność fizyczną, nauczyć się jak być życzliwym i pozytywnie myśleć. To ma mu pomóc w powrocie do żony Nikki, która go zdradziła i doprowadziła do załamania nerwowego. Nie będzie to jednak łatwe, bo Pat ma zakaz zbliżania się do żony. Pewnego dnia w życiu mężczyzny pojawia się tajemnicza Tiffany, która zmaga się z depresją po stracie męża. Pat jest dość chłodno nastawiony do dziewczyny, bo zależy mu na żonie. Jego nastawienie zmienia się, kiedy Tiffany obiecuje mu na nawiązanie kontaktu z żoną w zamian za przysługę. Początek książki był taki sobie. Totalnie nie mogłam wejść w tę opowieść. Nie przeszkadzało mi, że Pat miał już twarz Bradleya a Tiffany Jennifer. Po prostu, choć to zabrzmi dziwie, nie kumałam, o co chodzi. Na szczęście dość szybko klocki wskoczyły na właściwe miejsce i eureka – zaczęłam powoli rozumieć fenomen tej powieści i tak ogromne zainteresowanie, choć akurat nie widziałam w niej potencjału na ekranizację. Też nie pamiętam, jak bardzo film trzyma się książki, i może się okazać, że po raz kolejny ekranizacja mi się nie spodoba, a tym razem będzie to wina książki. Książka jest pokręcona tak samo, jak Pat, ale w tym pokręceniu jest jakiś urok, jest czas na śmiech, na refleksję. Mogłabym się od Pata sporo nauczyć. Może i ja znajdę jakiś system, dzięki któremu nauczę się jak być życzliwym i pozytywnie myśleć. Ode mnie 8/10.
Iwona Nocoń - awatar Iwona Nocoń

Cytaty z książki Zabójcze

Sara Shepard Zabójcze Zobacz więcej

Ale każde błogosławieństwo może obrócić się w przekleństwo.

Ale każde błogosławieństwo może obrócić się w przekleństwo.

Sara Shepard Zabójcze Zobacz więcej

Jak wyglądałoby twoje życie, gdybyś mogła zapamiętać każdą jego sekundę? Nie tylko ważne wydarzenia, które i tak wszyscy pamiętają, ale również drobiazgi. Na przykład to, że z twoją przyjaciółką połączyła cię nienawiść do brzydkiego zapachu kleju kauczukowego w trzeciej klasie na zajęciach z plastyki. Albo że chłopaka, w którym podkochiwałaś się w ósmej klasie, po raz pierwszy zobaczyłaś, jak idzie na boisko szkolne z piłką w jednej ręce, a iPodem w drugiej.
Ale każde błogosławieństwo może obrócić się w przekleństwo. Twoja nowa super pamięć zarejestrowałaby też każdą kłótnię z najlepszą przyjaciółką. Bez końca przeżywałabyś ten moment, kiedy twój piłkarz usiadł w czasie lunchu obok innej dziewczyny. Z taką pamięcią przeszłość nagle zrobiłaby się znacznie bardziej paskudna. Wydaje ci się, że to twój sprzymierzeniec? Przyjrzyj się lepiej. Może ten ktoś wcale nie jest taki miły, na jakiego wygląda. A czy ta przyjaciółka zawsze stała za tobą murem? Ups! Chyba jednak nie zawsze. (...) Pamięć to dziwna rzecz. I czasem jesteśmy skazani na powtarzanie tego, o czym zapomnieliśmy.

Rozwiń