Nana tom 19

angielski

Kup Nana tom 19 w ulubionej księgarnii

Oceny książki Nana tom 19

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nana tom 19

Ai Yazawa sprawia, że z każdym tomem lubię naszych bohaterów coraz mniej :-( za to bardzo zyskuje Hachi!

Na półkach: , , , , , ,

Ta seria wywołana, we mnie uczucia jak żadna inna. Niestety, w tym tomie poczułam już przesadę. Nie potrafiłam się zaangażować jak na początku. Autorka przesadziła. Dlatego oceniam najniższej. Został mi jeden i mam obawy jak się "zakończy".

Jednak nadal uważam, że seria jest warta uwagi. Największy atut Nany to złożone relacje oraz postacie. Trudno się nie zaangażować. Inne tytuły nie dorównują jej w tym.

Mam z Naną problem, choć naprawdę uwielbiam ten komiks. Po prostu szkoda, że im dalej, tym gorzej.

Autorka daje nam coraz mniej nadziei - i to nie przeszkadza, ale czasem można odnieść wrażenie, że Yazawa na siłę nurza bohaterów w problemach, które w wielu przypadkach rozwiązałoby jedno: szczera rozmowa. Ja wiem, że tak się robi w filmach, tak się robi w książkach, bo fabuła 'problemami stoi'. Tyle że tutaj one piętrzą się do takiego stopnia, że mimowolnie wywracasz oczami, albo masz chęć potrząsnąć bohaterami i krzyknąć: "Ogarnij się".

Ostatecznie nie wiem, czy to wada, czy zaleta. Może zaleta, bo wciąż ci zależy, choć bohaterowie są jak dzieci we mgle? Sami oceńcie.

263 użytkowników ma tytuł Nana tom 19 na półkach głównych
107 użytkowników ma tytuł Nana tom 19 na półkach dodatkowych