Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej

Okładka książki Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej autora Andrzej Trepka, 8370322166
Okładka książki Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej
Andrzej Trepka Wydawnictwo: Beskidzka Oficyna Wydawnicza językoznawstwo, nauka o literaturze
językoznawstwo, nauka o literaturze
2010-01-01
2010-01-01

Ta książka nie została jeszcze oceniona NIE MA JESZCZE DYSKUSJI

Bądź pierwszy - oceń książkę

Kup Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej w ulubionej księgarnii

Oceny książki Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej

OPINIE i DYSKUSJE o książce Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej

Okładka książki Zagubiona przyszłość Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Zagubiona przyszłość Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Okładka książki Proxima Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Proxima Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Okładka książki Kosmiczni bracia Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Kosmiczni bracia Krzysztof Boruń, Andrzej Trepka
Andrzej Trepka
Andrzej Trepka
Andrzej Nekanda-Trepka - polski pisarz, dziennikarz i popularyzator nauki. Rodowity warszawiak. Jeden z założycieli Polskiego Towarzystwa Astronautycznego. Jego teksty ukazywały się w takich czasopismach i periodykach jak: "Argumenty", "Problemy", "Skrzydlata Polska", "Perspektywy". Pisywał także dla "Trybuny Ludu", "Wieczorze Wybrzeża" i "Gazety Białostockiej". Pierwsze powieści, a była to fantastyka, napisał wspólnie z Krzysztofem Boruniem tuż po przekroczeniu 30. roku życia. Oprócz science-fiction tworzył także książki popularnonaukowe i biograficzne (m.in. o Benedykcie Dybowskim). W 1993 roku był kandydatem na posła z ramienia Partii X Stanisława Tymińskiego, lecz nie dostał się do Sejmu. Andrzej Trepka żył 86 lat. Wybrane publikacje autora: "Zagubiona przyszłość" (z Krzysztofem Boruniem, Iskry, 1954),"Atol Trydakny" (Wydawnictwo "Śląsk", 1974),"Benedykt Dybowski" (Wydawnictwo "Śląsk", 1979),"Król tasmańskich stepów" (Wydawnictwo "Śląsk", 1982),"Bio kosmos 1" (KAW, 1984),"Cierpienia przyrody" (Wydawnictwo Lubelskie, 1986).

Cytaty z książki Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej

Dodaj cytat z książki Jednym słowem? Słowniczek pisowni łącznej i rozdzielnej