Kosmatek ze starej wierzby

Okładka książki Kosmatek ze starej wierzby autora Hanna Zdzitowiecka, 8310091125
Okładka książki Kosmatek ze starej wierzby
Hanna Zdzitowiecka Wydawnictwo: Nasza Księgarnia literatura dziecięca
literatura dziecięca
Kosmatek ze starej wierzby
1988-03-31
1988-03-31

Kup Kosmatek ze starej wierzby w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kosmatek ze starej wierzby

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kosmatek ze starej wierzby

Lekka, przyjemna książka o małym ludku z bajki, który przeżywa piękne przygody. Nawiązuje przyjaźnie z różnymi mieszkańcami lasu i nie tylko.
Dla dzieci idealna. Trochę się czułam jakbym czytała Cudaczka-Wyśmiewaczka choć ludek dużo przyjemniejszy niźli to złośliwe licho :)

29 użytkowników ma tytuł Kosmatek ze starej wierzby na półkach głównych
14 użytkowników ma tytuł Kosmatek ze starej wierzby na półkach dodatkowych

Okładka książki Czarodziejskie słowa Jan R. Czarnocki, Dorota Gellner, Czesław Janczarski, Melania Kapelusz, Maria Ewa Letki, Małgorzata Musierowicz, Walentyna Osiejewa, Zofia Stanecka, Małgorzata Strzałkowska, Anna Świrszczyńska, Wojciech Widłak, Rafał Witek, Hanna Zdzitowiecka
Okładka książki Polscy autorzy. Dla 3-latka Helena Bechlerowa, Wanda Chotomska, Danuta Gellnerowa, Dorota Głośnicka, Stanisław Jachowicz, Czesław Janczarski, Maria Konopnicka, Joanna Kulmowa, Joanna Papuzińska, Janina Porazińska, Anna Sójka, Małgorzata Strzałkowska, Ewa Szelburg-Zarembina, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow, Hanna Zdzitowiecka
Okładka książki Polscy autorzy. Dla 4-latka Helena Bechlerowa, Zofia Beszczyńska, Jan Brzechwa, Wanda Chotomska, Dorota Gellner, Ludwik Jerzy Kern, Julian Kornhauser, Marcin Przewoźniak, Irena Suchorzewska, Ewa Szelburg-Zarembina, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow, Hanna Zdzitowiecka
Okładka książki Wierszyki dla dzieci Wanda Chotomska, Stanisław Jachowicz, Czesław Janczarski, Maria Kownacka, Hanna Ożogowska, Stefania Szuchowa, Hanna Zdzitowiecka
Okładka książki Polskie baśnie i legendy Adam Asnyk, Wanda Chotomska, Adolf Dygasiński, Stanisław Dygat, Maria Ekier, Antoni Józef Gliński, Hanna Januszewska, Jan Kasprowicz, Maria Konopnicka, Józef Ignacy Kraszewski, Maria Krüger, Beata Krupska, Joanna Kulmowa, Kornel Makuszyński, Wanda Markowska, Anna Milska, Gustaw Morcinek, Artur Oppman, Bronisława Ostrowska, Joanna Papuzińska, Włodzimierz Perzyński, Janina Porazińska, Henryk Sienkiewicz, Ewa Szelburg-Zarembina, Dorota Terakowska, Zofia Urbanowska, Kazimierz Władysław Wójcicki, Hanna Zdzitowiecka, Roman Zmorski
Okładka książki Polscy autorzy dla trzylatka Helena Bechlerowa, Władysław Broniewski, Wanda Chotomska, Maria Czerkawska, Dorota Gellner, Danuta Gellnerowa, Wanda Grodzieńska, Kazimiera Iłłakowiczówna, Stanisław Jachowicz, Czesław Janczarski, Maria Konopnicka, Tadeusz Kubiak, Joanna Papuzińska, Janina Porazińska, Anna Sójka, Małgorzata Strzałkowska, Ewa Szelburg-Zarembina, Stefania Szuchowa, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow, Hanna Zdzitowiecka
Okładka książki Polscy poeci dzieciom 2 Jan Brzechwa, Wanda Chotomska, Dorota Gellner, Anna Kamieńska, Julian Kornhauser, Lucyna Krzemieniecka, Joanna Kulmowa, Hanna Ożogowska, Joanna Papuzińska, Julian Tuwim, Danuta Wawiłow, Hanna Zdzitowiecka
Hanna Zdzitowiecka
Hanna Zdzitowiecka
Polska pisarka, popularyzatorka wiedzy przyrodniczej. Nie mogąc zgłębiać tajników wiedzy przyrodniczej, staje się Hanna Zdzitowiecka jej popularyzatorką. Jej droga twórcza związana była z osobą syna, który był inspiratorem jej twórczości i pierwszym odbiorcą utworów. Pierwsze utwory drukowała po wojnie w dziecięcych pisemkach, między innymi w „Iskierkach”, „Płomyczku” i „Płomyku”. Pisała także słuchowiska radiowe. Współpracowała w radio z Hanną Januszewską i Wandą Tatarkiewicz-Małkowską. Pisała dla młodzieży, dzieci starszych i najmłodszych odbiorców. Powstały książki o różnych zwierzętach i roślinach.

Cytaty z książki Kosmatek ze starej wierzby

Dodaj cytat z książki Kosmatek ze starej wierzby