Bezimienna

- powieść przygodowa
- 2011-09-21
- 2011-09-21
- 978-83-7799-049-0
Współczesna powieść przygodowa z wątkami paranormalnymi. Zuzanna, adoptowana przez pewną rodzinę, jest nieśmiała i zakompleksiona. Ale potrafi słyszeć ludzkie myśli i ma niezwykły kontakt z przyrodą: w momentach zagrożenia kwiaty i drzewa pomagają jej… Dziewczynka jest bowiem następczynią wielkiego rodu „władców natury” i została ukryta na Ziemi, aby ocalić ją przed siłami zła. Wciągająca fabuła z mądrym przesłaniem, że jesteśmy częścią natury, a od urody i popularności ważniejszy jest nasz charakter.
Premiera: 21 wrzesień 2011
- 2014 4
- 2013 4
- 2012 3

OPINIE i DYSKUSJE o książce Bezimienna
książka raczej dla młodszej młodzieży (czyli już od dawna nie dla mnie),ale fajnie napisana i pomysłowa...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTroszkę się bałam, że wzięłam się za książkę dla dwunastolatek. Była leciutka, szybka, pogodna i ciekawa. Na pewno poleciłabym ją młodszej siostrze. Książka na jeden dzień. Nie żałuję, że ją przeczytałam, ale mogłam się za nią wziąć 5 lat temu i byłabym pod większym wrażeniem niż teraz.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo jest tom 1. Kończy się w stylu c.d.n.
To jest tom 1. Kończy się w stylu c.d.n.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNo, pojechała pani z tym pseudonimem. A sama książka jest lekka, łatwa i przyjemna. Taka baja.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMuszę przyznać, że kiedy czytałam pierwsze rozdziały tej książki to niezbyt mnie one zachwyciła. Nie przerwałam jednak lektury i odczytałam ją do końca. Nie żałuję. Książka ma swój oryginalny klimat i uważam że nadaje się dla czytelnika w każdym wieku. Jedną z zalet tej książki jest to, że dzięki dokładnym chociaż nie bardzo długich można sobie wyobrazić scenerię w jakiej akcja się dzieje. Szkoda tylko że akcja książki urwała się w według mnie mnie nienaturalnie fragmencie.
Muszę przyznać, że kiedy czytałam pierwsze rozdziały tej książki to niezbyt mnie one zachwyciła. Nie przerwałam jednak lektury i odczytałam ją do końca. Nie żałuję. Książka ma swój oryginalny klimat i uważam że nadaje się dla czytelnika w każdym wieku. Jedną z zalet tej książki jest to, że dzięki dokładnym chociaż nie bardzo długich można sobie wyobrazić scenerię w jakiej...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo że książka o nastolatce to każdy może znaleźć w niej coś dla siebie.
Zuzanna jak na swój wiek wydaje się być osobą nadzwyczaj poważną i starającą się spełniać swoje obowiązki jak najlepiej. Jej zainteresowanie przyrodą wydaje się być nadzwyczajne. Opisy tak wydarzeń, jak i flory sprawiają wrażenie jak by oglądało się film we własnej głowie. Sam początek książki nie zapowiada tego co będzie na końcu. Fabuła pędzi, a czytelnik z nią, choć niesamowitości jest co nie miara trafiają one do wyobraźni i sprawiają, że powieść staje się coraz bardziej wciągająca. Piątkowscy ze swoimi nawykami są osobami nadzwyczaj ciekawymi. Wątki szkolne nie przytłaczają swoimi opisami i są szczególnie wyważone.
Książka, która doprowadza do śmiechu więcej niż raz. Wzbudzająca emocje i przywiązanie do głównej bohaterki. Na pewno sięgnę po kolejną część jestem ciekawa Anamiru i jego specyficznej roślinności.
Polecam :)
Mimo że książka o nastolatce to każdy może znaleźć w niej coś dla siebie.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZuzanna jak na swój wiek wydaje się być osobą nadzwyczaj poważną i starającą się spełniać swoje obowiązki jak najlepiej. Jej zainteresowanie przyrodą wydaje się być nadzwyczajne. Opisy tak wydarzeń, jak i flory sprawiają wrażenie jak by oglądało się film we własnej głowie. Sam początek książki nie...
Książka jest prosta i przeznaczona dla młodzieży.
Czyta się ją lekko i przyjemnie.
Książka jest prosta i przeznaczona dla młodzieży.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCzyta się ją lekko i przyjemnie.
Po Bezimienną sięgnęłam dzięki mojej przyjaciółce, która od dawna chciała ją przeczytać ale nie potrafiła znaleźć w bibliotece. Gdy zobaczyłam ją na półce pomyślałam, że jej wypożyczę ale okazało się, że ma w tym czasie kilka innych, które szybko musi oddać. Więc zostawiłam ją sobie i przeczytałam.
Jest to druga niedobra książka, która wpadła mi w ręce.
Pisana prostym, dziecinnym (czasem nawet za bardzo) językiem, przewidywalna i bez zbytnio wciągającej akcji.
Nie polecam jej. Przykro mi.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to druga niedobra książka, która wpadła mi w ręce.
Pisana prostym,...
Minęło dużo czasu, zanim skończyłam tę książkę, gdyż początek jest tak nudny, że poddałam się bodaj po trzech rozdziałach. Po przeczytaniu jej do końca sądzę, że jest to opowieść dla osób nieco młodszych ode mnie, całkiem wciągająca. Myślę, że warto się z nią zapoznać, aby wesprzeć rozwój polskiej literatury i być w każdej chwili przygotowanym na kolejne części, które kiedyś pewnie się pojawią.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZ każdą stroną zaglebialam się coraz bardziej w historię głównej bohaterki. Książka jednym słowem cudowną. Być może dlatego ze mnie jako nastolatce bardzo pasuje natomiast myślę ze starszym czytelnikom nie przypadnie do gustu. Pojawia się wątek miłosny jak i fantastyczny. Serdecznie polecam :)