Giganci Zmierzchu Świata

Giant Of World's End
1994-01-01
1994-01-01
Marek Pąkciński
W siedemsetmilionowym roku naszej ery do królestwa Karchoy, położonego na jedynym ziemskim kontynencie zwanym Gondwaną, przybywa gigant Ganelon Silvermane. Objawia on władcy Karchoy, czarodziejowi Zelobionowi, straszliwą przepowiednię: otóż zbliżający się w ciągu wieków do Ziemi Księżyc wkrótce w nią uderzy. Ocalić Ziemię może tylko użycie tetamagnetyzmu, znanego w odległym państwie Technokratów. Zelobion wraz z Ganelonem udają się na poszukiwanie owej krainy. Po drodze ratują z rąk piratów piękną Arzealę. Nim osiągną upragniony cel swej wędrówki, przyjdzie im zmierzyć się z wieloma straszliwymi niebezpieczeństwami...

Kup Giganci Zmierzchu Świata w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki Giganci Zmierzchu Świata

Opinie i dyskusje o książce Giganci Zmierzchu Świata

To nie jest opinia, ale nowa wersja portalu wymaga wpisania kilku słów, by dołączyć książkę do biblioteczki.
Pozdrawiam

Pozdrawiam

38 użytkowników ma tytuł Giganci Zmierzchu Świata na półkach głównych
24 użytkowników ma tytuł Giganci Zmierzchu Świata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Giganci Zmierzchu Świata

Okładka książki Tolkien: A Look Behind The Lord of the Rings Lin Carter, Adam Roberts
Tolkien: A Look Behind The Lord of the Rings Lin Carter, Adam Roberts
Okładka książki Conan i widmo przeszłości Lin Carter, Tim Donnell, L. Sprague de Camp
Conan i widmo przeszłości Lin Carter, Tim Donnell, L. Sprague de Camp
Okładka książki Conan barbarzyńca Lin Carter, L. Sprague de Camp
Conan barbarzyńca Lin Carter, L. Sprague de Camp
Lin Carter
Lin Carter
Amerykański pisarz science fiction i fantasy, jak również jako redaktor i krytyk. Zwykle używał pseudonimu Lin Carter, jak również HP Lowcraft (sparodiowane H.P. Lovecraft) i Grail Undwin. Carter miał wyraźną tendencję do autopromocji – często zamieszczał teksty w swojej literaturze faktu oraz własne opowiadania w antologiach, które redagował. Najbardziej wyrazistym tego przykładem jest jego powieść Lankar z Callisto, w której Carter jest głównym bohaterem. Jako autor, był członkiem męskiego klubu literackiego Trap Door Spiders. Carter służył w Korei; po zakończeniu wojny uczęszczał na Columbia University. Był kopistą zanim zajął się wyłącznie pisarstwem. Był jedną z pierwszych osób, które próbowały odpowiednio nazwać gatunek fantasy. Czerpiąc z pomysłu C.S. Lewisa nadał mu początkowo nazwę heroic fantasy, tworząc pierwsze w historii zestawienie utworów opisujące pojęcie. Zmarł z powodu progresji choroby nowotworowej (rak jamy ustnej).

Okładka książki Lux Steven Bohls, Brandon Sanderson
Lux Steven Bohls, Brandon Sanderson
Okładka książki Stojąc po kostki w zapachu ryb Aleksandra Bednarska, Sandra Dąbrowska, Lidia Gręda, Piotr Gruchalski, Grzegorz Kałużny, Natalia Klimaszewska, Paulina Klimentowska, Marcin Bartosz Łukasiewicz, Krzysztof Marciński, Pawlak Mateusz, Wiktor Matyszkiewicz, Mika Modrzyńska, Radek Puchała, Marcin Ścibura, Iwona Serej
Okładka książki Fantastyczne pióra 2018 Mateusz Hengier, Marek Kolenda, Anita Kurowska, Jarosław Łukasiński, Aleksander Pacion, Bohdan Pękacki, Radek Puchała, Łukasz Redelbach, Katarzyna Szymonik, Piotr Targoni, Paweł Wolski, Anna Maria Wybraniec

Cytaty z książki Giganci Zmierzchu Świata

Dodaj cytat z książki Giganci Zmierzchu Świata