Cisza przed burzą

Okładka książki Cisza przed burzą autora B.J. Daniels, 9788323867777
Okładka książki Cisza przed burzą
B.J. Daniels Wydawnictwo: Harlequin Cykl: Whitehorse, Montana (tom 2) Seria: Romans i Sensacja literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Whitehorse, Montana (tom 2)
Romans i Sensacja
The New Deputy in Town
2011-05-25
2011-05-25
Jacek Żuławnik

Kup Cisza przed burzą w ulubionej księgarnii

Oceny książki Cisza przed burzą

OPINIE i DYSKUSJE o książce Cisza przed burzą

Romans i sensacja dobrze poprowadzona i osadzona akcja. Zaletą jest z pracą techników kryminalnych.

Książka swoją treścią nie zachwyca, lecz czytanie jej sprawia jakąś tam przyjemność. Zwłaszcza w niedzielny, wietrzny, nudny dzień.

54 użytkowników ma tytuł Cisza przed burzą na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Cisza przed burzą na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Cisza przed burzą

B.J. Daniels
Swoją przygodę z pisaniem zaczęła w wieku 8 lat. Lata zajęło Jej przyznanie się, że naprawdę chce być pisarką. W wieku 30 lat zrezygnowała z dobrej pracy i podjęła się jedynej pracy związanej z pisaniem jaką mogła znaleźć - lokalnego reportera w gazecie. W końcu miała odwagę robić to, o czym zawsze marzyła: pisać powieści. Zaczęła od pisania krótkich opowieści. W końcu napisała książkę. Po kilku korektach sprzedała ją wydawnictwu Harlequin Intrigue. Od tej pory zrezygnowała z pracy i sprzedała ponad 50 książek.

Zabójczy wdzięk Cassie Miles
Zabójczy wdzięk
Cassie Miles
"Zabójczy wdzięk" mnie zaskoczył. Nadal nie potrafię przyzwyczaić się do tego, że seria jest naprawdę dobra. Autorka świetnie przedstawiła paranormalne zjawiska, rozmowy z duchami, ale przede wszystkim postać Emmy, która bardzo często pomaga policji w odnalezieniu osób zaginionych. Jej dar może być pomocny, ale także bywa przekleństwem. Choć laborant Miguel z grupy kryminalnej jest nastawiony dość sceptycznie, postanawia spróbować współpracy z piękną panią medium. Razem próbują odnaleźć ślady i wskazówki, by odnaleźć zaginioną kuzynkę Emmy. Miguel z czasem przyznaje, ze wizje dziewczyny są bardziej przydatne i wiarygodne i pomocne niż najnowocześniejsza technologia. Nabiera zaufania do dziewczyny, niestety Emmie zagrażają osoby z zewnątrz, a jednocześnie ściśle związane z zaginięciem kuzynki... Cassie Miles stworzyła niezwykle wciągającą historię. Nie zabrakło akcji, niepewności i trupów. Wartka akcja nie pozwala na odłożenie książki. Wciągająca i interesująca jest z pewnością, jednak bardzo dobrym pomysłem było wprowadzenie wątku paranormalnego. Duchy fajnie dopełniły całości, tak samo jak interesujący wątek miłosny. Polecam osobom, którzy lubują się w sensacyjnych powieściach, a także tym, którzy szukają jakiejś odskoczni, szybkiej i dobrej lektury, "Zabójczy wdzięk" taką jest. Z pewnością nie będzie to stracony czas. Teraz pozostaje mi jak najszybciej zdobyć kontynuację książki, by poznać dalsze losy Miguela, a także postępy w śledztwie.
Sabinka - awatar Sabinka
Negocjator Delores Fossen
Negocjator
Delores Fossen
Po długiej przerwie powróciłam do mojej ulubionej (ostatnimi czasy ;) ) serii Romans & Sensacja wydawnictwa Harlequin. "Negocjator" Delores Fossen jest kontynuacją śledztwa w sprawie zabójstwa agentki federalnej Julie Grainger i zaginionych 50 milionów mafijnego bossa. Colin Forester, policyjny negocjator otrzymuje zadanie doprowadzenia do uwolnienia trzyletniego zakładnika. Mały Luke, syn wpływowego biznesmena, Griffina Vaughna został uwięziony w posiadłości ojca przez płatnego zabójcę. Ma być zabezpieczeniem dla przestępcy podczas poszukiwania milionów, które podobno zostały ukryte właśnie w tym domu. Do Colina dołącza Danielle, która jest psychologiem dziecięcym i zarazem żoną Forestera. Dla obojga sytuacja jest niezręczna i trudna. Muszą ze sobą współpracować choć za trzy dni oficjalnie przestaną być małżeństwem. Akcja nie przebiega jednak po ich myśli. Przestępca jest zawsze o krok przed nimi i wie o nich znacznie więcej niż powinien. Sytuacja robi się niebezpieczna, gdy zgodnie z żądaniem muszą bez policyjnej obstawy i bez broni przenieść się do domku gościnnego na terenie posiadłości. Autorka skupiła się na sensacji (romansu jest jakby mniej, ale z korzyścią dla historii). Jest bardzo niebezpiecznie i szybko. Boyd, płatny zabójca dokonuje szybkich i nie zawsze zrozumiałych ruchów, co sprawia, że bohaterowie odczuwają napięcie. Również relacje między małżonkami są "intensywne". Widać, że małżonkowie nadal się kochają i "działają na siebie", próbują jednak odłożyć prywatne sprawy na bok, by jak najlepiej wykonać swoje zadanie. Intryga jest bardzo dobrze zbudowana, gdy wydaje się, że dojdzie do jakiegoś rozwiązania, pojawia się coś nowego. Kilka razy myślałam, że odbiją małego Luke'a i akcja skupi się na problemach małżeńskich :) ale niezmiennie zaskakiwano mnie jakimiś zwrotami akcji. Przez to nie mogłam odłożyć książki dopóki nie było po wszystkim. Jeśli chodzi o bohaterów, to muszę powiedzieć, że nie miałam nic do zarzucenia Colinowi. Wydaje mi się, że postąpił tak jak powinien i jak tego oczekiwałam (i tu zaznaczę, że traktuję to na plus). Jeśli chodzi o Danielle, to mam pewne wątpliwości, co do jej postępowania pod koniec książki, nie wiem czy wynikało to z jej naiwności czy raczej z chęci pomocy. Kontynuacja śledztwa w Kenner County prowadzi do nowych tropów i nowych odkryć. Dzięki książce dowiadujemy się wreszcie kto zabił agentkę Julie Grainger, ale też otrzymujemy nowe zaskakujące informacje i kolejne pytania. Niestety na razie w języku polskim nie otrzymamy na nie odpowiedzi, gdyż wydawnictwo zakończyło wydawanie tej serii. Są jeszcze dostępne dwie książki, ale nie obejmują one już śledztwa w Kenner. Szkoda... Ja ze swojej mogę gorąco polecić książkę jak i całą serię. Jest ciekawa, dużo się dzieję i ma liczne zwroty akcji. To dobra rozrywka, szybko się ją czyta, a dzięki kieszonkowemu wydaniu możemy wszędzie ją ze sobą zabrać. Polecam.
elima - awatar elima
Wąwóz śmierci B.J. Daniels
Wąwóz śmierci
B.J. Daniels
Potrzebowałam wczoraj jakiejś szybkiej lektury, która nie byłaby czystym romansem, lecz zawierała domieszkę sensacji, tajemnicy czy też zagadki. Na książkę chciałam poświęcić jeden wieczór. Zastanawiałam się co wybrać??? Co też spełni moje wymagania. Po chwili zastanowienia dotarłam jednak do mojej sprawdzonej serii - Romans & Sensacja. Jeszcze się nie zawiodłam na tych wydaniach. Mają wszystko czego szukałam, a nawet nieco więcej. W wyborze przeważyło to, że książkę z pewnością przeczytam za jednym podejściem :) Wybrałam "Wąwóz śmierci" napisany przez nieznaną mi do tej pory autorkę B. J. Daniels. Zaczęłam czytać i przepadłam. Z niecierpliwością przekładałam stronę za stroną, by odkryć wreszcie wyniki śledztwa. Nie zawiodłam się na autorce. Muszę się przyznać, że nie liczyłam na wiele. Dostałam więcej niż oczekiwałam. Prócz morderstwa, śledztwa, miłości i tajemnicy, otrzymałam totalnie niespodziewane zakończenie! B. J. Daniels ma świetne pióro, które zdecydowanie potrafi wykorzystać. Choć książka nie należy do najdłuższych to działo się w niej wiele. Autorka potrafi na kartach swej powieści trzymać czytelnika w napięciu i odpowiednio dawkować kolejne zagadki i tajemnice. "Wąwóz śmierci" choć nie należy do wielkich dzieł z pewnością mnie nie zawiódł, ba, dał więcej niż oczekiwałam. Z książki na książkę przekonuję się, że seria Romans & Sensacja jest jedną z lepszych jakie czytałam. Polecam wszystkie wydania wspomnianej serii, lecz "Wąwóz śmierci" z pewnością ma w sobie coś, co z pewnością zaciekawi czytelnika, dlatego polecam. Jest to idealna historia na długie popołudnie.
Sabinka - awatar Sabinka
Kronika ślubnych wypadków Jessica Hart
Kronika ślubnych wypadków
Jessica Hart
Rozsądek z sercem zazwyczaj do porozumienia dojść nie może. Nie dziwmy się – chcą przecież różnych rzeczy. Serce pragnie uniesień, wzlotów do chmur, bajecznych przygód, miłości wiernej i wiecznej i najlepiej księcia z bajki. A rozsądek? On rządzi się swoimi prawami, mocno stąpa po ziemi, nie myśli o ulotności, a o tym, by żyć tu i teraz, realizując założone plany. Co więc się stanie, gdy kobieta, która zawierza rozsądkowi poczuje jak i serce próbuje się wydostać? O tym opowiada kolejna książki z serii KISS wydawnictwa Mira. Firth Williams to inżynier zarządzająca budową Whellerby – okazałej posiadłości pewnego lorda. Do wszystkiego doszła sama. Nie miała łatwego dzieciństwa. Po śmierci matki musiała zamieszkać z ojcem, bajecznie bogatym biznesmenem, który pieniędzmi chciał kupować uczucia. Firth jednak nie należała do tego typu dziewczyn. Od początku odcinała się od bogactwa rodziny, a do swojej pozycji dążyła ciężką pracą, kreatywnością i samozaparciem. Obecnie czeka na pracę życia, która nadarzy się gdy jej mentor wróci do pracy. Gdy pojawia się jej siostra, celebry tka, z problemami natury miłosnej Firth nie wie, co ma począć. Ale sąsiad, charyzmatyczny mężczyzna marzeń przychodzi jej na ratunek. Co stanie się z planami Firth? Legną w gruzach? A może silna wola wygra z miłością? Jessica Hart zaserwowała nam książkę pełną ciepła. Prosta, może nawet trochę banalna opowieść o kobiecie, która nie szuka miłości i o mężczyźnie, który jest inny, niż się wydaje. Idealna na leniwe popołudnie, przy lemoniadzie, na bujanym fotelu. Subtelna i zabawna z pewnością przyniesie wam dużą dawkę rozrywki. Rozsądek czy serce? No właśnie. Często logika podpowiada nam, że rozsądek wie lepiej, że to przecież on wie, co jest dla nas dobre, co jest słuszne i jak powinniśmy postąpić. Gdy jednak w grę wchodzą namiętności, emocje, która rozpływają się w nas niczym czekoladki na słońcu, trudno jest przyznać mu rację. Firth stanęła przed trudnym wyborem. Nie dać się zwieść i dążyć dalej ku upragnionemu celowi czy też może poddać się namiętności, która burzy krew w żyłach? Ja wam nie powiem, co wybrała, tego dowiedzcie się sami.
Cornelie - awatar Cornelie

Cytaty z książki Cisza przed burzą

Dodaj cytat z książki Cisza przed burzą