ABC Chrześcijaństwa
W oparciu o Biblię, a przede wszystkim o tzw. kerygmat apostolski, Autor chce przedstawić ABC chrześcijaństwa. Stara się odpowiedzieć na pytania: Czym jest chrześcijaństwo Jak Pan Bóg sobie je wyobraża Po co w ogóle zainicjował taki fakt w historii ludzkości W świetle tych najbardziej ogólnych - ale też i najbardziej istotnych - problemów, o. Cholewiński weryfikuje to, co my w Kościele robimy i jak żyjemy. Czy jest to zgodne z zamiarem Boga Po co jest Kościół Jaką mu Bóg powierzył misję Dlaczego Chrystus zostawił go na ziemi.
Kup ABC Chrześcijaństwa w ulubionej księgarni
Oceny książki ABC Chrześcijaństwa
57 użytkowników ma tytuł ABC Chrześcijaństwa na półkach głównych- Przeczytane 37
- Religia 4
- Polecane 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce ABC Chrześcijaństwa
Badziewie.
Badziewie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toBardzo dobra książka,podkreśla istotne kwestie związane z Dobra Nowiną,z tym co powinno być istotne dla Chrześcijanina .
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTreścią książki jest jedno - odpowiedź na pytanie czym jest Chrześcijaństwo. Czy Jezus przyszedł po to by założyć nową religię ? Czy fakt Krzyża i Zmartwychwstania coś dziś zmienia ? Autor zaskakuje odpowiedziami nie tylko na te pytania.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toświetna ksiązka bardzo porządkująca wiedzę :)
świetna ksiązka bardzo porządkująca wiedzę :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJasny wykład o co chodzi.
Jasny wykład o co chodzi.