Pikantnie po włosku

Okładka książki Pikantnie po włosku autora Małgorzata Lisińska, 9788379953363
Okładka książki Pikantnie po włosku
Małgorzata Lisińska Wydawnictwo: Inanna Cykl: Miłość w Tychach (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
Miłość w Tychach (tom 2)
2019-05-24
2019-05-24

Kup Pikantnie po włosku w ulubionej księgarnii

Pikantnie po włosku

Oceny książki Pikantnie po włosku

OPINIE i DYSKUSJE o książce Pikantnie po włosku

Najsłabsza do tej pory książka tej autorki. Główna bohaterka jest irytująca w swoich wybujałych reakcjach, bohater doprawdy nie zasługuje na znaczną część jej zachowań. Nieco chaotyczna i jakby nastoletnia w odbiorze, takie YA.

Słabe to było, taki odgrzewany kotlet.

Słabe to było, taki odgrzewany kotlet.

Ach co to za burzliwa znajomość. Autorka poraz kolejny wciąga nas w świat przyjaciół z Tych. Miłość w Tychach - tak opiewa cała seria. Jest humor, romans, szybkie riposty . Gorąco polecam

566 użytkowników ma tytuł Pikantnie po włosku na półkach głównych
85 użytkowników ma tytuł Pikantnie po włosku na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Pikantnie po włosku

Małgorzata Lisińska
Małgorzata Lisińska
Autorka rozpoczętej w 2017 roku serii Tropiciel (Tropiciel, Czarownica, Pierwotny) i dwóch powieści z tego samego świat Zakonna i Bajki krasnoludzkie, a także serii powieści obyczajowych Miłość w Tychach (Światła w jeziorze, Pikantnie po włosku, Ja Ciebie mocniej). Na wydanie czekają kolejne książki fantastyczne i obyczajowe, a nawet kryminał. Pisze fantasy i literaturę obyczajową, czasami flirtując z prozą poetycką. W swojej twórczości kieruje się przekonaniem, że czytelnika należy przede wszystkim bawić. Dlatego jej teksty pełne są niewybrednego humoru i sporej dawki erotyki. Absolwentka Wydziału Filologicznego Uniwersytetu Śląskiego. Pisanie jest jej trzecią wielką miłością, po mężu i córce. Mieszka w Tychach, dzieląc czas między rodzinę, psa, koty, pracę i ukochaną klawiaturę.

Prawictwo utracone. Biorę cię za żonę Alicja Skirgajłło
Prawictwo utracone. Biorę cię za żonę
Alicja Skirgajłło Łukasz Juszko
„Prawictwo utracone biorę Cię za żonę” to jedna z tych książek, które już od pierwszych stron obiecują świetną zabawę  i słowa dotrzymują. Autorzy zabiera nas w niezwykle zabawną, ale także poruszającą podróż przez życie Macieja  inteligentnego, atrakcyjnego i odnoszącego sukcesy seksuologa, który mimo swoich licznych zalet skrywa wyjątkowo krępujący sekret. Maciej jest prawiczkiem i panicznie boi się kobiet. Paradoks? Jeszcze jaki! Jego codzienność to pasmo udzielania rad innym, podczas gdy sam nie potrafi uporać się z traumą z przeszłości, która skutecznie blokuje go przed bliskością. Maciej to bohater, którego chciałoby się czasem wyciągnąć z  książki, mocno potrząsnąć i powiedzieć: „Zacznij w końcu żyć!”. Na szczęście los ponownie stawia na jego drodze Alana  kuzyna, przyjaciela z dawnych lat oraz… totalne przeciwieństwo mężczyzny. To pewny siebie uwodziciel i król imprez, który nie pozwoli kuzynowi nadal ukrywać się za maską pracy i pozornego spokoju. W historii nie brakuje humoru, nieraz wybuchałam śmiechem, obserwując próby Macieja w mierzeniu się z własnym strachem oraz szalone pomysły Alana. Ale ta książka to nie tylko komedia i romans. Między żartami pojawiają się momenty refleksji, pokazujące jak słowa i bolesne doświadczenia z przeszłości potrafią zbudować mur, który towarzyszy nam jeszcze długo w dorosłym życiu. Autorzy przypomina, że czasem wystarczy jedna właściwa osoba, aby pomóc nam te mury zburzyć i pozwolić sobie na szczęście. Lekka, zabawna, ale i wartościowa tak zdecydowanie właśnie taka jest ta pozycja. Idealna na wieczór, kiedy chcemy odpocząć, zanurzyć się w optymistycznej historii i po prostu dobrze się bawić. A przy tym wynieść z książki coś więcej niż uśmiech ogrom nadziei, bo w końcu każdy z nas zasługuje na miłość, a życie, choć bywa przewrotne potrafi pozytywnie zaskoczyć. Jeśli kochacie komedie romantyczne z niebanalnymi bohaterami i nutą wzruszeń ta książka jest dla Was wprost idealna!
Domii_zaczytana - awatar Domii_zaczytana
oceniła na105 miesięcy temu
Breaking rules. Gra rozpoczęta Samanta Louis
Breaking rules. Gra rozpoczęta
Samanta Louis
Tytuł: Breaking Rules. Gra Rozpoczęta. Autor: Samanta Louis Wydawnictwo: WASPOS Bohaterami powieści są Andrea i Aaron. Andrea kobieta która wiele przeszła w swoim życiu ale dzięki takim doświadczenią napisała książkę która stała się bestsellerem. Andrea ma wspaniałą córkę którą kocha nad życie. Pisze kolejną powieść, ale nigdy nie spodziewała się że znowu stanie się jej bohaterką. Jedno spotkanie z przystojnym Aaronem i Andrea nie może przestać o nim myśleć. Aaron przystojny mężczyzna z włoskimi korzeniami, skupić się na pracy. Jest deweloperem i probóje przejąć firmę po powrocie do Chicago. Z kobietami chce mieć tylko układ bez zobowiązań czyli czysty sex, nie chce problemów. Ale los jest przewrotny po spotkaniu z przepiękną Andreom nie może przestań o niej myśleć. Spotykają się ponownie na obiedzie, gdzie Aaron nie spodziewał się kobiety spotkać. I tak rośnie między nimi napięcie 🔥. Lądują w łóżku. I tak rodzi się między nimi układ bez zobowiązań. Ale czy tak się da?? Kochani wciągająca historia ❤️. Napięcie budowane powoli 😉 co sprawiło że trudno się oderwać od książki. Niestety łzy też się pojawiły bo książka ma też smutne momenty. Ale kochani autorka daje nam również trochę humoru i cięte riposty 😁. Jestem bardzo zadowolona i serdecznie wam polecam tą pozycję 😊 idealna książka na jesienne wieczory 🥳😁😊.
zaczytana_mama86 Nieroda - awatar zaczytana_mama86 Nieroda
oceniła na105 lat temu
Powiedz tak! Anna Szafrańska
Powiedz tak!
Anna Szafrańska
Okładka książki przedstawia dziewczynę, która jest ruda i nietrudno domyślić się, że jest nią Stefcia, nasza główna bohaterka. W białej sukni z kwiatem we włosach. Ma skrzydełka, które stanowią dodatkową ochronę przed uszkodzeniami mechanicznymi. Na jednym z nich przeczytamy kilka słów o autorce, a na drugim fragment książki. Stronice są kremowe, czcionka wystarczająca dla oka. Marginesy i odstępy między wersami zostały zachowane. Dawno nie czytałam nic, co napisała autorka. Muszę Wam przyznać, że bawiłam się dobrze podczas lektury. Strony uciekały mi szybko, a powieść była niezwykle przyjemna, niejednokrotnie powodująca uśmiech na mojej twarzy. Styl, jakim posługuje się autorka nie jest skomplikowany. Kontynuacja losów Stefanii z pewnością umili Wam czas i wciągnie, ponieważ jest to o wiele dłuższy tom niż pierwszy. Myślę, że tak z 1,5 więcej objętości co najmniej jak przy pierwszej części. Dlatego trochę poobserwujecie główną bohaterkę i całą resztę. Ja bawiłam się dobrze; z ciekawością śledziłam dalsze koleje losu tej babeczki i trzymałam mocno za nią kciuki. Akcja jest dynamiczna - ciągle coś się dzieje, ze Stefanią nudy nie ma. Raz jest dobrze, a raz źle, ale za każdym razem miałam nadzieję, że jakoś wszystko się ułoży... Na nudę na pewno nie będziecie narzekać, tego jestem pewna. Emocji może nie czułam, nie powaliły mnie na kolana, a trochę ich się przewinęło. Niemniej jednak i tak uważam, że to bardzo dobra książka. Są tu sceny +18, więc dla odpowiedniej kategorii wiekowej, jeśli nie lubicie o tym czytać, nie sięgajcie. Bohaterów jest kilku, ale wiadomo, że Stefania gra pierwsze skrzypce. Po czasie nadal wzbudza we mnie dobre odczucie, ale intrygujący mi się wydał Marek. Lekarz, który potocznie nazywany jest mrukiem. Ogromne jestem ciekawa, jaką historię skrywa w sobie, do momentu gdy styka się we Stefanią. Droga Autorko, może to pomysł na kolejną powieść? Postacie wykreowane są dobrze, nie brakuje im niczego, a każdy z nich jest inny. Reasumując tą krótką recenzję, chciałabym Wam polecić tę powieść. Jest to obyczajówka, która rozbawi niejedną osobę. Podejmowane są w niej tematy straty, wybaczania, miłości, trudnych sytuacji, czyli wszystko to, co spotyka i nas. Bez zbędnego koloryzowania świata mierzymy się z problemami innych. Świetne uzupełnienie pierwszej części, uważam, że w pełni wykorzystane. Polecam!
Tylkomagiaslowa - awatar Tylkomagiaslowa
oceniła na74 miesiące temu
Prawnicy Lilianna Garden
Prawnicy
Lilianna Garden
"Prawnicy" Lilianny Garden swoje musieli odczekać nim zabrałam się za czytanie. A kiedy już zaczęłam pojawiły się pilniejsze tytuły (wiecie, blogerskiej zobowiązania) i musiały znowu swoje odleżeć. Jednak kiedy się za nich ostatecznie zabrałam przeczytałam bardzo szybko. Nie miałam sprecyzowanych oczekiwań, chciałam poznać twórczość koleżanki z grupy literackiej, tym bardziej iż opowiadanie Lilianny (co prawda fantastyczne, ale jednak jej autorstwa) bardzo przypadło mi do gustu, no i słyszałam na temat "Prawników" dużo dobrego. Sama chciałam się przekonać czy i mnie przypadnie ta historia do gustu. "Pierwszy raz od dwunastu lat odczuwała narastającą panikę, przeczuwając, że wszystkie te starania, by odzyskać spokój i własne życie, powoli rozpadają się jak domek z kart." *** No dobra, będę szczera. Początkowo myślałam, że to będzie historia jakich wiele: ona zaczyna pracę w wymarzonym miejscu, on jest jej szefem, po początkowych niechęciach względem siebie zakochują się w sobie. Po drodze zaś mają różne perypetie prowadzące do szczęśliwego końca. Pomyliłam się. Z czego niezmiernie się cieszę. "Prawnicy" byli może trochę przewidywalni (ale nie czarujmy się, która fabuła nie jest w pewnym stopniu do przewidzenia),ale tym co mnie najbardziej w tej historii urzekło to osobowości i historia bohaterów. Na początku przytrzymał moją uwagę wątek trudnej sprawy, która ostro dawała w kość ekipie Matthew, bo kryminały to coś co bardzo lubię i chętnie czytam, ale potem zakochałam się w postaciach. Nie tylko w tych głównych, ale i w Drew, Elliocie, nawet Katie wzbudziła moją sympatię. Z pewnością tego czego nie można powiedzieć o postaciach stworzonych przez Liliannę, to to, że są papierowe. To pełnokrwiste i pełnowymiarowe postacie. Z wadami, zaletami, przeszłością, której poznawanie skupia uwagę czytelnika. Ich spójność psychologiczna i fakt, że możemy się z nimi identyfikować sprawia, że tym bardziej stają się nam bliżsi. *** Relacje rodzinne to niesamowicie skomplikowana sprawa, a zarazem doskonały materiał. To jeden z moich ulubionych motywów w powieściach i jeśli podobnie jak ja skupiacie na nim uwagę, jego szeroka gama w "Prawnikach" powinna Was usatysfakcjonować. Mnie usatysfakcjonowała wręcz niesamowicie. Sam wątek prawniczego świata stanowi miejsce akcji i punkt wypadowy, a autorka przedstawiła go w wystarczającym stopniu, by należycie przedstawić grunt. Różne sprawy, z którymi spotykają się bohaterowie dodają smaczku i jednocześnie pokazują jak różnorodne sprawy otrzymują przedstawiciele tego fachu. "(...) gdy się kocha, robi się rzeczy, o których nigdy byś nie pomyślał, że jesteś do nich zdolny." Podobał mi się także sposób w jaki autorka poprowadziła relację Matta i Cordelii i to, że choć byli głównymi postaciami ich historia nie przesłoniła tych dotyczących innych bohaterów, łącząc się w przemyślaną i spójną całość. Żeby jednak nie było, że tylko o ochy i achy;). Czasem czytanie opisów mi się dłużyło, ale na wypadek gdyby miało umknąć mi w nich coś istotnego nie poddawałam się. Krótkie rozdziały (oj, bardzo lubię),podrzucane sekrety do ujawnienia i wątek kryminalny (no jednak miałam go cały czas na uwadze, nie mogłam inaczej) trzymały mnie przy "Prawnikach" do samego końca i z przyjemnością dołączam do chóru głosów nawołujących: chcemy "Prawników 2"! I te cytaty na początku każdego rozdziału... No pychota. Za każdym razem zastanawiałam się w jaki sposób przekładają się na to, co będzie mnie czekać na kolejnych stronach. Lubicie takie smaczki? *** "Każdy ma swoje bagno, w którym prędzej czy później się znajdzie i albo ugrzęźnie w nim na amen, albo postara się z niego wydostać, nawet ociekając gównem." *** Zbliżając się ku końcowi tej opinii... Gdyby ktoś z Was zapytał mnie dlaczego polecam "Prawników" (bo z całego serca polecam) powiedziałabym, że dla bohaterów. Można stworzyć ciekawą historię, ale moim zdaniem to bohaterowie są jej filarami. A dobrze skonstruowani bohaterowie, mocno osadzeni w swoim świecie, charakterni i realni kradnący serca czytelników kradną całe show. Lilianna Garden wie jak wykreować postaci, które zapamięta się na długo.
StrefaBooki - awatar StrefaBooki
Słodkie szaleństwo Belle Aurora
Słodkie szaleństwo
Belle Aurora
Jeżeli znacie dwa poprzednie tomy serii Friend-Zoned, to koniecznie musicie poznać historię Maxa i Heleny. I od razu ostrzegam – nie jest to historia słodka, jak sugeruje tytuł. To mieszanka humoru, emocji i iskier, które latają na kilometr. Główni bohaterowie to Max i Helena. Maxa znacie już z poprzednich tomów – brat Nika, niesamowity flirciarz, który za nic w świecie nie szuka poważnego związku. Natomiast Helena? Duża niewiadoma – wcześniej były o niej tylko wzmianki, więc poznanie jej od podstaw to prawdziwa przyjemność. Helena przeprowadza się do Nowego Jorku i zaczyna pracę jako fizjoterapeutka. I tu wchodzi CeCe, córka Maxa, która po tragicznym wypadku w dzieciństwie porusza się na wózku. To właśnie przez treningi z CeCe zaczyna się ta historia – pełna przypadków, emocji i… emocjonalnych fajerwerków. Nie zdradzę więcej, bo zepsułoby to Wam całą frajdę z odkrywania fabuły. Max? Flirciarz z przeszłością, który raz już został skrzywdzony. Nie szuka miłości, chce dobrej zabawy. Ale chemia między nim a Heleną jest tak gęsta, że obydwoje decydują się dać sobie szansę… na zabawę. Miłość? Ta wylatuje na nich jak królik z kapelusza – kompletnie nieplanowana, ale za to mega ekscytująca. A Helena… cóż, jeśli pamiętacie Nat, to już wiecie, czego się spodziewać. Wulkan energii, odważna, bezpośrednia – niedaleko pada jabłko od jabłoni. Uwielbiam ją! Z nią można i w tango, i w bój. Chociaż przy Maxie czasem powinna była włączyć tryb asertywności na najwyższym poziomie i kazać mu przepraszać na kolanach przez tydzień… albo dwa. Tak jak w pierwszych dwóch tomach, i tutaj nie mogło zabraknąć całej zwariowanej paczki przyjaciół, którą poznaliśmy wcześniej. Belle Aurora zasługuje na ogromnego plusa za pokazanie, jak pięknie działają więzy przyjaźni i rodziny. Pomimo że każdy tom skupia się na innych bohaterach, cała ekipa przewija się przez wszystkie części i sprawia, że czujesz się, jakbyś była częścią tej paczki. Maxa polubiłam od pierwszych tomów. Zagubiony, bojący się zaangażowania facet, który jest jednocześnie najlepszym przyjacielem – jeden z tych bohaterów, z którym można konie kraść. Choć przyznam, że momentami miałam ochotę trzasnąć go w łeb – co powiedział Helenie, ci, którzy czytali, wiedzą. Rozumiem emocje, ale serio, czasem trzeba myśleć! Helena natomiast… cóż, petarda pełną parą. Zaangażowana, silna, odważna i absolutnie niezależna. Uwielbiam ją i jej podejście do życia – daje z siebie wszystko, wchodzi w każdą sytuację cała i to jest w niej cudowne. Mam wrażenie, że ten tom jest najbardziej spokojny ze wszystkich, ale spokojny nie znaczy nudny. Momentami płakałam ze śmiechu, momentami serce mi się ściskało. Belle Aurora porusza trudne tematy – żal, strach, przyjaźń, miłość – ale robi to w tak lekki i naturalny sposób, że czytasz książkę jednym tchem. To idealna lektura na ciepły letni dzień lub wieczór pod kocem. Wciąga, rozbawia, wzrusza i zostawia Cię z uczuciem, że świat jest trochę piękniejszy, bo są w nim ludzie, którzy kochają i wspierają się nawzajem. Podsumowując: słodkie szaleństwo z ręką na sercu polecam, a całą serię? Bez dwóch zdań! I przyznam szczerze – mam cichą nadzieję, że autorka kiedyś napisze historię Loli i Tricka, bo czuję, że to będzie coś absolutnie wyjątkowego.
Gypsy_Girl_Recenzuje - awatar Gypsy_Girl_Recenzuje
Mężczyzna z przeszłością Monika Cieluch
Mężczyzna z przeszłością
Monika Cieluch
Trzeci tom cyklu, również skradł mi ❤️ a zwłaszcza główny bohater Wiktor. Mężczyzna, który wiele przeszedł jako dziecko i młody człowiek wkraczający w dorosłe życie, a dorosłe życie też nie było sielanką. Wydarzenia w tej części historii ukazują nam mężczyznę dojrzałego, który z dnia na dzień staje się ojcem trzynastoletniego chłopca i jego zmianę, zmianę priorytetów w życiu i jego wybory. Wachlarz emocji i zwroty akcji pędzą tu jak huragan - nie pozwalają się nudzić! Wiktor i Iga, jego przyjaciele są bardzo realnymi postaciami, które umieją przyznać się do popełnionych błędów i wyciągnąć z nich wnioski i walczyć o miłość. Czytając ostatnią część z serii w wielu momentach miałam łzy w oczach... Polecam serdecznie 👍 ❤️ 🌷#recenzja 🌷 - podsumowanie SERIA NIEPOKORNI Tytuł: Mężczyzna z tuszem na dłoni Tytuł: Mężczyzna z ogniem w sercu Tytuł: Mężczyzna z przeszłością W dzisiejszy wieczór małe podsumowanie serii Niepokorni, która już zawsze pozostanie w mojej biblioteczce (...) Nie jest nowością z pierwszych stron wydawnictwa, ale warta przeczytania jesli nie mieliscie jeszcze okazji. Tom 1 - to historia miłości Jakuba i Hani, o walce o tą miłość przez wiele lat. Pełna zawirowań losu, uniesień serca, cierpienia jakie jest wstanie znieść człowiek, który kocha. Tom 2 - to historia miłości Miłosza i Agaty, o przeznaczeniu i sile przyciągania i stracie ukochanej osoby. Tom 3 - to historia Wiktora i Igi, burzliwym związku, o wyborach dobrych i złych, a także ich konsekwencjach. Ostatni tom jest jednocześnie podsumowaniem, pierwszego i drugiego tomu. Wachlarz emocji w każdej jest niesamowity - od euforii i motyli w brzuchu, przez pożądanie, po uczucie odbierające oddech. Mamy też strach o tą drugą połówkę, błędne decyzje i ich konsekwencje, a także poświęcenie. Poza relacjami damsko - męskimi mamy tu niesamowitą, bezwarunkową miłość matki i ojca do dziecka. Jest i toksyczna miłość rodzicielska, która wpływa na naszych bohaterów, przysparza cierpienia, ale i kształtuje ich na plus w relacji z własnymi dziećmi. We wszystkich trzech częściach, jest też przyjaźń taka, której można czasem zazdrościć jej bohaterom i to nie tylko wśród paczki ludzi, którzy na obczyźnie przypadli sobie do gustu i zacieśnili więzy, ale między kobietą i mężczyzną. O czym jeszcze jest? o zaufaniu, bez którego żadna relacja między ludzka nie miała by racji bytu. Zaufanie to podstawa zarówno przyjaźni i każdego związku między kobietą i mężczyzną.
kdmybooknow Dziuba - awatar kdmybooknow Dziuba
oceniła na102 lata temu

Cytaty z książki Pikantnie po włosku

Dodaj cytat z książki Pikantnie po włosku