Mity o cholesterolu

zdrowie, medycyna
Mity o cholesterolu
2010-01-01
2010-01-01

Kup Mity o cholesterolu w ulubionej księgarnii

Oceny książki Mity o cholesterolu

OPINIE i DYSKUSJE o książce Mity o cholesterolu

Nie jest to spiskowa brednia, nie jest to żadna dziennikarska pomyja.

Do książki pochodziłem ze sporą rezerwą ale zawodowo nie mogłem ominąć tego tytułu. Autor nie jest człowiekiem z pierwszej łapanki i bynajmniej nie stwierdzam tego po przeczytaniu jakiejś notki o jego osobie dołączonej do książki. Krótka, dokładna i do bólu szczera.

Nie jest to spiskowa brednia, nie jest to żadna dziennikarska pomyja.

Witam. Warto przeczytać i zastanowić się jaka mafia stoi za kreowaniem rzeczywistości. Dla tych co wyzwą mnie od płaskoziemców i ciemnogrodu ( oraz faszystów bądź rasistów bo w ostatnich latach zawsze idzie to idzie w parze, tak jak każdy pijak to złodziej) mam informację, że pracowałem kilka lat w firmie farmaceutycznej, styczność z branżą mam ponad 20 lat i dobrze wiem gdzie mają dobro pacjentów. W książce wspomina się o aferze z lekiem Lipobay firmy Bayer, pewnie mało kto o tym pamięta tak umiejętnie to zamieciono pod dywan.
Ostatnio próbowałem zdiagnozować przyczynę moich ostrych niekończących problemów gastrycznych. Morfologia i USG wyszły w tym zakresie prawidłowo więc... dostałem receptę na statyny bo poziom cholesterolu za wysoki. Temat główny wizyt został pominięty. Jakoś ciągle przypomina mi smutne stwierdzenie że zwierzęta mają lecznice bo się je tam leczy a ludzie mają przychodnie bo się do nich przychodzi... Pozdr.

Dla wszystkich tych, którzy dbają i interesują się własnym zdrowiem. Naprawdę warto. Polecam.

104 użytkowników ma tytuł Mity o cholesterolu na półkach głównych
28 użytkowników ma tytuł Mity o cholesterolu na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Mity o cholesterolu

Cytaty z książki Mity o cholesterolu

Dodaj cytat z książki Mity o cholesterolu