Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat

Okładka książki Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat autora David Icke, 9788362476299
Okładka książki Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat

Kup Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat w ulubionej księgarnii

Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat

Oceny książki Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat

OPINIE i DYSKUSJE o książce Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat

Czytałam nowe wydanie tej książki i o ile zaczyna się bardzo ciekawie o tyle im bliżej do końca tym trudniej wytrwać. Autor podaje wiele ciekawych zestawień informacji o świecie i wyjaśnia rodowe powiązania wpływowych nazwisk. To wszystko na plus, ale często odnosiłam wrażenie, że wątki się mocno powtarzają, jakbym już o tym czytała kilka razy. Do tego ciągle to wkurzające wtrącenie „ale to wyjaśnię w kolejnych wersach”. Książka ma ponad 600 stron i być może dlatego cały tekst jest trudny do przetrawienia ze względu na mnogość nazwisk i dat. Tak czy inaczej warto było przeczytać.

Jestem z gatunku tych dziwnych ludzi, których teorie spiskowe relaksują. Obojętnie czy są to kompletne bzdury czy nie. Książka dostarczyła mi rozrywki i o to w tym przypadku chodziło.

Niesamowita wiedza, ogrom pracy autora, książka science fiction, która okazuje się, że wcale nie musi nią być.
Czytając ją ponad 20 lat temu zapewne niejeden czytelnik pukał się w czoło i nie przeczytawszy do końca, odkładał książkę na półkę. Dziś, kiedy wyraźnie już widać, że wszystkie założenia autora już dotknęły nasz świat, to jego książka nabiera zupełnie innego wymiaru.

453 użytkowników ma tytuł Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat na półkach głównych
61 użytkowników ma tytuł Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat na półkach dodatkowych

David Icke
David Icke
Dziennikarz, antyglobalista; autor ponad 20 książek na temat złowrogiej konspiracji zarządzanej przez obcą, gadzią rasę Reptilian, która rządzi wszechświatem. W swoich książkach odsłania kurtynę i pokazuje prawdziwy świat, w którym żyjemy!

Ślady palców Bogów Graham Hancock
Ślady palców Bogów
Graham Hancock
Książka z pogranicza nauki i zakazanej archeologii. Autor, znany szkocki pisarz i publicysta, na kolejnych stronach opowiada o różnych zabytkach, tajemnicach, tradycjach i wierzeniach z całego świata: zagadce dawnych map i naniesionej na nie Antarktydy, budowlach, geoglifach i wierzeniach Ameryki Południowej, budowlach i wierzeniach Ameryki Środkowej, zbieżnościach religii Ameryk i Starożytnego Egiptu, zjawiskach astronomicznych i precesji Ziemi, piramidach Egiptu i Wielkim Sfinksie, prahistorii Egiptu i "zapomnianych" Faraonach, zagadkach świątyń Egiptu, legendarnych kataklizmach w mitach i podaniach oraz przeszłości Antarktydy. Z przedstawionych hipotez i wysnutych wniosków autor konkluduje, że w przeszłości naszej planety istniała zaawansowana cywilizacja, która wskutek globalnego kataklizmu upadła, a jej przedstawiciele rozpierzchli się po świecie, nauczając prymitywne ludy co pozostawiło po sobie liczne ślady w postaci wierzeń oraz monumentalnych budowli. Książka jest całkiem ciekawa, o ile nie reaguje się alergicznie na klimaty "zakazanej archeologii". W dzieciństwie z chęcią czytałem Danikena, więc do lektury tej pozycji zasiadłem z ciekawością. W dużej części powtarzała ona fakty oraz teorie mi już znane, ale dowiedziałem się też kilku nowych rzeczy. Pozycja została wydana w 1995 roku, więc już liczy sobie ponad 30 lat, ale moim zdaniem się nie zdezaktualizowała.
Mateusz - awatar Mateusz
ocenił na61 miesiąc temu
Praktykowanie potęgi teraźniejszości Eckhart Tolle
Praktykowanie potęgi teraźniejszości
Eckhart Tolle
Recenzja książki "Praktykowanie potęgi teraźniejszości": "Praktykowanie potęgi teraźniejszości" to inspirujące dzieło, które w przystępny sposób przenika do ducha czytelnika, otwierając drzwi do nowego poziomu świadomości. Autor, posługując się klarownym językiem, ukazuje istotę medytacji i jej roli w budowaniu naturalnego stanu jedności z Bogiem/Istnieniem. Jednym z kluczowych elementów tej książki jest wyważone podejście do relacji z własnym umysłem. Autor zdecydowanie zachęca do nieutożsamiania się z myślami, co stanowi istotną drogę ku wyższemu poziomowi zrozumienia samego siebie. Książka stawia wyzwanie czytelnikowi, proponując mu wzlot ponad strumieniem myśli, co w rezultacie może prowadzić do głębszego zrozumienia samego siebie i świata. Autor skupia się na koncepcji bycia obserwującą obecnością, co stanowi kluczową ideę dla tych, którzy pragną pogłębić swoją praktykę medytacyjną. Przekonuje nas o wartości bycia świadkiem naszych emocji i myśli, co może prowadzić do głębszego zrozumienia własnego wnętrza. Książka podkreśla, jak istotne jest przejście od identyfikowania się z umysłem zatopionym w myślach o przeszłości i przyszłości do pełnego bycia obecnym w teraźniejszości. Wprowadzenie do praktyki obecności, jak to opisuje autor, ma potencjał przemiany świadomości, prowadząc czytelnika od uwięzienia w cyklu myśli do stanu wolności. Podkreśla on również wagę budowania wewnętrznego bogactwa poprzez praktykowanie obecności, co manifestuje się w tworzeniu pola wysokiej częstotliwości. "Praktykowanie potęgi teraźniejszości" nie tylko oferuje praktyczne wskazówki, ale również dostarcza głębokiej refleksji na temat natury umysłu i jego roli w naszym życiu. To lektura, która nie tylko edukuje, ale także inspiruje do poszukiwania głębszego zrozumienia samego siebie i otaczającego świata.
Andrzej Brzostowski - awatar Andrzej Brzostowski

Cytaty z książki Największy Sekret. Książka, Która Zmieni Świat