Drewno moje hobby
Tu znajdziesz podane w przystępny i atrakcyjny sposób:
- informacje o drewnie, jego gatunkach i przeznaczaniu
- wskazówki dotyczące obróbki drewna, m. in. strugania, wiercenia, toczenia, piłowania, szlifowania a nawet okleinowania oraz intarsji
- sposoby barwienia, politurowania i malowania
- różne rodzaje połączeń elementów drewnianych
- ciekawe i proste sposoby napraw mebli z drewna
- metody zabezpieczania drewna przed szkodnikami
- wskazówki dotyczące stosowania wszelkiego typu okuć, jak zamki, zawiasy itp.
- wskazania dotyczące narzędzi ręcznych i elektrycznych niezbędnych w twoim warsztacie domowym
Kup Drewno moje hobby w ulubionej księgarni
Oceny książki Drewno moje hobby
32 użytkowników ma tytuł Drewno moje hobby na półkach głównych- Chcę przeczytać 21
- Niedoczytane/Nie chcę przeczytać 1
- Na sprzedaż 1
- DIY 1
- Poradniki 1
- Typ C: Poradnik 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Drewno moje hobby
Zbyt dużo technicznych treści w porównaniu do tytułu książki. Stwierdzenie „moje hobby” sugerowałoby luźniejsze podejście do pracy w drewnie, np. Jak zacząć, jakie narzędzia na start itd. Natomiast autor skupia się bardzo na definicjach, technicznych detalach, które raczej zainteresują już wyprawionych majsterkowiczów, niż takich którzy chcieliby dopiero zacząć swoją przygodę z obróbką drewna. Dlatego też uważam, że pozycja ta jest wartościowa, ale nie na start.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDużo przydatnych wskazówek i instrukcji krok po kroku. Zapoznanie z każdym procesem wykonywanym na drewnie.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla początkujących z pewnością przydatna. Mam nadzieję, że nie raz i nie dwa do niej będę zaglądać.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPoczątki dużych i małych prac domowo-działkowych mojego Męża. Ale i kobiecie też się przydaje.Ciągle w użyciu.