rozwiń zwiń

Śródziemnomorskie lato. Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella

Okładka książki Śródziemnomorskie lato. Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella
Erol MuzuzDavid Shalleck Wydawnictwo: Wydawnictwo Literackie literatura podróżnicza
421 str. 7 godz. 1 min.
Kategoria:
literatura podróżnicza
Tytuł oryginału:
Mediterranean Summer
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Literackie
Data wydania:
2012-04-19
Data 1. wyd. pol.:
2012-04-19
Liczba stron:
421
Czas czytania
7 godz. 1 min.
Język:
polski
ISBN:
9788308048627
Tłumacz:
Sylwia Trzaska
Tagi:
Morze Śródziemne Lazurowe Wybrzeże kulinaria kuchnia włoska gotowanie rejs Włochy Sardynia Korsyka
Średnia ocen

                6,5 6,5 / 10

Oceń książkę
i
Dodaj do biblioteczki

Porównaj ceny

i
Porównywarka z zawsze aktualnymi cenami
W naszej porównywarce znajdziesz książki, audiobooki i e-booki, ze wszystkich najpopularniejszych księgarni internetowych i stacjonarnych, zawsze w najlepszej cenie. Wszystkie pozycje zawierają aktualne ceny sprzedaży. Nasze księgarnie partnerskie oferują wygodne formy dostawy takie jak: dostawę do paczkomatu, przesyłkę kurierską lub odebranie przesyłki w wybranym punkcie odbioru. Darmowa dostawa jest możliwa po przekroczeniu odpowiedniej kwoty za zamówienie lub dla stałych klientów i beneficjentów usług premium zgodnie z regulaminem wybranej księgarni.
Za zamówienie u naszych partnerów zapłacisz w najwygodniejszej dla Ciebie formie:
• online
• przelewem
• kartą płatniczą
• Blikiem
• podczas odbioru
W zależności od wybranej księgarni możliwa jest także wysyłka za granicę. Ceny widoczne na liście uwzględniają rabaty i promocje dotyczące danego tytułu, dzięki czemu zawsze możesz szybko porównać najkorzystniejszą ofertę.
Ładowanie Szukamy ofert...

Patronaty LC

Mogą Cię zainteresować

Oceny

Średnia ocen
6,5 / 10
57 ocen
Twoja ocena
0 / 10

Opinia

avatar
197
56

Na półkach: ,

Książka lekka, przyjemna i smakowita. Najlepiej przeczytać przed wakacjami. Opisy sposobów przyrządzania różnych specyficznych dań włoskich i francuskich, lokalnych i nie tylko, pobudzają zmysły kulinarne, że aż chce się coś dobrego przyrządzić. Zapamiętałem szczególnie dwie prawdy: szef to nie szew i nie pęka oraz świeża ryba nie pachnie rybą, tylko morzem, to prawda, sprawdziłem. A z pasztetem to trzeba szczególnie uważać, żeby "karmy dla psów" sobie nie kupić, jest tylko jeden pasztet Foie gras i nic więcej. Autor David Shalleck znany szef kuchni, człowiek z pasją zdradza nam szczegóły podczas przygotowania dań, każdy może zapamiętać coś innego. Znajdziemy tu także opisy ciekawych, ogólnie znanych miejsc, które odwiedzimy z załogą Serenity, trochę historii. Poznajemy w końcu specyfikę pracy szefa kuchni na luksusowym jachcie, sposób organizacji czasu pracy, powstające konflikty w gronie załogi ograniczonej do konkretnego czasu i miejsca. A na zakończenie przepisy kulinarne. Polecam szczególnie, tym którzy trochę mniej lub więcej gotują.

Książka lekka, przyjemna i smakowita. Najlepiej przeczytać przed wakacjami. Opisy sposobów przyrządzania różnych specyficznych dań włoskich i francuskich, lokalnych i nie tylko, pobudzają zmysły kulinarne, że aż chce się coś dobrego przyrządzić. Zapamiętałem szczególnie dwie prawdy: szef to nie szew i nie pęka oraz świeża ryba nie pachnie rybą, tylko morzem, to prawda,...

więcej Pokaż mimo to

Książka na półkach

  • Chcę przeczytać
    100
  • Przeczytane
    86
  • Posiadam
    30
  • Teraz czytam
    5
  • Podróżnicze
    4
  • 2013
    3
  • Chcę w prezencie
    3
  • 2014
    3
  • 2012
    2
  • Ulubione
    2

Cytaty

Bądź pierwszy

Dodaj cytat z książki Śródziemnomorskie lato. Sezon na Lazurowym Wybrzeżu i Costa Bella


Video

Video

Podobne książki

Przeczytaj także