Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata

Okładka książki Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata autora Beata Kołodziej, 9788376231501
Okładka książki Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata
Beata Kołodziej Wydawnictwo: Zielona Sowa literatura dziecięca
literatura dziecięca
2007-01-01
2007-01-01

Kup Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata w ulubionej księgarnii

Oceny książki Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata

OPINIE i DYSKUSJE o książce Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata

W ubiegłym roku był konkurs czytelniczy, w którym Solilandia była książką konkursową! Mnóstwo dzieci się zaangażowało, szyli stroje soliludków, odgrywali scenki... Teraz jest druga edycja i II tom. :)

Świetny pomysł na wypromowanie miejsca.

Świetny pomysł na wypromowanie miejsca.

Na półkach: , , , ,

Trzeba przyznać, że to bardzo udana pozycja! Fantastyczne ilustracje i ciekawy, niebanalny, a jednocześnie współczesny - co ważne - język, który dzieci bez trudu zrozumieją. A do tego wszystkiego przyprawiona sporą dawką humoru i niecodziennych przygód małego Solka.
Książka idealna do pożytecznego spędzania czasu z dzieckiem. Spodoba się zarówno dorosłemu, jak i jego pociechom!

78 użytkowników ma tytuł Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata na półkach głównych
21 użytkowników ma tytuł Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Solilandia t.I Pamiętnik wielickiego skrzata

Beata Kołodziej
Beata Kołodziej
Autorka książek dla dzieci, młodzieży i dorosłych. Pisze książki o tematyce relacji, dobrej komunikacji, a także wiersze, bajki, baśnie, powieści, teksty piosenek i scenariusze. Opublikowała ponad 85 książek. Na podstawie książek Beaty Kołodziej z serii „Solilandia” powstała w Kopalni Soli „Wieliczka” bajkowa trasa turystyczna dla dzieci. Autorka wspiera akcję społeczną „Cała Polska czyta dzieciom”, za promowanie czytelnictwa otrzymała medal fundacji ABC XXI Cała Polska czyta dzieciom. W roku 2015 otrzymała tytuł Ambasadora Polszczyzny Literatury Dziecięcej i Młodzieżowej przyznawany przez Radę Języka Polskiego PAN. Prowadzi warsztaty z tematyki kobiecości, dobrej komunikacji oraz relacji m. in. w Opactwie Benedyktynów w Tyńcu.

Okładka książki Daleki rejs Marcin Bruchnalski, Anna Onichimowska
Daleki rejs Marcin Bruchnalski, Anna Onichimowska
Okładka książki Słup soli. Jak powstrzymać szkolnych dręczycieli Anna Ładecka, Elżbieta Zubrzycka
Okładka książki Przyjaciele Grzegorz Kasdepke, Mira Stanisławska-Meysztowicz
Przyjaciele Grzegorz Kasdepke, Mira Stanisławska-Meysztowicz