Michu oraz Wszechgalaktyczny Sylwester

- literatura dziecięca
- 2007-01-01
- 2007-01-01
Michu, nastolatek z planety ziemia i Włam, nastolatek z planety Bardzo Wesołych i Rozkosznych Wielbicieli Wielkich Imprez z Naciskiem na Sylwestra ruszają na poszukiwania zagubionych rodziców Włama. Ich przygody na planetach: Internautów, zombich, Tlenowców, Gończych i Marzeń.
Kup Michu oraz Wszechgalaktyczny Sylwester w ulubionej księgarni
Oceny książki Michu oraz Wszechgalaktyczny Sylwester
15 użytkowników ma tytuł Michu oraz Wszechgalaktyczny Sylwester na półkach głównych- Przeczytane 12
- Z biblioteki 1
- Jednotomowe 1
- Polskie 1
- Współpraca 1
- Rok 2020 1
- Polskie 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Michu oraz Wszechgalaktyczny Sylwester
Zwariowane przygody dziejące się dodatkowo na nieznanych planetach, nie pomijając Ziemi, to coś co prawie każdy lubi. W takich opowieściach każdy znajdzie coś dla siebie. Czy to bohaterowie, czy kosmici, każdy ma własny świat, którym chętnie dzieli się z innymi.
Nie inaczej jest w przypadku tej książki. Niczym się niewyróżniający nastolatek, zwany pieszczotliwie Michu, zostaje pewnego dnia wyrwany ze swojej rzeczywistości i wyrusza wraz z dopiero co poznanym kosmitą na poszukiwanie rodziców, owego obcego. W podróży towarzyszy im pewien robot. Co jakiś czas również zostają wplątani w jakąś zwariowaną historię, która na głowie stawia ich poszukiwania. Dodatkowo ściga ich pewien nieco niezwykły agent... Co dalej z naszymi przyjaciółmi, jak zakończy się ich misja? Zachęcam do lektury.
Sympatyczna i pełna przygód opowieść. Każdy młody czytelnik powinien w niej odnaleźć coś dla siebie. Kosmici, nieznane planety, zwariowane przygody. Wszystko to okraszone potężną dawką dobrego humoru. Pozostaje mi polecić.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNie inaczej jest w przypadku tej książki. Niczym się niewyróżniający nastolatek, zwany pieszczotliwie Michu,...