Baśnie: Kroniki Miłosne

- 2008-09-01
- 2008-09-01
- 2005-04-21
- Krzysztof Uliszewski
W świecie Baśniowców nie ma zbyt wielu szczęśliwych zakończeń. Są uchodźcami z ziem, które istnieją w naszych legendach i bajaniach. Baśniowcy zostali zmuszeni do opuszczenia bajkowych królestw i wtopienia się w naszą twardą, doczesną rzeczywistość. To jednak nie znaczy, że nie ma tam dla nich miejsca na romanse oraz ból, zdradę i wściekłą zazdrość. W rzeczy samej, miłość może zakwitnąć nawet między dwoma pozornie najbardziej odległymi od siebie Baśniowcami. Czy jednak czeka ich szczęśliwa przyszłość, czy może szybka i przedwczesna śmierć...?
Kup Baśnie: Kroniki Miłosne w ulubionej księgarniPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.
Oceny książki Baśnie: Kroniki Miłosne
530 użytkowników ma tytuł Baśnie: Kroniki Miłosne na półkach głównych- Przeczytane 454
- Komiksy 64
- Komiksy 5
Tagi i tematy do książki Baśnie: Kroniki Miłosne
Czytelnicy Baśnie: Kroniki Miłosne przeczytali również
Cytaty z książki Baśnie: Kroniki Miłosne
- Mieszkając w mieście muszę palić jak smok, żeby stępić swe zmysły na tyle, by dać sobie radę z natłokiem zapachów. I nawet wtedy muszę się mocno koncentrować, żeby odfiltrować w głowie miliony zapachów i odgłosów. Każdy dymiący pojazd, każdą osobę wraz z jej naturalnym zapachem i zapachem kosmetyków, z którym się zlewa... Każdy kęs pożywienia podawany w dwudziestu tysiącach m...
Rozwiń Dodaj nowy cytat

Opinie i dyskusje o książce Baśnie: Kroniki Miłosne
Czuję znowu starej formy w porównaniu do poprzednich tomów. Pierwsza oddzielna historyjka o śmierci 10/10, ale główny motyw już mnie tak nie porwał. Nie jest źle, ale po pierwszym tomie poprzeczka jest wysoko.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toDla Baśniogrodu nadchodzi czas zmian. Dotychczasowe status quo chwieje się w posadach, gdy intryganci próbują przejąć władzę. Bigby i Śnieżka w wyniku uroku trafiają na morderczy kemping, a Woodland pozbawiony rządu musi oprzeć się na... Księciu Uroczym.
Tom 3. zawiera numery komiksu od 11 do 18, co stanowi nieco grubszy zbiór niż poprzednie. Prócz głównych "Kronik" otrzymujemy też 3 pomniejsze historie (operacja "Sharp" w dwóch aktach była prześmieszna!). Na duży plus jest dla mnie przeplatanie różnych autorów rysunków, ponieważ osobiście nie jestem fanką stylu Buckinghama.
Ten tom zdecydowanie stawia na zbliżanie bohaterów do siebie. Choć nazwa może wskazywać, że wątki miłosne to centrum fabuły to raczej jest to zgrabnie wplecione w tło. Podobało mi się również pogłębienie postaci Wilka - otrzymujemy jego wrażliwą i romantyczną stronę, a także poznajemy rodzinne backstory.
Fabuła prezentuje pierwszy "boss fight", który jest naprawdę spektakularny. I krwawy. Brutalności i dużej ilości drastycznych scen nie można odmówić temu tomowi.
Zbiór nr 3 jest - jak wszystkie poprzednie w mojej ocenie - bardzo dobry. Czyta się go z łatwością, a świat stworzony przez Willinghama jest wciągający, poważny i zabawny zarazem.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTom 3. zawiera numery komiksu od 11 do 18, co stanowi nieco grubszy zbiór niż poprzednie. Prócz głównych "Kronik"...
"AHA, pani kostucho! Tu cię mamy?"
Ale się uśmiałem 😅 Zdecydowanie najlepszy Tom Baśni jak do tej pory, jest tutaj świetne poczucie humoru, niespodziewane zwroty akcji, intrygi, miłość, przemoc noi akcja. Wiele się wyjaśnia, ale wiele też pozostaje nie wyjaśnione. Ogólnie jak ktoś nie czytał to z całego polecam tą serię to jest majstersztyk moim zdaniem jak ten świat zbudowany i wykreowany wspaniały pomysł i oczywiście to dopiero 3 tom, ale jak tak dalej pójdzie to będzie to najlepsza powieść graficzna jaką czytałem! Aaaa moi warto dodać, że rysunki są świetne, ale to oczywiście jest kwestia gustu. Pozdrawiam.
"AHA, pani kostucho! Tu cię mamy?"
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toAle się uśmiałem 😅 Zdecydowanie najlepszy Tom Baśni jak do tej pory, jest tutaj świetne poczucie humoru, niespodziewane zwroty akcji, intrygi, miłość, przemoc noi akcja. Wiele się wyjaśnia, ale wiele też pozostaje nie wyjaśnione. Ogólnie jak ktoś nie czytał to z całego polecam tą serię to jest majstersztyk moim zdaniem jak ten świat...
Seria w tym punkcie zaczyna sie rozkrecac, ten tom bardzo zwariowany ale wciaz ciekawy
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietnie się bawiłam.
Świetnie się bawiłam.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKolejny dobry tom. Czekam na dalsze przygody baśniowców ;)
Kolejny dobry tom. Czekam na dalsze przygody baśniowców ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toŚwietna historia, dziarskie dalsze historie o Baśniowcach ;)
Świetna historia, dziarskie dalsze historie o Baśniowcach ;)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toZnalazłem karton z książkami w piwnicy, a tam kolejne książki które przeczytałem. Przeczytałem trochę książek w młodości :) . To książka z mojej półki "różności", wrzucam tu te setki książek które przeczytałem w życiu w latach 2000-2019.
Jak do tej pory, jeden z najlepszych zeszytów serii. Nieustannie trzymający w napięciu. Potencjał wątku Farmy, wprowadzonym w poprzednim tomie, został rozwinięty - stała się przestrzenią buntu i rewolucji, iskrą zapalną do naruszenia porządku zastanego w prowizorycznym świecie Baśniowców (Złotowłosa prowadząca "lud" na barykady - zło(to)). W końcu dowiedzieliśmy się więcej o Bigbym, a jego relacja ze Śnieżką przestała być tak płaska i oparta na sentymencie z dawnych lat i innych światów. Dla mnie bomba <3
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMimo początkowego sceptycznego podejścia po 1 tomie cykl Baśnie całkowicie mnie porwał i nie chce wypuścić.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPo bardzo słabym tomie drugim "Baśnie" wracają na dobre tory. Na plus uroczy rozwój relacji Bigbiego i Snieżki oraz różnorodność klimatu. Na minus sporo wpadek rysowniczych w tytułowym arcu i paskudnie narysowana ostatnia mała historyjka