Wszystko się zmienia

Okładka książki Wszystko się zmienia autora Lauren Brooke, 9788324589555
Okładka książki Wszystko się zmienia
Lauren Brooke Wydawnictwo: Wydawnictwo Dolnośląskie Cykl: Heartland (tom 14) literatura dziecięca
literatura dziecięca
Heartland (tom 14)
Everything Changes
2011-01-01
2011-01-01
Donata Olejnik

Kup Wszystko się zmienia w ulubionej księgarnii

Oceny książki Wszystko się zmienia

OPINIE i DYSKUSJE o książce Wszystko się zmienia

31 sierpnia - 1 września 2021r.

31 sierpnia - 1 września 2021r.

Autorka w doskonały sposób prowadzi fabułę. Sprawia to, że czytelnik nie ma dosyć i jest ciekaw kolejnych wydarzeń. Książkę czyta się z łatwością i ogromną ciekawością. Nie jest nudna i nie nudzi. Fabuła jest prowadzona w ciekawy sposób tak, że cały czas coś się dzieje. Idealna dla współczesnej młodzieży.

Świetna seria ;) Polecam

Świetna seria ;) Polecam

695 użytkowników ma tytuł Wszystko się zmienia na półkach głównych
194 użytkowników ma tytuł Wszystko się zmienia na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Wszystko się zmienia

Lauren Brooke
Lauren Brooke
Lauren Brooke urodziła się w Anglii, ale przez dłuższy czas przebywała w Stanach Zjednoczonych. Od dziecka uwielbiała jeździć konno, miała własnego kucyka. Mieszka na starej farmie niedaleko Londynu, wraz z mężem (weterynarzem) i dwoma końmi. Jest autorką ogromnie cenionych powieści dla młodych czytelniczek.

Letnia przygoda Patricia Leitch
Letnia przygoda
Patricia Leitch
Książka to już trzeci tom z serii Jinny z Finnmory, zachęcam do przeczytania również jego i poznania dalszych przygód głównej bohaterki i jej klaczy. Wreszcie nadeszły upragnione wakacje. Jinny marzy tylko o tym, by więcej czasu spędzić ze swoim koniem, coraz lepiej go rozumieć i galopować na Shanti po wrzosowiskach i plaży w Finmory. Wymarzone wakacyjne plany krzyżuje niespodziewany przyjazd Marlene i Billa, rodzeństwa ze Stopton. Marlene, która w dzieciństwie uległa wypadkowi i do tej pory kuleje, nie może się doczekać, by dosiąść Shanti i zapomnieć wreszcie o swoim kalectwie. Towarzystwo dziewczynki bardzo irytuje Jinny, która uważa, że Shanti nie nadaje się na konia do nauki jazdy. Marlene, która wcześniej nie miała do czynienia z końmi myśli, że bez problemu dosiądzie narowistej klaczy i od razu będzie galopować. Nie tylko o to chodzi jednak Jinny, przecież klacz należy tylko i wyłącznie do niej, i tylko dziewczynka może na niej jeździć… Podczas jednej z wycieczek nad morze Jinny poznaje Sue – dziewczynę w swoim wieku. Posiadaczka kucyka Pippena przyjechała tu z rodzicami na wakacje pod namiot. Czy odczucia Jinny w stosunku do Marlene nigdy się nie zmienią? Czy pomoc może nadejść z najmniej oczekiwanej strony? Kolejny tom z serii, tak samo dobry jak pozostałe, opowiada o dalszych przygodach Jinny. Książka przedstawia więź między zwierzęciem, a człowiekiem a także zwykłą ludzką zazdrość i uprzedzenia. Czasem wystarczy po prostu kogoś lepiej poznać i spędzić z nim więcej czasu. Bądźmy z kimś i pomagajmy przezwyciężać trudności i spełniać marzenia, a nie stójmy obok, krytykujmy i przypatrujmy się biernie.
Wika - awatar Wika
oceniła na65 lat temu
Na pokładzie Titanica Bianca Turetsky
Na pokładzie Titanica
Bianca Turetsky
🕰️ Mamy bardzo dobrze przedstawioną główną bohaterkę o imieniu Louise. Dziewczyna uwielbia starodawną modę, więc co dziwnego, że jak dostała zaproszenie na wyprzedaż ubrań w stylu vintage, bez zastanowienia tam poszła, nic nie podejrzewając, że może przypadkiem zamieszać się w całkiem udaną historię? ... Więc gdy zakłada na siebie piękną różową suknię, ona porywa ją i daje jej szanse poznać przeszłość. Nasza bohaterka budzi się na luksusowym statku i udaję znaną aktorkę. 🚢 Po jakimś czasie dowiaduje się, że jest na legendarnym Titanicu... (a nie muszę chyba opowiadać historii Titanica, bo na pewno wszyscy dobrze ją znają!!!) Co zrobi dziewczyna, która jako jedyna zna przyszłość? Uda jej się zapobiec wielkiej katastrofie? 🕰️ Tego nie będę Wam mówić! Przeczytajcie sami! Zacznę od tego, ze książka zaczynała się delikatnie i powoli przeistaczała się w coś znacznie lepszego. Po krótkim zagłębieniu w tę powieść ukazuję się nam: Pełna emocji, zaskoczenia, przygody jak i również mody, książka, która zaskoczy i pochłonie nie jednego fana Titanica! 🕰️ Szczerze powiedziawszy, szukałam takiej książki, która miałaby wątek Titanica, ponieważ (na pewno nie tylko ja) uwielbiam tę historię. Często poszukuje różnych informacji jak i filmów dotyczących właśnie tej tragedii, bo naprawdę bardzo mnie fascynuję to wydarzenie.. i nagle, jak z nieba, przez przypadek znalazłam tę książkę w sklepie! Nie było opcji, bym bez niej wyszła! 🚢 Długo zabierałam się za tą książkę, bo wiedziałam, że będzie to niezwykła przygoda, jakiej na pewno nie zapomnę. I może po prostu czekałam na odpowiednią chwilę? Tak! To jedyne wyjaśnienie. 🚢 Ja z Wami się żegnam i gorąco polecam tę magiczną książkę, która rozkocha w sobie nie jedną osobę!
potworek_czyta - awatar potworek_czyta
oceniła na84 lata temu

Cytaty z książki Wszystko się zmienia

Dodaj cytat z książki Wszystko się zmienia