Piętno śmierci

2011-01-06
2011-01-06
978-83-258-0386-5
Jerzy J. Malinowski

Kup Piętno śmierci w ulubionej księgarnii

Oceny książki Piętno śmierci

OPINIE i DYSKUSJE o książce Piętno śmierci

Generalnie ujęcie tematu zawodu, w którym robi główna bohaterka uważam za bardzo fajny pomysl. Tak jak i plusem jest to, że dostaje ona jakąś podbudowe, przeszłość ALE na tym raczej koniec większych plusów.
Czyta się to raczej bezboleśnie, lecz największym problemem tego kryminału, jest fakt, iż poznanie tego złego, antagonisty przychodzi za łatwo...Dużo za łatwo. Aż za oczywiste i denerwuje fakt, kiedy bohaterowie kombinują i główkuja o tym kto to może być ://Serio? xD Poza tym wątek miłosny to też absurd. To tak tam nie pasowało...Na siłe, zdecydowanie. Poza tym jak na tak krótką książkę, to akcja zaczyna się stosunkowo późno, może az za. I to tyle, da się przebrnąć, długa nie jest, ale nie ma co spodziewać się ciekawego kryminału. Nie odradzam, ale i zachęcić nie mogę.

Czytało się szybko i przyjemnie, jednak fabuła i postacie pozostawiają wiele do życzenia. Pomysł na historię świetny, jednak autorka nie przyłożyła się, żeby wszystko ze sobą lepiej połączyć.

Rzadko zdarza mi się źle pisać o jakiejś książce. Tę ZMORDOWAŁAM. Było to moje pierwsze spotkanie z tą autorką i raczej ostatnie. Niestety ani główna bohaterka, ani fabuła mnie nie wciągnęła. Mimo opisanych przejmujących problemów, czuję niedosyt skoro miał to być thriller i kryminał.

288 użytkowników ma tytuł Piętno śmierci na półkach głównych
86 użytkowników ma tytuł Piętno śmierci na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Piętno śmierci

Cytaty z książki Piętno śmierci

Dodaj cytat z książki Piętno śmierci