Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości

Okładka książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości autora Przemysław Słowiński, 9788371838286
Okładka książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości
Przemysław Słowiński Wydawnictwo: Videograf II biografia, autobiografia, pamiętnik
biografia, autobiografia, pamiętnik
Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości
2010-01-01
2009-01-01
978-83-7183-828-6

Kup Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości w ulubionej księgarnii

Oceny książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości

OPINIE i DYSKUSJE o książce Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości

Historia ciekawa, ale za dużo dygresji.

Historia ciekawa, ale za dużo dygresji.

Początkowo dygresje traktowałam jako ciekawe uzupełnienie książki, jednak „im dalej w las”, tym gorzej. Tak naprawdę samej opowieści o tragicznej miłości było tam niewiele. Znacznie więcej za to tutaj informacji, które były (w kontekście tego, o czym chciałam czytać) zupełnie nieinteresujące. Idą do restauracji? Opowiedzmy, jak wyglądały kiedyś restauracje francuskie. Cerdan z kimś walczy? Opowiedzmy całe życie przeciwnika, od narodzin do śmierci. Piaf wynajęła apartament przy Central Parku? Koniecznie poznajmy historię Central Parku. Ze strony na stronę coraz bardziej męczące. Dobrze znać tło, ale też dobrze trzymać się tematu. Dygresje sprawiły, że raczej wymęczyłam tę książkę niż przeczytałam.

Nie potrafię powiedzieć, dlaczego w ogóle sięgnęłam po tę ksiażkę, po prostu nawinęła się pod rękę w dziale "Biografie". Czyta się całkiem dobrze, ale historia mnie nie wciągnęła - jakoś nie poczułam klimatu tej wieliej miłości. Autor w wielu miejscach pozwala sobie na dygresje - a to o dzielnicy Paryża, o kuchni angielskiej i wiele innych, które dla mnie były chyba najciekawszymi fragmentami książki.

58 użytkowników ma tytuł Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości na półkach głównych
19 użytkowników ma tytuł Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości

Przemysław Słowiński
Przemysław Słowiński
Urodził się 4 kwietnia 1959 r. we Wrocławiu. Z wykształcenia jest prawnikiem chociaż z powodu chronicznej awersji do prawników nie przepracował w wymienionym zawodzie nawet jednego dnia. Pracował natomiast jako górnik, protokolant, kierowca, barman i robotnik rolny. Był malarzem, ochroniarzem, kick-bokserem, prezesem przedsiębiorstwa turystycznego, współwłaścicielem jednej z największych w Polsce firm handlowych, agentem ubezpieczeniowym, sprzątał ulice, mył okna i wykonywał jeszcze wiele innych ciekawych oraz mniej ciekawych zawodów. Mieszkał na stałe we Wrocławiu, Eindhoven, Czelabińsku, a obecnie w Katowicach. W rubryce stan cywilny wpisuje: żonaty (na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej),a rozwiedziony (poza obszarem R.P). Współpracuje stale z warszawskim magazynem „Top Biografie”.

Cytaty z książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości

Dodaj cytat z książki Edith Piaf i Marcel Cerdan. Opowieść o tragicznej miłości