Dlaczego pies, kot i myszy nie przyjaźnią się ze sobą?
Wydawnictwo: Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu literatura dziecięca
12 str. 12 min.
- literatura dziecięca
- Wydawnictwo Diecezjalne i Drukarnia w Sandomierzu
- 2005-01-01
- 2005-01-01
- 12 min.
- 83-7300-503-X
- pies kot mysz bajka
Dawno, dawno temu wszystkie psy, koty i myszy przyjaźniły się ze sobą. Spotkały się na codziennych pogawędkach, chodziły na spacery, wyświadczały sobie nawzajem przysługi. I od takiej przysługi właśnie się zaczęło… Ale jak to dokładnie było dowiecie się z tej książki.
Dodaj cytat z książki Dlaczego pies, kot i myszy nie przyjaźnią się ze sobą?
Dodaj cytat
Piękna bajka dla dzieciaków w serii ,, Dlaczego?’’
Oprawa twarda, wyłożoną gąbką, lakierowana.
Twarde tekturowe grube strony, bardzo sztywne.
Czcionka duża, wyrazista. Prześliczne ilustracje kolorowe, całostronicowe wyszły spod pędzla Kazimierza Wasilewskiego.
Bajka o kocie i psie oraz myszkach, napisana prozą.
Wszyscy na początku wspólnie zamieszkiwali dom, we wzajemnej zgodzie i pokoju.
Do czasu , gdy pies udał się w daleką podróż, nie czekając już na bardzo ważną korespondencję , która miała do niego dojść w postaci listu poleconego. Kot obiecał, że list odbierze i dobrze schowa. Ukrył go wydawało mu się w doskonałym miejscu. Zakopał pod drzewem , żeby myszy w domu się do niego nie dobrały.
Co się stało jak wrócił pies?
Czy list zachował się w pierwotnej postaci w dołku w ziemi?
Dlaczego pies zdenerwował się na kota i co się wtedy stało?
A kto popędził myszy?
Na powyższe pytania znajdziecie odpowiedzi w tekście.
Może uda się też wam znaleźć odpowiedź na tytułowe pytanie. Trzymam kciuki.
Musicie przeczytać najmłodszym pociechom.
Książka zawiera też prawdziwy rarytas czyli puzzle w postaci scenki ogrodowej kota i psa.
Świetna książeczka.
Polecam!
Piękna bajka dla dzieciaków w serii ,, Dlaczego?’’
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOprawa twarda, wyłożoną gąbką, lakierowana.
Twarde tekturowe grube strony, bardzo sztywne.
Bajka o kocie i psie oraz myszkach, napisana prozą.
Wszyscy na początku wspólnie zamieszkiwali dom, we wzajemnej...