Czerwona wiadomość

Okładka książki Czerwona wiadomość autora Peter Abrahams, 8389064073
Okładka książki Czerwona wiadomość
Peter Abrahams Wydawnictwo: C&T Crime & Thriller Seria: Seria z Puzzlami kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Seria z Puzzlami
Red message
2002-01-01
2002-01-01
Tomasz Skupniewicz

Kup Czerwona wiadomość w ulubionej księgarnii

Oceny książki Czerwona wiadomość

OPINIE i DYSKUSJE o książce Czerwona wiadomość

Powieść należy do starej dobrej literatury sensacyjno-szpiegowskiej. Napisana w taki sposób, że mogłaby stanowić gotowy scenariusz do interesującego filmu. Akcja rozgrywa się błyskawicznie, a żywe, naturalne dialogi powodują, że czyta się wartko. Dla mnie lektura była totalnym oderwaniem od rzeczywistości, tym bardziej, że akcja częściowo ma miejsce w egzotycznych Chinach Ludowych lat 80-tych XX wieku, a prawa w nich rządzące były chyba gorsze niż w stalinowskiej Rosji. Ogromnym plusem jest całkowicie niespodziewane zakończenie.

Całkiem przyzwoicie naspiany kryminał.
Lektura z gatunku lekkich, łatwych i przyjemnych.
Polecem

Całkiem przyzwoicie naspiany kryminał.
Lektura z gatunku lekkich, łatwych i przyjemnych.
Polecem

Fajna książka.
Zaczynając czytać chciałam się dowiedzieć,co będzie dalej.
Zakończenie jak najbardziej mi się spodobało :)
Polecam.

Fajna książka.
Zaczynając czytać chciałam się dowiedzieć,co będzie dalej.
Zakończenie jak najbardziej mi się spodobało :)
Polecam.

79 użytkowników ma tytuł Czerwona wiadomość na półkach głównych
12 użytkowników ma tytuł Czerwona wiadomość na półkach dodatkowych

Peter Abrahams
Peter Abrahams
Tajemniczy pisarz, ukrywający się za pseudonimem. Na psa urok to jego debiut literacki, ale Quinn pracuje już nad kontynuacją przygód Berniego i Cheta. Krążą pogłoski, że w pisaniu pomaga mu jego własny pies Audrey. Publikuje również kryminały pod swoim prawdziwym nazwiskiem - ma ich na koncie 18.

Cytaty z książki Czerwona wiadomość

Dodaj cytat z książki Czerwona wiadomość