Córka oszustwa

- Daughter of Deceit
- 1999-01-11
- 1999-01-11
- Urszula Grabowska
Czyż może być coś bardziej ekscytującego i pełnego uroku niż życie młodej, pięknej dziewczyny, w dodatku córki sławnej i bogatej aktorki? Dla Noelle Tremaston jest ono czymś naturalnym - do chwili, gdy wraz z tajemniczą chorobą i nagłą śmiercią matki jej beztroska egzystencja rozsypuje się w pył. Nawet perspektywa małżeństwa z ukochanym mężczyzną wydaje się niepewna, z przeszłości wyłania się bowiem cień rodzinnej tajemnicy. Jedyna droga wiodąca do szczęścia jest wąska i omroczona przez straszliwe wątpliwości. Czy Noelle zdecyduje się na nią wstąpić?
Kup Córka oszustwa w ulubionej księgarni
Oceny książki Córka oszustwa
- :-),:-),:-) 1
- Obyczajowe 1
- Romans 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Córka oszustwa
Poruszająca opowieść o tym, jak kręte i wyboiste potrafią być ścieżki życia… Czyż może być coś bardziej ekscytującego i pełnego uroku niż życie młodej, pięknej dziewczyny, w dodatku córki sławnej i bogatej aktorki? Dla Noelle Tremaston jest ono czymś naturalnym – do chwili, gdy wraz z tajemniczą chorobą i nagłą śmiercią matki jej beztroska egzystencja rozsypuje się w pył. Nawet perspektywa małżeństwa z ukochanym mężczyzną wydaje się niepewna, z przeszłości wyłania się bowiem cień rodzinnej tajemnicy. Jedyna droga wiodąca do szczęścia jest wąska i usiana straszliwymi wątpliwościami. Czy Noelle zdecyduje się na nią wstąpić?
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiązka jest poprostu wspaniała, cały czas trzyma w napięciu
Ksiązka jest poprostu wspaniała, cały czas trzyma w napięciu
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKsiążka jest rozwlekła i przewidywalna, zdecydowanie poniżej możliwości tej autorki.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toPowieść nierówna. Styl rozwlekły, za dużo bardzo szczegółowych dialogów, detalicznie opisujących każda sytuację. Do połowy ksiązki fabuła jest rozwlekła, bez ikry, bez dynamizmu. Potem akcja rozkręca się, staje się wręcz pasjonująca, z zaskakującym zakończeniem, które rozwiązuje się dosłownie na ostatniej stronie.
Charakterystyczna cecha bohaterów - to ludzie dobrzy, każdego bohaterka-narratorka stara się zrozumieć, nie potępia nikogo, nawet sprawczynię śmierci ukochanej matki. PO prostu nie ma w niej ludzi złych, to rzadko się zdarza.
Przeczytałam tę powieść ze względu na sentyment do Wiktorii Holt i innych jej powieści, a zwłaszcza do wspaniałej powieści "Oczy żbika", która była wręcz rewelacyjna.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toCharakterystyczna cecha bohaterów - to ludzie dobrzy,...
Świetna. Czyta się jednym tchem. To nie tylko romansidło, ale również kryminał :)
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tohistoryczny, lekki romans.
historyczny, lekki romans.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toHmm ... dosyć przewidująca choć czasami zaskakuje opisami różnych ciekawych miejsc. Autorka barwnie przedstawia życie Noelle gdzie ciągle coś się dzieje. Dla mnie książka była długa i pod koniec mi się ciągneła (dlatego omijałam różne opisy:)). Polecam wszystkim którzy uwielbiają Francje.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo tobabskie czytadło z tajemnicą w tle... choć fabula jasna ja słońce i przewidywalna, to w czasie wakacji, na bezstresowy wieczór - w sam raz