SMS z Zaświatów

Okładka książki SMS z Zaświatów autorstwa Bianka Minte-König
Okładka książki SMS z Zaświatów autorstwa Bianka Minte-König
Bianka Minte-König Wydawnictwo: ADAMUS Cykl: Liebe & Geheimnisse (tom 4) literatura młodzieżowa
literatura młodzieżowa
Liebe & Geheimnisse (tom 4)
SMS aus dem Jenseits
2010-04-16
2010-04-16
Anna Wziątek
Po plecach Conny przebiega lodowaty dreszcz. Podobizna młodej kobiety na starym kamieniu nagrobnym przyciąga ją z magiczną siłą. Pod spodem widnieje napis: „Mojej jedynej miłości. Wilhelm”. Kim mógł być ten Wilhelm, a kim kobieta, którą tak bardzo kochał? Conny dokłada wszelkich starań, aby odsłonić tę tajemnicę. Aż nagle zaczyna otrzymywać na komórkę zagadkowe ostrzeżenia – czy są to wiadomości z zaświatów?

Kup SMS z Zaświatów w ulubionej księgarniiPorównywarka z najlepszymi ofertami księgarń W naszej porównywarce znajdziesz książki, e-booki i audiobooki z najpopularniejszych księgarń internetowych. Niektórzy partnerzy przygotowują dla użytkowników naszego serwisu specjalne rabaty, dlatego warto kupować książki przez lubimyczytać.pl. Oferty są prezentowane w trzech kategoriach: „Oferta dnia” (promocje partnerów),„Polecane księgarnie” (sprawdzeni partnerzy handlowi, z którymi współpracujemy na podstawie umów) oraz „Pozostałe”. W każdej kategorii kolejność prezentacji zależy od ceny produktu przekazanej przez księgarnie lub dostawcę porównywarki. Lubimyczytać.pl nie prowadzi sprzedaży i nie uczestniczy w procesie zakupowym po przekierowaniu na stronę sklepu. Mimo że dokładamy starań, aby wszystkie linki i informacje były aktualne, nie mamy wpływu na ewentualne nieścisłości cenowe, błędne przekierowania lub zmiany w ofertach księgarni. Jeśli zauważysz nieprawidłowość, prosimy o zgłoszenie jej na adres: admin@lubimyczytac.pl. Dzięki Twojej informacji możemy jeszcze lepiej dbać o jakość działania naszej porównywarki.

Oceny książki SMS z Zaświatów

Opinie i dyskusje o książce SMS z Zaświatów

Świadectwo

Byłam kompletnie zdruzgotana, gdy mój związek się zakończył. Naprawdę wierzyłam, że straciłam miłość mojego życia na zawsze. Wtedy trafiłam na dr Dawn i wszystko się zmieniło.
Dzięki życzliwości, mądrości i potężnemu przewodnictwu przywróciła mi miłość, którą myślałam, że straciłam. Dziś jesteśmy szczęśliwsi niż kiedykolwiek!
Dr Dawn naprawdę przemieniła moje łzy w radość.

Dr Dawn może Ci pomóc w:

✅ Zaklęciach miłosnych
✅ Zaklęciach ciążowych
✅ Odbudowie małżeństwa / związku
✅ Ziołowych lekach na HIV, choroby nerek, problemy z sercem, infekcje i inne

📧 E-mail: dawnacuna314@gmail.com
📞 Telefon/WhatsApp: +2349046229159

Nie cierp w milczeniu. Dr Dawn może przywrócić szczęście do Twojego życia!

Świadectwo

Dr Dawn naprawdę przemieniła moje...

5 letnia Constanze będąc na cmentarzu z przyjacielem odkrywa tajemniczy napis na nagrobku mojej jedynej miłości Wilhelm poznaje chłopaka imieniem Robert czy tajemniczy nagrobek chłopak mają swój sekret po tym jak conny zaczyna się fascynować tajemnicą nagrobka zaczyna dostawać smsy z zaświatów czy Constanze uda się rozwiązać zagadkę tajemniczego grobu dowiecie się czytając książkę polecam Natalia

Powieść o młodzieży, dla młodzieży. Skuszona opisem z okładki sięgnęłam po "SMS z zaświatów". Piętnastoletnia Cony i jej szkolny kolega Yannik otrzymują zadanie z biologii, dość ciekawe mają zbadać faunę i florę wybranego przez siebie cmentarza. Podczas tworzenia projektu Conny trafia na zbiór grobów rodziny Sunderburg, a obok piękną rzeźbę kobiety, niestety bez nazwiska. Na kamieniu nagrobnym z twarzą kobiety widnieje napis "Mojej jedynej miłości. Wilhelm". Nastolatka odczuwa przy nim paranormalne zdolności, dziwne uczucia, zimno... To sprawia, że chce zbadać głębiej do kogo należy dziwny grób. Czy pomoże jej nowy kolega, którego pozna na kursie żeglarstwa o tym samym nazwisku, który widnieje na grobach- Sunderburg? Czy przyjaciółka Lena uwierzy w paranormalne zdolności Conny? A może kujon, mocno stąpający po ziemi Yannik pomoże dojść jej do prawdy... Conny uwikła się w mroczną tajemnicę, której odkrycie zagrażać będzie jej życiu,a wyjść z opresji pomoże jej prawdziwa miłość :)

304 użytkowników ma tytuł SMS z Zaświatów na półkach głównych
58 użytkowników ma tytuł SMS z Zaświatów na półkach dodatkowych

Czytelnicy SMS z Zaświatów przeczytali również

Miłość mimo woli Lurlene McDaniel
Miłość mimo woli
Lurlene McDaniel
"Miłość mimo woli" Lurlene McDaniel jest już moją trzecią książką tej pisarki. Tym razem książka ma aż czterech narratorów. Cztery punkty widzenia na historię która może przytrafić się każdemu z nas. Analise i Jeremy są bardzo kochającą się, szczęśliwą parą. Ich związek jest niemal idealny. Analise to miła i inteligentna dziewczyna, która woli dawać niż otrzymywać. Jeremy z kolei to chłopak małomówny, wrażliwy, bardzo mocno kocha swoją dziewczynę. Oboje są też bardzo pracowici- ona jest pilną uczennicą, która dorabia wieczorami i w weekendy jako opiekunka do dzieci; on jest bardzo uzdolnionym stolarzem. Razem tworzą niemal nierozłączną parę. Przed nimi rysuje się wspaniała, wspólna przyszłość. Wszystko zmienia się w pewną deszczową, październikową noc, gdy Analise postanawia, że sama wróci z pracy rowerem. Nie wie, że nie długo wydarzy się tragedia a sama będzie musiała rozpocząć wewnętrzną walkę na śmierć i życie. Każdy kto czytał książki Lurlene McDaniel, ten wie, że pisarka jest specjalistką jeżeli chodzi o smutne i poruszające historie. Wprawdzie akurat ta ze wszystkich czytanych przeze mnie książek pani McDaniel była najbardziej przewidywalna - można się domyślić jej zakończenia po opisie z tyłu książki -, aczkolwiek nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo. "Miłość mimo woli" czytało mi się bardzo miło. Na tyle ile miła może być lektura smutnej i tragicznej historii. Prócz Jeremy'ego i Analise narratorami "Miłości mimo woli" są już mniej sympatyczni: płytka i egoistyczna małolata Laurie dla której najważniejsze jest bycie popularną i lubianą oraz Quin - maturzysta i szkolna gwiazda sportu przed którym czeka świetlana kariera sportowa. Oboje są współwinni wypadkowi. Oboje milczą. Dbają o własne, prywatne interesy. Mało przejmują się faktem,że ktoś może stracić jedyne dziecko czy ukochaną. "Miłość mimo woli"(gdybym już miała tak oceniać porównując książki pani McDaniel które do tej pory przeczytałam) jest zdecydowanie lepsza od "Ceny miłości" i znacznie gorsza od "Pozwól mi odejść". Książka idealna na nudne, leniwe popołudnie. Czyta się ją bardzo szybko - ma tylko ok. 150 stron -; lektura tej książki zajęła mi mniej niż godzinę. To historia smutna i wzruszająca, dla młodzieży o młodzieży. Polecam ;)
jacqueline - awatar jacqueline
Wampy Nancy A. Collins
Wampy
Nancy A. Collins
Jak na taki gatunek literacki - romans dla młodzieży o paranormalnych zadatkach - to jest to świetna pozycja. :) Możliwe, że na plus wyszło dla autorki, że nie jest to moje pierwsze spotkanie z jej twórczością, i wiem, że musiała się mocno wysilać by napisać coś z poziomu nastoletniego. Wszystkich, którzy nie znają jeszcze tej autorki odsyłam najpierw do "tuzina czarnych róż", lub najlepiej odnaleźć gdzieś "lustrzanki po zmierzchu". Sympatyczne wampirze fantasy z mocną akcją. Wróćmy jednak do nowej serii o wampirach, napisanej specjalnie dla młodszych osobników. Świerza, sympatyczna, chociaż nadal mało zaskakująca po tak wielkim natłoku podobnych opowieści. Ta króciutka pozycja napisana jest z punktu widzenia kilku bohaterów. Większość tekstu poświęcona jest niestety panience niezbyt inteligentnej, zepsutej i trochę pustej, wręcz momentami jałowej jeśli można to określenie przypisać osobie. Na plus tej powieści rokuje druga narratorka, całkiem odmienna od tej opisywanej powyżej, i to nie tylko charakterem i wyglądem ale także sytuacją rodzinną. Jak zwykle w takich książeczkach mamy tutaj element romansowy, choć jak dla mnie to zbyt wielkie słowo. Styl nie jest ambitny, pozycje czyta się tak szybko, że aż szkoda, że jest taka cienka. Na szczęście są dalsze części i z chęcią po nie sięgnę. Ogółem? Lekka i przyjemna. Polecam fanom młodzieżowej literatury, a także tym, którzy lubią pochłaniać książki o tematyce krwiopijczej i paranormalnej.
HikaruOyamaRed - awatar HikaruOyamaRed
Zamek i klucz Sarah Dessen
Zamek i klucz
Sarah Dessen
Dawno już chciałam przeczytać tę książkę,ale jakoś mi się nie składało.Co prawda w katalogu bibliotecznym widniała,jednak nie było jej na półce.Swoje musiałam odczekać,ale zapisałam sobie tę książkę jako pozycję wartą przeczytania.Właściwie to pozycja nadprogramowa... Książka opowiedziana jest z punktu widzenia siedemnastolatki,która porzucona przez matkę samotnie zmaga się z trudami codzienności,by w końcu rzeczywistość zderzyła ja z siostrą,z którą od lat nie miała żadnego kontaktu.Problem porzucenia,próby pogodzenia się z rzeczywistością,ułożenie na nowo relacji z osobami,które wydaja się być sobie obce to tylko niektóre problemy poruszone w tej książce.Znajdziemy tu też opowieści o dysfunkcyjnych rodzinach,przemocy w rodzinie czy o życiu na krawędzi...Książka opisuje jednak głównie proces akceptacji-siebie i otoczenia.Próbuje też odpowiedzieć na pytanie czym jest rodzina...to dużo zagadnień na tak w sumie niepozorna książeczkę,ale autorka bardzo ciekawie i wnikliwie przedstawia te tematy.Brak tu banalności czy naiwności,choć niektóre rzeczy nietrudno przewidzieć.Patologia społeczna,alkoholizm czy narkomania, dotykają bohaterów i ich nie oszczędzają.Jednak mimo wielu przeszkód ci nadal walczą-o akceptację,o zgodę z samym sobą...Autorka nie oszczędza postaci,ale dzięki lekkiemu optymizmowi książka nie brzmi przygnębiająco,lecz wydaje się być optymistyczna.To książka o poszukiwaniu własnej drogi,o dojrzewaniu,miłości i przyjaźni oraz o otwieraniu się na innych.Bohaterowie są wiarygodni,łatwo się z nimi utożsamić.Nie są postaciami wyidealizowanymi,łatwo sobie wyobrazić,że spotykamy ich gdzieś niedaleko,wydają się bardzo realni.Każde z nich ma swoje potrzeby,pragnienia i problemy.Autorka nie podkreśla fizyczności postaci,woli się skupić na uśmiechu chłopaka,który wbrew przeszkodom uważa,że szklanka jest do połowy pełna i z pełnym optymizmem stara się patrzeć w przyszłość.Pokazuje też dziewczynę,która choć sporo przeszła nadal wierzy że najważniejsze to dawać.Również bohaterowie drugoplanowi są dobrze nakreśleni,są to osoby,które nie pozostają w tle,lecz wiele wnoszą do fabuły. Samo zakończenie nie jest cukierkowe i przesłodzone,wydaje się być naturalnym następstwem wcześniejszych wyborów. I na koniec cytat,który dobrze oddaje te książkę: "Potrzebowanie kogoś jest łatwe, przychodzi naturalnie, jak oddychanie. Ale gdy ktoś ciebie potrzebuje- to właśnie okazuje się trudne. Lecz tak jak z pomaganiem innym i przyjmowaniem pomocy, musimy robić obie te rzeczy, aby stworzyć całość- niczym zachodzące jedno na drugie ogniwa tworzące łańcuszek albo zamek, który znajduje właściwy klucz".
ewa - awatar ewa
oceniła na78 lat temu
Tędy do raju Cathy Hopkins
Tędy do raju
Cathy Hopkins
Książka jest prowadzona narracją pierwszoosobową, a główna bohaterka ma na imię India Jane. Dziewczyna wraz z rodziną przeprowadziła się do Londynu do cioci Sarah. Przez dwa lata mieszkała w deszczowej Irlandii, gdzie poznała Erin - swoją koleżankę. Jej tata jest Włochem i uwielbia podróżować, a jej mama jest Angielką. India Jane w przeciągu swoich piętnastu lat życia mieszkała w 5 różnych krajach. Bohaterowie Tędy do Raju mają przeróżne cechy od imprezowiczów po osoby wyrzekające się wszelakiej przyjemności. Ta barwna paleta charakterów jest fantastyczna co niesie za sobą wiele ciekawych i odmiennych od siebie wydarzeń. Oprócz Indii Jane i jej koleżanki Erin poznajemy również Kate - jej siedemnastoletnią kuzynkę, buntowniczkę, Joe - chłopaka w którym Indii Jane się podkochuje oraz Liamia - osobę, która przekona cię do swoich racji i przekonań. Akcja książki na początku powieści ma miejsce w Londynie, lecz szybko przenosi się na jedną z wysp Greckich, do ośrodka "Dziewiąta Chmura". Przygody Indii Jane trwają podczas wakacji, podczas lata. India Jane cieszy się, że w końcu ma dom. Zaczyna pozwać okolicę i zwiedzać Londyn, gdy nagle jej tata dostaje pracę i musi wyjechać w tournee, zabiera ze sobą jej mamę i brata - Dylana, a ona zostaje wysłana wraz z kuzynką do cioci Sarah do Grecji. Dziewczyna początkowo w nowym miejscu imprezuje wraz z Kate i jej dwoma nowymi kolegami, lecz po jednym z wieczorów India Jane trafia przypadkowo na spotkanie grupy medytacyjnej, do której dołącza. Z radosnej dziewczyny cieszącej się z życia, stała się poważna i zaczęła szukać swojej życiowej drogi. Początkowo sądziłam, że spotkałam się z Love Story, lecz moje zdanie zmieniło się, nagle w jednym z rozdziałów. Wątek miłosny miał duże znaczenie w książce, lecz w pewnym momencie został on przerzucony na drugi plan. Z racji tego, że dawno nie czytałam powieści pozbawionej elementów fantastyki, poprzez co zapomniałam, że książki osadzone w realnym świecie są równie fantastyczne, lecz Tędy do Raju mi to przypomniało. Początkowo książka mi się nie podobało, z winy lekkiego chaosu oraz scen, w których brakowało dopracowania, lecz resztę powieści bardzo przyjemnie mi się czytało. Język książki sprzyjał szybkiemu czytaniu oraz opis miejsc bardzo mi się podobał. Książka porusza wątki stylu życia oraz tego że każdy ma swój wybór jak i swoją ścieżkę życiową, którą sam sobie wybiera. Kiedy stajemy w punkcie kulminacyjnym, poprzez wydarzenie, które miało miejsce w przeszłości czy to bliskiej czy dalekiej próbujemy siebie zrozumieć i dalej żyć, często inaczej niż dotychczas, to stwierdziłam po lekturze Tędy do Raju. Książkę oceniam na 8,5/10 za przypomnienie mi magii czytania książek bez krzty fantastyki.
IwonaKlara - awatar IwonaKlara
oceniła na812 lat temu

Cytaty z książki SMS z Zaświatów

Dodaj cytat z książki SMS z Zaświatów