Firma przewozowa Gonzalez & córka

Okładka książki Firma przewozowa Gonzalez & córka autora María Amparo Escandón, 9788374950886
Okładka książki Firma przewozowa Gonzalez & córka
María Amparo Escandón Wydawnictwo: Muza kryminał, sensacja, thriller
kryminał, sensacja, thriller
Gonzalez & Daughter Trucking CO.
2007-01-01
2007-01-01
Tomasz Cyba

Kup Firma przewozowa Gonzalez & córka w ulubionej księgarnii

Oceny książki Firma przewozowa Gonzalez & córka

OPINIE i DYSKUSJE o książce Firma przewozowa Gonzalez & córka

Niespodziewanie dobra książka. Bardziej dla kobiet, ja kilka razy odłożyłem na bok gdy robiło się zbyt łzawo. Nieco nudnawa opowieść snuta przez główną bohaterkę zasmuca. Ale w finale wszystkie wątki ciekawie się splatają i powieść nastraja pozytywnie. Książka jest odmienna, nieoczekiwana i warta przeczytania do końca. Bo tylko wtedy smakuje. Dodam, że ponad 50 lat jestem uzależniony od czytania (pierwszy samodzielny zakup w księgarni w 1968) - a takiej jak Gonzales i Spółka - jeszcze nie spotkałem.

Na półkach: , , , ,

Klimatyczna, trochę bajkowa, bardzo przyjemna i pozytywna! Takie właśnie słowa przychodzą mi w pierwszej kolejności na myśl o książce Marii Amparo Escandón. Powieści "Firma przewozowa Gonzalez & córka" bliżej do literatury kobiecej ale jednak jak na pozycję z tego gatunku jest dość nietypowa. Czytelnik jest świadkiem dramatycznych wydarzeń jak i pięknych miłosnych uniesień z udziałem głównej bohaterki - Libertad Gonzales ale w książce Amparo Escandón nie ma miejsca na rzewne historie, landrynkowe love story i wyciskanie łez! W końcu Libertad to przestępczyni przebywająca w meksykańskim więzieniu dla kobiet, która zanim dopuściła się jakże strasznego przestępstwa była kierowcą ogromnej ciężarówki. Czyżby feministki zacierały już ręce? Na szczęście główna bohaterka to nie jakaś herod-baba tylko budząca od pierwszych stron sympatię kobietka, której życie obfitowało w dość osobliwe i niezwykłe wydarzenia. Jeśli chcesz poznać historię Libertad, sięgaj po "Firmę przewozową Gonzales & córka" bez wahania!

Miałam okazję czytać wszystkie (czyli całe dwie!) książki Marii Amparo Escandón przetłumaczone na język polski i otwarcie przyznaję, że były to niesamowicie udane i pozytywnie zakręcone lektury. Choć pisarka opisuje dość niewiarygodne historie, to stanowią one ogromny zastrzyk dobrej energii i zdrowego uśmiechu. Szczerze polecam powieści tej autorki! I oby było ich więcej!

Warto! Tak inna, tak wciągająca. Można się zatracić :)

Warto! Tak inna, tak wciągająca. Można się zatracić :)

131 użytkowników ma tytuł Firma przewozowa Gonzalez & córka na półkach głównych
45 użytkowników ma tytuł Firma przewozowa Gonzalez & córka na półkach dodatkowych

Tagi i tematy do książki Firma przewozowa Gonzalez & córka

María Amparo Escandón
María Amparo Escandón
Wychowywała się w Meksyku, obecnie mieszka w Los Angeles. Do wydania swej pierwszej powieści publikowała tylko opowiadnaia.

Cytaty z książki Firma przewozowa Gonzalez & córka

Dodaj cytat z książki Firma przewozowa Gonzalez & córka