Artykuły„Kawa z Mistrzem Zbrodni” – wygraj spotkanie z Wojciechem Chmielarzem z okazji Światowego Dnia Książki
LubimyCzytać7
Artykuły"Przejścia. Którędy do miłości" Natalii de Barbaro. Mamy dla Was 40 egzemplarzy książki!
LubimyCzytać2
Nie kłam kochanie

- 2008-03-07
- 2008-03-07
- 978-83-925602-6-5
Ania – młoda i wrażliwa dziewczyna z niełatwą przeszłością. W pracy – rozmawia z kwiatami. W domu – marzy o mężczyźnie, który ją pokocha. Marcin od razu wpada jej w oko, ale czy Ania odnajdzie się w jego świecie?
Marcin - przystojny cynik lubi kosztowne rozrywki i kobiety. Na stały związek nie ma jednak ochoty. Dlaczego? Może w tłumie pięknych dziewczyn, nie potrafi dostrzec tej „jedynej”…
Pewnego dnia życie Marcina zmienia się diametralnie. Uroczy przystojniak traci pracę, a kosztowne życie na kredyt staje się przeszłością. Szczęśliwie na horyzoncie pojawia się szansa na powrót do beztroskiego życia, ale Marcin musi znaleźć… żonę.
A co robi w naszej powieści kaktus? Cóż, Ania, która kocha kaktusy i mówi do nich po imieniu, to chyba jedyna osoba, która w Marcinie - kłamcy i cyniku, potrafi dostrzec coś dobrego… i zapragnie go zmienić. Czy wtedy kolczasty kaktus zakwitnie pięknym kwiatem?
Kup Nie kłam kochanie w ulubionej księgarnii
Oceny książki Nie kłam kochanie
446 użytkowników ma tytuł Nie kłam kochanie na półkach głównych- Przeczytane 354
- Literatura polska 4
- Obyczajowe 2

OPINIE i DYSKUSJE o książce Nie kłam kochanie
Zwariowana.
Zwariowana.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toOt, książka do połknięcia. Nieco różni się od filmu - w tym kilkoma postaciami i ich zachowaniami, czego w książce brakuje. Niektóre kultowe sformułowania również nie zostały uwzględnione w książce. Szkoda. Relacje niepogłębione. Książka do przeczytania np. W trakcie urlopu. Jest lekka, miła, nie wymaga zastanawiania się i skupienia
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka opowieść o kwiatach i zakochaniu.
Jednak film podobał mi się bardziej, może ze względu na fantastyczny występ Beaty Tyszkiewicz, prawdziwej gwiazdy ekranu. Niemniej odsłuchałam z przyjemnością. Chociaż lektorkę bym zmieniła.
Lekka opowieść o kwiatach i zakochaniu.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toKiedyś oglądałam film. Scenariusz do filmu był inspiracją dla Mai Kotarskiej i Ilony Łepkowskiej do napisania książki.
taka szybka historia o miłości
taka szybka historia o miłości
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toLekka i przyjemna książeczka na jeden wieczór. Takie romansidło do szybkiego przeczytania. Książka całkowicie przewidywalna i banalna.
Jest to adaptacja scenariusza do filmu z 2008 r. o tym samym tytule.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toJest to adaptacja scenariusza do filmu z 2008 r. o tym samym tytule.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMarcin - przystojny cynik lubi kosztowne rozrywki i kobiety. Na stały związek nie ma jednak ochoty. Dlaczego? Może w tłumie pięknych dziewczyn, nie potrafi...
Książka ta jest adaptacją scenariusza Ilony Łepkowskiej do filmu o tym samym tytule. Książkę Łepkowskiej i Kotarskiej polecam w sam raz na chłodny, zimowy wieczór.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo too.k.
o.k.
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toMogłoby się wydawać, ze książka zawsze jest pierwowzorem pomysłu na film. A jednak w tym przypadku było całkowicie inaczej. Scenariusz do filmu zainspirował Maję Kotarską i Ilonę Łepkowską do napisania książki. Jest naprawdę rewelacyjna! Możemy poznać myśli bohaterów i przeczytać trochę dodatków. Jak dla mnie, zagorzałej fanki filmu, bomba. :D Polecam!
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toFajna książka z wiadomym zakończeniem. Fajnie się ją czytało. Szybko i sprawnie. :-)