Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki

Okładka książki Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki autora Hallie Bateman, Suzy Hopkins, 9788397468474
Okładka książki Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki
Suzy HopkinsHallie Bateman Wydawnictwo: Kompania Mediowa poradniki
poradniki
What to Do When I’m Gone: A Mother’s Wisdom to Her Daughter
2025-10-15
2025-10-15
2021-06-17

Kup Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki w ulubionej księgarnii

Oceny książki Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki

OPINIE i DYSKUSJE o książce Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki

"Kiedy mnie nie będzie" czyli co po sobie zostawisz?

Pamiętasz ten paraliżujący lęk, ten moment, kiedy uświadamiasz sobie, że relacje z najbliższymi nie trwają wiecznie? Potem przychodzi wyparcie i tak do następnego razu, kiedy napadną Cię myśli o nieuniknionym.
Autorki tej książki- mama i córka- zrobiły coś niesamowitego, stworzyły "instrukcję" życia po stracie.

Z psychologicznego punktu widzenia, to jest absolutnie terapeutyczna pozycja. Zmierzenie się z tematem śmierci, który wciąż jest tabu, może dać niezłą dawkę siły i nadziei.

To mocno wzruszająca współpraca matki i córki, pełna poczucia humoru i ciepła, która mi pozwoliła jeszcze bardziej docenić to, co mam teraz, ale też odrobinę uspokoić i wyciszyć lęk przed stratą. Poczułam, że mogę zostawić cząstkę siebie, zostawiając właśnie takie listy czy pamiętnik, a może video (był nawet taki film).

Każdy z nas stracił albo niestety straci kiedyś kogoś bliskiego, dlatego naprawdę każdemu polecam ten, a także inne tytuły, które oswajają ze stratą.

"Kiedy mnie nie będzie" czyli co po sobie zostawisz?

Z...

prawdziwa. Żałuję, że nie trafiła w moje ręce dobre parę lat temu bo pewnie mniej osób usłyszałoby moją interpretację cytatu z trzeciego zdjęcia.
Książkę można otworzyć na chybił trafił, przeczytać radę na dany dzień, uśmiechnąć się, pomyśleć i ruszyć dalej kiedy przez moment wydaje się, że ruszyć dalej się nie da.
Zabawne ilustracje, kilka interesujących przepisów, humor i refleksja.

Przepiękna książka, którą każdemu kto kogoś stracił może pozwolić złapać oddech w momencie, kiedy tego najbardziej potrzeba.

Zabawne ilustracje, kilka interesujących przepisów, humor...

Niesamowita. Daje do myślenia. Plus fajne przepisy :) Poczułam się otulona tą książką.

40 użytkowników ma tytuł Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki na półkach głównych
8 użytkowników ma tytuł Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki na półkach dodatkowych

Cytaty z książki Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki

Dodaj cytat z książki Kiedy mnie nie będzie. Rady matki dla córki