Najnowsze artykuły
ArtykułyJak dobrze znasz Katarzynę Bondę? Alfabet pisarki.
LubimyCzytać1
ArtykułyMilion euro dla pisarki i burza w branży. Nagroda „Aena de Narrativa“ rozpala emocje
LubimyCzytać10
Artykuły„Kawa z Mistrzem Zbrodni” – wygraj spotkanie z Wojciechem Chmielarzem z okazji Światowego Dnia Książki
LubimyCzytać19
Artykuły"Przejścia. Którędy do miłości" Natalii de Barbaro. Mamy dla Was 40 egzemplarzy książki!
LubimyCzytać3
Popularne wyszukiwania
Polecamy
Krew na szlaku #10

- komiksy
- Krew na szlaku (tom 10)
- Chi no Wadachi / 血の轍
- 2025-07-18
- 2025-07-18
- 2022-08-16
- Tomasz Molski
Mama Seiichiego trafiła do aresztu. Podczas rekonstrukcji wydarzeń z tamtego feralnego dnia chłopak przypomina sobie dawno wyparte wspomnienie. W dzieciństwie, podobnie jak Shigeru, również został zepchnięty przez matkę z wysokości. Czując, że wreszcie uwolnił się spod jej toksycznego wpływu, Seiichi zaczyna na nowo budować relację z Fukiishi. Lecz gdy wszystko zdaje się zmierzać ku lepszemu, u jego drzwi staje niespodziewany gość.
Kup Krew na szlaku #10 w ulubionej księgarnii
- Komiks 2
- 2021 1
- Mangi🖍 1

OPINIE i DYSKUSJE o książce Krew na szlaku #10
Dziesiąty tom Krew na szlaku autorstwa Shuzo Oshimi to już totalny emocjonalny rollercoaster. Serio, tutaj napięcie wchodzi na zupełnie inny poziom i praktycznie nie odpuszcza ani na chwilę.
Najbardziej uderzyło mnie to, jak bardzo wszystko staje się intensywne. Relacje między bohaterami są jeszcze bardziej pokręcone, niepokojące i… wciągające. Czuć, że historia zmierza w konkretnym kierunku, ale jednocześnie cały czas trzyma w niepewności.
Ten tom ma w sobie coś hipnotyzującego ,czytasz i nie możesz się oderwać, nawet jeśli momentami jest naprawdę ciężko. Emocje są tu surowe, momentami wręcz niewygodne, ale właśnie to sprawia, że całość działa tak dobrze.
Rysunki jak zwykle robią robotę. Mimika postaci, kadry, sposób pokazania napięcia,wszystko idealnie współgra z tym, co dzieje się w fabule. Czasem jedno spojrzenie mówi więcej niż cała strona dialogów.
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNajbardziej uderzyło mnie to, jak bardzo wszystko staje się intensywne. Relacje między bohaterami są jeszcze bardziej pokręcone, niepokojące i… wciągające. Czuć, że historia zmierza w...
Mam wrażenie, że ta seria staję sie odrobinę gorsza z każdym tomem...
Mam wrażenie, że ta seria staję sie odrobinę gorsza z każdym tomem...
Oznaczone jako spoiler Pokaż mimo toTo już dziesiąte spotkanie z Seiichim i jego światem. Światem przerażającym, skomplikowanym i trudnym, poruszającym się w półmroku między snem a jawą. Autor śmiało sięga po tematykę, która przeraża, która miesza w głowie czytelnikowi, zestawiając ją z tą cudowną kreską, która po prostu mnie zachwyciła i zachwyca cały czas. I choć mam dylemat, czy aby na pewno ta manga powinna mieć oznaczenie 16+ a nie raczej 18+, to nadal jestem absolutnie i całkowicie zachwycona tym, z jaką surowością wchodzimy głębiej w świat, w którym nie wiadomo, co jest fałszem a co prawdą... Tomik połknięty, a ja zapraszam!
To już dziesiąte spotkanie z Seiichim i jego światem. Światem przerażającym, skomplikowanym i trudnym, poruszającym się w półmroku między snem a jawą. Autor śmiało sięga po tematykę, która przeraża, która miesza w głowie czytelnikowi, zestawiając ją z tą cudowną kreską, która po prostu mnie zachwyciła i zachwyca cały czas. I choć mam dylemat, czy aby na pewno ta manga...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo to„Nie chcę Jej widzieć! Niech zgniję w więzieniu. Jak tylko będę mógł iść do pracy zamierzam się stąd wynieść. Nie chcę mieć z Nią do czynienia. Nigdy!” – Kolejny świetny tom. I naprawdę się cieszyłem , gdy Sei zaczął ogarniać swoje życie z dala od matki i pogodził się z koleżanką. Bardzo mi się podobała ich szczera rozmowa. Jednak zakończenie pokazuję , że jeszcze mu się nie udało uwolnić od terroru matki. A ojciec chłopaka na maksa mnie tu wkurzył , bo obwiniał siebie za to co się stało , a nie żonę:/
„Nie chcę Jej widzieć! Niech zgniję w więzieniu. Jak tylko będę mógł iść do pracy zamierzam się stąd wynieść. Nie chcę mieć z Nią do czynienia. Nigdy!” – Kolejny świetny tom. I naprawdę się cieszyłem , gdy Sei zaczął ogarniać swoje życie z dala od matki i pogodził się z koleżanką. Bardzo mi się podobała ich szczera rozmowa. Jednak zakończenie pokazuję , że jeszcze mu się...
więcejOznaczone jako spoiler Pokaż mimo toNiby zrozumiał swoje wnętrze, uczucia itp, ale jednak nie do końca.
Niby zrozumiał swoje wnętrze, uczucia itp, ale jednak nie do końca.