(Don't) touch the boss

Okładka książki (Don't) touch the boss autora Ava Avery,
Okładka książki (Don't) touch the boss
Ava Avery Wydawnictwo: Labreto Cykl: Titan Racing (tom 2) literatura obyczajowa, romans
literatura obyczajowa, romans
e-book
Titan Racing (tom 2)
2025-06-09
2025-06-09

Kup (Don't) touch the boss w ulubionej księgarnii

Oceny książki (Don't) touch the boss

OPINIE i DYSKUSJE o książce (Don't) touch the boss

Drugi tom serii wjechał z zupełnie inną dynamiką niż poprzedni i muszę przyznać, że tym razem emocjonalne tornado czuć od pierwszych stron. Mamy nowych głównych bohaterów (choć przewijali się już wcześniej),ale klimat relacji to już zupełnie inna liga. Tu nie ma miękkiego wejścia. Jest niechęć, zderzenie charakterów, totalny brak cierpliwości wobec siebie nawzajem… i oczywiście iskry, które tylko podsycają całą tę burzę.

Nasza bohaterka Riley asystentka i PR-owiec dostaje na głowę zadanie niemożliwe: pilnowanie rozkapryszonego, nieodpowiedzialnego i mocno kontrowersyjnego zawodnika wyścigowego, który od dawna ma fatalną opinię publiczną. Relacja między nimi to klasyczne Enemies to lovers. Dużo napięcia, dużo ognia, momentami wręcz wojna psychologiczna wymieszana z przyciąganiem, którego oboje wcale nie chcą dopuścić do głosu i oczywiście im to nie wychodzi.

Ogromnym plusem tej części są wątki motoryzacyjne. Czuć ryzyko, adrenalinę, stres przed startem, taktykę walki o pierwsze miejsce i to nie w wersji powierzchownej, tylko naprawdę angażującej. Do tego bohaterka, która nie tylko ma język ostry jak brzytwa, ale sama jeździ na motocyklu, a do tego wie, czego chce.

Z rzeczy, które minimalnie gryzły, to scen łóżkowych było tym razem odczuwalnie więcej. Jak dla mnie trochę za dużo w stosunku do długości książki, przez co momentami rozjeżdżało mi to tempo fabuły. Nie są przesadne i przekoloryzowane, więc nie odrzucają, ale jeśli ktoś woli subtelniejsze proporcje, może odczuć lekki przesyt.

Mimo tego bawiłam się świetnie. To idealna lektura na wieczór, kiedy potrzebujesz czegoś z energią, gniewem, pragnieniem i rywalizacją. Krótka, wciągająca, momentami zabawna, z dobrą chemią, a do tego nietypowy romans na torze wyścigowym.

Ava Avery – Don’t Touch the Boss

Riley: rzeczniczka prasowa, która zawsze trzyma wszystko pod kontrolą.
Dante: bad boy i topowy kierowca wyścigowy.

To książka idealna dla fanek wyścigów samochodowych i kulis pracy zespołów wyścigowych. Klasyczny romans enemies to lovers, gdzie początkowa niechęć Riley do Dantego wynika z zasłyszanych plotek. Jednak Dante, czując, że Riley nie daje się łatwo zdobyć, traktuje ją jak wyzwanie – co szybko doprowadza ją do szału.

Między tą dwójką iskrzy od samego początku. To wybuchowa mieszanka emocji, przyciągania i gniewu, która sprawia, że aż chce się przewracać strony w ekspresowym tempie.

Ava Avery – Don’t Touch the Boss

Riley: rzeczniczka prasowa, która zawsze trzyma wszystko pod kontrolą.
Dante: bad boy i topowy kierowca wyścigowy.

"(Don't) touch the boss" to dla mnie książka do zapomnienia. Bardzo prosta, niewymagająca. Można łyknąć w 1-2 wieczory, ale nic poza tym.
Świat wyścigów nie jest mi obcy, ponieważ bardzo lubię oglądać wyścigi Formuły 1. Mimo tego jakoś szczególnie nie interesowały mnie tutaj opisy rywalizacji. Były trochę nużące.
Bohaterowie - bez wyrazu. Chemii - brak. Całość napisana dość blado i ubogo. Nie przypadła mi do gustu.

Bohaterowie - bez wyrazu. Chemii - brak. Całość napisana...

133 użytkowników ma tytuł (Don't) touch the boss na półkach głównych
39 użytkowników ma tytuł (Don't) touch the boss na półkach dodatkowych

Ava Avery
Ava Avery
Bestsellerowa międzynarodowa autorka, kobieta sukcesu, była menadżerka Formuły 1. Pisze pikantne romanse sportowe, mafijne i biurowe. Jej książki sprzedały się w ponad milionie egzemplarzy i zostały przetłumaczone na sześć języków.

Cytaty z książki (Don't) touch the boss

Dodaj cytat z książki (Don't) touch the boss